Hem

 • Veckans fem positiva

  Godmorgon. Har ni sovit gott? Ja nu är det dags att lista veckans fem positiva igen. Så viktigt att kunna se till det, även då man haft en mellanvecka där allt bara rullat på så att säga.

  Alla grattishälsningar

  Ja det är alltid lika roligt då så många kommit ihåg mig och gratulerat på födelsedagen. Till det, alla fina presenter jag fått från bl.a bloggvänner jag har. Allt sådant värms i hjärtat. Nu kommer jag fira om en vecka, då jag slipper tänka på vad jag stoppar i mig Men jag lovar, jag ska ta tag i det direkt efteråt igen.

  Positiv feedback på gymmet

  Ja då det kommer till träningen känner jag mig alltid så dålig, men inser att jag har utvecklats så mycket. Flera tränare har gett mig så mycket positivt och även sagt till sin chef att det är så roligt att träna mig, Stora samtalsämnet där märker jag hihi. Hade även ett väldigt bra samtal med just henne i veckan också. Så roligt.

  Fotvård

  ja det var längesen jag kostade på mig detta, men plötsligt händer det. Så skönt att få bli ompysslad och då mina fötter äntligen är fina utan några problem fick jag en extra lång fotmassage. Sådan lyx alltså. Brukar kosta på mig det just detta och massage då det gör så gott för mitt välbefinnande.

  Det är varmare ute

  Ja det är ju ändå något positivt. Även om jag gillar vintern så gillar jag den inte här i Götet. Det är bara kallt och söligt. Jag vill ha riktig vinter om det ska vara. Nu tog våren ett omtag och hoppas inte på fler bakslag nu.

  Bilen gick igenom besiktningen

  Visst känns det igen? Tänker på då bilen ska få sin dom? Man är alltid lika nervös, men återigen gick bilen igenom med blankt papper vilket känns skönt. Det kan ju bli en dyr historia annars och vi är ju beroende av en bil. Det går inte utan för oss. Nu ska jag bara be min svärson boka tid för att ge den lite kärlek också.

  Vilka är era positiva under veckan?

 • Träningen från hell

  Jag som klarat mig

  men nu så kom den som ett brev på posten. Träningsvärken. Vi körde rätt så tunga ben i två dagar och i fredags hade jag verkligen ont. Höll knappt på att komma i och ur bilen ens då det ändå värkte en hel del. Samtidigt, så är det en så skön värk eller vad säger ni?

  En vecka kvar

  Har så svårt att förstå att jag bara har en vecka kvar på det här programmet Det känns så konstigt att jag redan har varit i den här träningsbubblan i snart tio veckor och att det är slut på fredag. Det är med lite dubbla känslor måste jag säga. Visst har det varit tungt, men så otroligt roligt. Har lärt känna så många fina människor under den här tiden, och har fått lära mig så mycket. Blod, svett och tårar säger man väl?

  Vad har jag uppnått då?

  Det finns de som har kommit betydligt längre än mig då vi pratar muskler och fettmassa. Det får jag allt säga. Däremot så har jag fått andra bitar och då jag hade ett samtal med chefen så tror jag vi grät båda två lite grann.

  Ni som följt mig vet ju hur mitt liv har varit de sista åren? Ni vet hur vården behandlat mig som. På två veckor lyckades min PT komma betydligt längre då det handlade om mitt psykiska mående än vad läkarna klarade på ett år. Jag mår så otroligt mycket bättre i själen än tidigare.

  Mitt skenande blodtryck har stabiliserat sig även om det inte är så jag kan bli medicin fri än. Däremot ligger det inte farligt högt och behöver absolut inte höja eller ändra några doser.

  Har gått med ständig värk i kroppen, och en läkare jämförde det med fibromyalgismärta. Det är samma sak, men orsakerna är olika. Den är borta. Kan få massage utan att det gör jävulskt ont då dom tar på mig. Vet ni hur otroligt skönt det är?

  På ett par gånger är höften bättre och kan gå en promenad utan att ryggen krampar. Ibland känner jag av det, men det gör inte så ont så jag gråter eller får avbryta saker jag håller på mig.

