Hem

 • Veckans FFF

  Fredagsfika

  Kunde köra min eller kanske ska säga Kamillas FFF idag. Gillar ju det, men har missat under flera veckor nu. Fredagsfikan fick bli en kopp kaffe på Expressohouse. Är trots allt så stolt över mig själv att jag hoppar över fikat utan bara tar en kopp.

  Fredagspresent

  Det är ju påsk snart och under lång tid har jag inte pyntat något alls,, men visst är det kul med lite vårkänsla hemma? Vill ju fjärdar, men absolut inte äkta. Väldigt svårt att hitta, men tillslut så fann jag några. Tycker dom är riktigt fina också. Till det lite ägg så får vi lite påskkänsla här hemma. Tror det kan bli fint här hemma

  Fredagsfokus

  Ja det får bli två. Igår skulle mamma fyllt 83 om hon fått leva. Hade tänkt på det i flera veckor, ändå var det totalt borta igår. Idag åkte jag till minneslunden och lämnade lite blommor. Så tomt där uppe idag, men lite gula tulpaner piggade allt upp tycker jag. För många som lämnat oss nu.

  Lite ost och vin fick det bli ikväll. Inte så mycket men precis lagom. Till det, ett av mina favoritprogram. Masked singer. Sitter här och gör anteckningar, och gissar. Vissa var för enkla så det kan inte vara dom. Ja om en liten stund får vi reda på vem som åker ut.

  Kramar Madde

 • Fem en fredag. MedelSvensson

  MedelSvensson

  Även den här veckan så blir det Elisas fem en fredag för mig, och veckans frågor handlar om att vara medelSvensson. Svara gärna på frågorna i din egna blogg eller här i kommentarerna och länka till Elisa så vi hittar dig.

  Hur är du en riktig Svensson?

  Ja inte är det villa, volvo och vovve, utan mer katt, KIA och höll på att skriva koja men det sista stämde nog inte. Ska vi säga att fredagsmyset är viktigt, och att vi gärna åker charter till varmare.

  Vad gör du direkt då du kommer hem?

  Oftast springer jag på toa 🙂 Därefter plockar jag ur kassar eller väskor då jag oftast kommer hem från jobb, träning eller affären. Sen brukar jag nog hamna i min fåtölj.

  Vilken tid går du och lägger dig?

  Hade ni frågat mig i början av året hade jag nog sagt 18-19. Nu är det nog runt 21 allt som oftast. Något har hänt med mig efter purechange.

  På vilket sätt är du tråkig?

  Vad lätt det är att snacka ner sig själv. Jag är extremt måttlig med alkohol, är extremt kvällstrött så jag går hem då andra vill gå ut. Till det så är jag inte den som har lättast att småprata i stora grupper.

  Har du en Ove Sundberg i ditt liv?

  Nu blir det riktigt pinsamt. Ja upp med skämskudden alla nu. Jag tittar inte på solsidan och har kanske sett några få delar väldigt sporadiskt. Så hur är Ove??? hihi.. Något som kommer upp är tjenare mannen, men kanske blandar ihop det med någon annan.

  Ja det är mina svar på frågorna, och nästa vecka är jag på det igen.

  Kramar Madde

 • Dag 5/1

  Uppe i ottan

  I onsdags var jag nog som sämst Vaknade med rejäl sjukdomskänsla och trodde det skulle bli långvarigt. Så fel jag hade, I morse var allt som bortblåst och kunde åka och ta mina prover trots allt. Jag har berättat tidigare att vi får provtagningar i pure change både då vi börjar och efter att allt är slut. Några svar har jag fått, och något sämre. Funderar på om det kan kan handla om att jag fortfarande har en infektion i kroppen? Ja vem vet.

  Njurprovet

  Nu hoppas jag att det provet har rättat till sig och att det enbart var något tillfälligt. Sa till en väninna att jag är snart 60 år och vågar inte gå till läkaren för att jag är rädd för hur dom ska bemöta mig som. Det är skrämmande. Då jag berättade att jag ska ta tag i detta med min hälsa, och på vilket sätt så blev dom skitsura. Inget positivt alls med det och visar det nu att något ska följas upp kommer dom blir extremt kränkta. Så trist.