  För visst är alla dessa saker så mycket bättre än att bygga muskler och vara fit?

  Men visst har jag gått ner i vikt. Har minskat med ett halvkilo i veckan vilket är helt normalt och sunt. Jag har ökat mina vikter väldigt mycket. Benpress med 40 kilo, ( från 70 till 110) Vi höjde latsdragen med 20 kilo på två veckor. Ja listan kan göras lång. På torsdag ska vi göra om testerna så då ser man väldigt tydligt då man ska göra exakt samma sak.

  Är inte klar

  Flera av de tränarna jag pratat med vill fortsätta hjälpa mig och det erbjudandet jag fick var att fortsätta köra med en PT 25 gånger. I vanliga fall är det paketet på ett halvår, men känner att jag inte vill/behöver köra så ofta som en gång i veckan så fick det förlängt till ett år. Nu hade dom extra bra pris och det gällde alla tränare, även de med dubbelkomptens.

  Jag vill ju inte välja PT då alla jag träffat varit så bra, men de har varit så olika. Jag vill ju ha alla då jag känner att jag funkat med alla jag träffat. Ingen har varit dålig på något sätt och jag har haft roligt tillsammans med alla. Det som gjorde mig extra glad är att alla säger samma sak om mig.

  Tror inte att någon som jag vet är rätt så fullbokad verkligen trycker på att få fortsätta både till mig och till chefen om dom inte tyckte det fungerade.

  Så min träningsresa är inte över ännu, utan den har bara startat.

  Kramar Madde

 • Är jag medial?

  Svaret på den frågan är…

  nej. Jag önskar att jag var det, eller ska vi kanske säga att jag önskar att jag kunde öppna upp den sidan hos mig lite mer. För det är så att jag verkligen tror på det, och betvivlar inte alls på att det finns saker vi inte kan förklara än. Det vi kallar att vara mediala, från andra sidan, spöken, hokus pokus. Vi inbillar oss, ja listan kan göras hur lång som helst.

  Varför använder jag kort och kristaller då?

  Ja i min värld så tror jag vi har mycket inom oss. Det vi kallar det sjätte sinnet, intuition, osv. Jag tror ändå att om vi över upp den sidan hos oss så kommer vi att komma långt. Det är där jag använder mina kort. Det är ett verktyg för något jag redan vet egentligen. Läste om någon som håller på med sådant och även där sa han att vi vet redan, därför drar vi rätt kort, därför fungerar pendel osv. Vi vet, men behöver ett verktyg för att få fram det.

  Livet efter detta?

  Vad tror jag om detta med andar, spöken, osv då? om vi säger så här. Min man och några runt omkring oss tror absolut inte på sådant här, men då jag pratar om energier istället för spöken, så vaknar dom till. Kan det vara det vi talar om? Flera i min familj är/var mediala men jag har inte fått den gåvan. Samtidigt är jag mest öppen av mina syskon. Jag har ändå varit med om en del saker jag inte kan förklara.

  Min yngsta dotter har den förmågan, men stängde ner. Nu kämpar hon med att öppna upp istället. Hennes dotter har den definitivt . Det har ändå hänt så mycket saker som vi inte kan förklara på naturlig väg. Det tydligaste var nog efter att hennes pappa blev en ängel. Min dotter sökte tröst hos ett medium som beskrev honom i ett kök. Hon förklarade köket väldigt tydligt och frågade om det var hans. Nej, svarade min dotter, men du beskriver mitt kök. Hon sa att han står där rätt ofta och tittar på er. Detta var inget hon berättade för sin dotter.

  Några dagar senare hör hon sin dotter leka med någon inne i sitt rum och går in. Hon frågar vem det är och får svaret det är farfar. Får förklarat att farfar också är död, varav barnbarnet svarar att det vet hon väl, men att han brukar komma och leka med henne ändå. Min dotter frågar om pappa också hälsar på och svaret är. Nej, inte så ofta, men ibland står han i köket och tittar på mig.

  Tomtar, troll och andra väsen.

  Är det något jag tror på? Jag vill absolut inte förringa någonting, men inget jag funderar över. Jag har alltid kopplat det till landet, till djur, till ladugårdar och stall. Själv är jag en stadstjej.