  Tacka vet jag det fria vårdvalet, något ett visst parti vill ta bort. Letar efter en ny vårdcentral igen, men det är inte så lätt då man inte kan få information innan utan man får bara chansa. Tyvärr har några av de som fått bra betyg brustit extremt mycket i bemötande och nu hoppade jag på den offentliga där jag bor. Visste att den inte var bra men man är ju tvungen att vara listad någonstans.

  motionen då?

  Ja är fortfarande nöjd och allt går som planerat. Det kan inte bli bättre tycker jag. Synd bara att jag blev dålig och inte har kunnat träna hårt ett tag. Sådant som händer tyvärr. Nu ska jag sätta igång dagen , och mer rapport blir det i morgon. Hoppas på förändringar då det aldrig är roligt med sådana här inlägg tyvärr.

  Kramar Madde

 • Dag 4/1

  fortsatt förkyld

  I går morse vaknade jag och hade en rejäl sjukdomskänsla i kroppen. Så tråkigt, men så var det. Inte alls den början jag hade tänkt mig. Det är ju inte detta jag vill skriva om utan mer hur jag tar tag i träningen igen. Vill se mina framsteg och att jag inte tappar det jag tränat upp.

  Hade beställt stödstrumpor då jag ofta svullnar över ena fotleden. Väl värt att testa i alla fall. Kan nog vara skönt att jobba med också. Det kanske inte är det allra bästa, men tänker ett mellanting i alla fall. Sex olika med roliga mönster. Klart man ska piggas upp då man jobbar och jag som bara älskar de olika som finns.

  Tog mig ut på promenad.

  Ja trots allt så tog jag mig ut hur motigt det än var idag. Vädret var inte så vackert, och regnet hängde i luften. Gick över kyrkogården, mot kålltorp och sen tillbaka. Rätt skönt, men så trögt det går. Helt klart har jag något i kroppen. Vill ju bara känna mig stark och pigg, men så är inte fallet. Hoppas verkligen det har vänt nu så jag kan få fortsätta med träningen. Hela min kropp skriker efter gymmet medans hjärnan säger STOPP.

  En kopp kaffe.

  Ja, det var jag väl värd efter den promenaden? Så gott att få sätta sig ner och bara ta något varmt att dricka. Helt klart värd det.

  Handlade lite mer godis för att kunna fylla tjejernas påskägg, och nu är dom klara. Så stolt över mig själv att jag inte tar en ända fast jag bara älskar de där skumgodisarna. Tankarna gick till pannacotta på de andra, men återigen säger jag nej. Eller kanske kan göra åt de andra och jag tar en frukt istället och en chokladpralin?

  Ska klara mig under april utan att äta något gott. Försöker planera in påsken, men den går att göra bra val på.

  Då vi kommer till färgerna är dom fortfarande precis om jag planerat även om det är tråkigt att det inte blivit någon träning under den här veckan.

  Kramar Madde

 • Dag 3/1

  Promenad

  Godmorgon. Fortfarande lite ont i halsen, men kom ändå ut på min promenad vilket jag är så glad över. Det går sakta, jag flåsar, men jag gör det. Precis som så många säger, frisk luft gör bara gott. Vill ju bara börja jobba, då energin fortfarande finns. Min man däremot är bara trött, men har inte det andra. Konstigt det här.

  Hur som helst tog jag mig en promenad, sakta runt i området. För visst mår jag så mycket bättre efteråt. Sen känner jag att jag inte alls har samma energi om innan, men det borde komma tillbaka.

  Middagen blev en kasslergratäng

  Försöker äta upp det vi har i frysen, och det vi har hemma. Igår blev det en kasslergratäng till middagen, och den blev betydligt godare än vad jag trodde. Brukar vara dålig på att få till gratänger med pasta, men lyckades. Tycker ju om det, men så svårt att få den bra. Ofta går jag de hårda kanterna, men inte igår.

  Maten gick bra igår, och höll mig inom det jag planerat. Det känns så otroligt bra. Det kanske går vägen med kosten nu. Det är det jag kommer satsa på just nu. Hoppas bara att jag kan ställa mig på tanitavågen regelbundet fortfarande.

  En stund för mig själv

  Tog mig ett varmt bad igår kväll. Levande ljus, en ansiktsmask, Kändes väldigt bra, och speciellt att få lite kvalitetstid. Egentligen hade jag önskat ett glas bubbel, men det får vänta till bröllopet i maj. Något jag får jobba med är att hitta bra alternativ då jag börjar tycka synd om mig själv. Den blir riktigt tuff måste jag erkänna.

  Vi har påsken framför oss, men den går att göra bra val på. Vi har även ett barnkalas och där blir det svårare. Samtidigt, det är helt ok att äta då jag planerar in det.

  Även gårdagen gick som planerat och det känns så bra. I alla fall utefter förutsättningarna.

  Nu hoppas jag det blir lite roligare inlägg väldigt snart. Än så länge blir det så här.

  Kramar Madde

 • Dag 2/1

  Det blev en promenad

  Ja lite frisk luft skadar aldrig så länge man är feberfri tänker jag så en kortare fick det allt bli. Gick runt i området i sakta mak och bara njöt. Däremot märkte jag att det var trögare än det borde vara så helt klart är jag inte helt frisk. Jag ser ändå det som om att varje steg är ett steg åt rätt håll. Gäller att inte pressa för hårt då det kan ge rejäla bakslag. Sen behöver man inte vara för snäll heller. För visst är lagom alltid bäst eller vad säger ni?

  Vår i luften

  Har ni tänkt på att just vädret är något alla pratar om hela tiden i Sverige? Vi är väldigt väderberoende och så fort solen kikar fram så tar vi vara på varenda sekund av det? Igår njöt jag verkligen. Solen tittar fram, lite kallt kanske, men vad gör det? Flera vårblommor hade kommit och allt bara andades hopp.

  Även om jag skrivit att just hösten är min årstid så visst kan jag uppskatta andra årstider också. Alla har sin tjusning, och gäller att ta vara på det man kan.

  Tänkte ta mig en promenad idag med, men kanske delar upp det på två kortare istället.

  Behöver stöd

  Jag tillhör dom om behöver mycket stöd för att fixa det, och tror inte jag är ensam om det. Behöver vara tydligt med vad jag lyckas med och vad jag behöver öva mig mer på. Här har jag en tydlig översikt hur det ser ut och får även svart på vitt då man faktiskt lyckas. Det är minst lika viktigt eller hur? För visst är är vi duktiga på att fokusera på det som är mindre bra eller att jämföra sig med andra?

  Så här färglägger jag

  Kosten Tänker utifrån ett viktväktarperspektiv och grön är då plopparna blir blå, och jag har ätit vanlig mat utan massa konstigheter.

  Orangen då jag hållit mig i de blå plopparna men gjort ett par mindre bra val.

  Rött. Då har jag gjort mindre bra val dvs glömt att äta eller ätit för mycket, och fel saker.

  Målet är att merparten ska vara gröna. Max en i veckan ska vara orange och röd får bara ske då det är planerat innan. Har ett par dagar framöver som jag vet kommer bli röda, men det är helt OK.

  Vardagsmotionen Grön kommer stå för över 10 000 steg på en dag. Orange mellan 7000-10 000 steg, och rött under 7000 steg. Att jag satt de här stegen beror helt på vad en av mina tränare och jag kommit fram till för min viktminskning. Vill inte ha några röda alls, men i dagsläget vill jag hålla mig på orange och kanske ett par gröna i veckan.

  Träning Den här var svårare då man pratar färger. Även här har jag tagit till mig av mina tränares råd. Här handlar det inte i dagsläget om hur mycket jag gör utan att jag gör. Röd kommer vara ingen träning. orange kondition i minst 15 minuter, och grön styrketräning med minst fem övningar och tre reps för att jag inte bara ska dit och titta på något.

  Då vi kommer till detta med träningen är ett par röda prickar helt OK och målet ska vara minst två röda i veckan Till det minst tre gröna och tre orange. Det innebär att några dagar kan få två olika färger då jag kommer köra dubbelt.

  Kramar Madde

 • 1/1

  Dags att klara sig själv

  Ja nu har jag kört min kickstart med pure change och nu är det dags att klara sig själv lite mer. Helt klart dubbla känslor, men kommer ju ta lite hjälp ändå. Man ska ju alltid ha delmål och visst är tio veckors mål väldigt bra? Inte för långt, och ändå kan det hända en hel del. Delade med mig av mina första resultat, och hoppas på att kunna ställa mig på vågen på hagabadet fler gånger. Borde ingå i mina 25 PT timmar. Bra att följa upp andra saker än enbart siffran på vågen.

  Börjar inte bra

  Vaknade med rejält ont i halsen och jag som verkligen tänkte sätta igång ordentligt idag. Blir inte alls som jag tänkt mig. Ingen styrketräning, men då jag är feberfri kanske jag kan ta mig en promenad. Frisk luft är aldrig farligt. Just nu vill jag inte träffa andra i fall jag smittar någon. Så surt i alla fall.

  målsättning

  Tanken är att köra styrka tre gånger i veckan, och tre gånger kondition. Fick till mig att det var helt ok att köra det direkt efter styrkan så behöver inte alls bo på hagabadet längre. Det kommer ju underlätta. Sen är jag inte uppbokad lika mycket som tidigare så helt klart blir det en stor frihet.

  Nu kommer jag inte kunna göra det den här veckan, men från och med nästa kommer jag gå all in.

  Kommer dela med mig

  här varje dag hur det går. Nu blev det mest planer, men varje morgon kommer jag skriva vad jag gjort, hur det gått och förhoppningsvis kommer det massa bilder. Har varit så dålig på att fota, men får jobba med det.

  Kramar Madde

 • Veckans fem postiva

  Söndag igen och dags för veckans viktigaste inlägg. Nu ska vi se tillbaka på allt positivt som har varit och sen kan vi lämna den här veckan.

  Gick i mål

  Sista veckan är gjord på pure change och visst är det med dubbla känslor. Det har hänt så mycket, och det är med så dubbla känslor som jag lämnar det här bakom mig. Det hände mycket med mig och nu är det dags för nästa utmaningar. 10 veckor tänkte jag att vi kör, och sen utvärderar efter det.

  Bubbelprovning

  Vilken kväll det blev igår. Hade så roligt, och här testades det vin, diskuterades, bedömdes och skrattade. Vad sägs om dofter som äggfis och smaker som godis och hö? Kanske inte det som man tänker på då vi pratar vin, men vi är bara amatörer.

  Trevliga samtal

  Det är så viktigt att man vågar bjuda på sig själv lite trots att jag har haft så svårt för det. Fick ett bra riktigt trevliga samtal på hagabadet och tog med mig nya insikter.

  Träffa barnbarn

  Det är så mysigt och igår fick vi till och med hålla i lilla E. Så mycket kärlek säger jag bara. Tre av fyra var där och jag blir bara så varm inombords varenda gång. Älskade ungar alltså.

  Blodtrycket är bra

  Blev så otroligt glad då jag tog blodtrycket sist och det var riktigt bra. Längesen det var så stabilt och hälsan är ju viktigare än något annat. Nu ska jag bara hålla det på den här nivån eller ännu hellre ännu lägre.

  Nu kommer jag ta en lugn vecka, men sen kör jag på i 110 igen.

  Kramar Madde

 • Provning och middag

  Våffellunch

  Godmorgon förresten. Vilken intensiv lördag det blev. Startade dagen med att förbereda inför middagen på kvällen för att sen åka till dottern på våffellunch som vi bjöd på. Kunde inte direkt fira då jag fyllde år på grund av pure change, men nu slog vi på stort. Barn, barnbarn och svärsöner var med och vi frossade i våfflor med sylt, nutella och grädde. Precis som det ska vara eller hur?

  Fick även med mig blomma, ett par vackra örhängen och en typ kratta för att få upp katthår på möblerna. Vet ni hur det fastnar trots att man dammsuger?

  Testade kändisbubblor.

  Fick ett tips för någon vecka sen av Kajsa som bloggar på bland kastruller och vinglas. Hon hade ordnat en provning med kändisbubblor. Vilken kul idé tänkte jag och naturligtvis hakade jag på. Våra vänner ( nu blev det min ena dotter, samt min kusin med man som var med) älskar ju bubbel, älskar även provningar, så det kunde inte bli bättre.

  Hur som helst så fick alla ett program då de kom med kvällens meny, samt ett enklare protokoll över vilka viner vi skulle prova. För att göra det lite enklare så stod vinerna med, men ingen, inte ens vi hade en aning om vilka som gömde sig bakom flaskorna då vi virat runt folie, och flaskorna var snarlika i form. Lite tilltugg till detta så blev det perfekt. Mycket bra diskussioner och det testades och gissades hej vilt.

  Lax med citronsås och duschessepotatis

  Här började jag glömma fotografera maten tyvärr. Men efter provningen var det dags för kvällens middag. Vi hade gjort lax i citronsås. Till det duschessepotatis och sallad på gurka och mango. Det blev så galet gott måste jag säga och drycken i glasen var det som blev över från provningen. Här tömmer vi varenda slatt.

  Under tiden satt jag in chokladfoundanten i ugnen. Tycker det är så smidig efterrätt, och så lätt att förbereda. Den serverades med hemmagjord glass med smak av cola och en salt caramel likör och färska hallon.

  Vilka viner testade vi?

  Tareq crément de loire Det här var min favorit, ett enkelt lättdrucket vin. Mycket fruktigt, lättdrucket och ett perfekt bubbel en varm sommardag. Enligt systembolaget passar det perfekt till fisk eller skaldjur, vilket jag kan hålla med om. Det är som flera andra här beställningsvara och kostar 150 kr.

  Nashville stories Jill Johnssons bubbel. Två andra hade det som sin favorit. Jag stod och vägde mellan detta och vinet ovanför. En prosecco som vi alla vara överens om var ett relativt kraftfullt bubbel ( tja alla sådana här viner är enkla, men variationer finns ju) Flera av oss kände en godisdoft, men fortfarande behagligt. En stund senare upplevde någon att det smakade lite hö och därav gissade dom rätt på vems det var. Även detta är en beställningsvara och priset ligger på 119 kr.

  Snabba Cash Jens Lapidus. Detta var ens favorit, men tror vi andra tyckte det kom sist. Vi fick en pommac känsla, lite cidersmak, men för övrigt lite tamt. Ingen direkt eftersmak. Inget vi i alla fall kommer köpa igen. Beställningsvara och det billigaste av vinerna. Endast 89 kronor.

  Complicado Även Mis Li har gett sig in i den här branschen. Gillade även det här vinet, och kände en vaniljsmak, och upplevde doften som kraftfull. Systembolaget beskriver det som fruktigt med smak av bland annat gröna äpplen och honungsmelon. Helt klart ett trevligt vin, och flaskan är lite kul. Ingen hade det som favorit, men stod ändå och vägde i toppen. Kommer nog att köpa hem det någon mer gång. Även det är en beställningsvara och priset ligger på 109 kronor.

  Sen kan man aldrig säga vad som är rätt eller fel. Smaken är som baken, och det bästa är att det finns något för alla.

  Mina fina presenter

  Måste även visa mina fina presenter jag fick. En cava och ett vackert ljus. Så uppskattat och visst passade ännu mer bubbel in på den här kvällen?

  Blev en toppenkväll och jag somnade gott och sov extremt länge i morse.

  Kramar Madde

 • Mina resultat.

  Tänkte bjuda på mina resultat

  Ja så här såg min resa ut i siffror. Hamnade väl där de flesta låg, medans några stack ut rejält. Är verkligen glad för dom, och de har nog kämpat lite mer än vad jag gjort för just de här siffrorna.

  Det syns inte jättemycket på bilderna att jag gjort en förändring, och på de nedersta siffrorna har det inte heller gjort så mycket. Det jag tycker har hänt en del är ändå mina mått.

  13 cm på midjan är ändå en hel del, nästan 14 på stussen. Just därför är det så viktigt att mäta tillsammans med vågen. Har fortfarande med mig 2014 då jag stod still på vågen och ändrade klädstorlek från 42 till 38.

  Finns mer sätt att mäta på

  Ja de här siffrorna är en del i min förändring, men mitt största mål var inte detta utan insidan. Hade ett skenande blodtryck som gärna låg på mellan 140/95 upp till 160/110. Nu sist låg jag på 122/82. Där har vi en stor och kanske viktigare förändring.

  Värken som jag pratat om. en läkare pratade om att jag hade en liknande smärta som de med fibromyalgi har. Nu är det inte en fibromyalgi utan detta utlöses av stress. Tidigare fick jag ont av beröring, nu sist då jag fick massage så gjorde det bara ont i mina ömma muskler, inte någon annanstans. Minns att jag tänkte att det här var ju lite mysigt.

  Kramperna i ryggen är så gott som borta, Jag kan gå promenader utan att det krampar. Är inte alls lika trött som tidigare.

  Finns så mycket mer värden än bara vikten på vågen, eller hur mycket mer muskler man bygger.

  Hur går jag vidare?

  Som ni vet kommer jag fortsätta med en PT, och tänker ha mina delmål på tio veckor. Det är inte jättelång tid, men mycket kan hända. Det känns ändå så som det började hända mer saker på slutet så utgår ifrån att mycket kan hända de kommande tio veckorna.

  Kramar Madde