  Däremot hände något i vintras som blev lite konstigt. Står på kontoret på jobbet och utanför fönstret ”ser” jag något gå förbi. Tittar ut igen, men ser inget. Börjar tänka på vad jag säg, och inser att det är en rätt liten varelse med dova röda färger, ev en mössa. Det är ju en liten tomte tänker jag och inser att jag får sluta att inbilla mig.

  Åker hem, och går in i vår trappuppgång. Vad är det jag ser igen om inte ännu en tomte för någon sekund. Den här gången med mer grå kläder. Tomten försvinner in i våra förråd. Nu kan jag inte bara säga att det var inbillning, för det var verkligen någon som var där. Har inte sett detta varken förr eller senare. Undrar fortfarande varför dom dök upp just den dagen.

  Någon av mina läsare som är duktiga på detta och kan ge mig en förklaring?

  Kortet jag drog

  Rensa omkring dig. Ja så träffande då jag stör mig på alla grejer som bara väller fram överallt. Måste slänga röja och sortera för att jag ska få lite ro i kroppen. Väldigt träffande den här gången. Tidigare då jag dragit det här kortet så har jag nog sett det mer att jag ska rensa bland energitjuvar, men nu är det helt klart saker.

  Hur märker jag av närvaro?

  Första gången såg jag, och det skrämde mig så mycket. Efter det så har jag allra mest känt lukter. När mamma gick bort luktade det mycket cigarettrök, just nu kände jag en doft av manlig duschcreme, men kan inte säga vem det är. Däremot känner jag det ofta. Min man sover fortfarande så det är inte han.

  Vid något tillfälle har jag hört, och även fått en känsla. Hur märker ni av närvaro?

  Nä, nu måste jag åka till jobbet. Märker att jag är rätt sen redan.

  Kramar Madde

 • Paket och träning

  Sista paketet

  Ja det kom i brevlådan idag. Fick allt det här fina från Ida. Just den här doften ihop med sakura är mina favoriter. De här reseförpackningarna används så mycket hemma då vi är på resande fot så ofta. Tack snälla igen. Blev så glad av det.

  Planerar fortsättningen

  Ja, nästa vecka är sista veckan på pure change och är långt ifrån klar känner jag. Är riktigt rädd att klara mig på egen hand, samtidigt som jag inte kommer orka träna tre gånger i veckan mycket längre till. I alla fall inte med en PT. Fick ett så bra samtal med chefen för tränarna och blev erbjuden en riktigt bra deal. Kommer naturligtvis berätta mer då allt är på plats.

  Kostrådgivning

  Då min ordinarie PT blev sjukskriven så blev det lite rörigt. Dom gjorde allt dom kunde, men då man bara får läkarintyg för max två veckor åt gången så blir det ju svårt att planera. Det är inget hagabadet rår över. Tycker ändå jag fått det bra, och har fått välja så mycket. Nu fick jag två gånger extra med kostrådgivning, det som egentligen ska ingå i programmet.

  Jag har gått på viktväktarna och då har maten varit så enkel, nu blir det bara kaos i huvudet på mig. Får verkligen inte till det, och då tappar jag allt istället. Vi pratade mycket om det, och ska bara fortsätta framåt nu. Har en del att jobba med.

  Styrketräning

  Avslutade med styrketräning med en Pt. Var ett tag sen jag tränade med henne och hon tittade på hur det var sist. Kan ju säga att jag har höjt vikterna rejält bara på två veckor. Så kul. På benpress körde vi 40 kilo mer än sist.

  Helt klart har jag gjort så mycket framsteg och är så nöjd. Nu ska jag bara fortsätta för att nå dit jag vill.

  Kramar Madde

 • Ett kort i timmen del 2

  Klockan 13

  Rusade in på hagabadet i sista sekunden. Kom fram med andan i halsen, men hade en bra Pt så först vila, därefter uppvärmning och sen körde vi. Ökade rejält, och trots förutsättningarna så gick det över förväntan. Kände mig riktigt stark idag, men lite urflippad. Fick nog be om ursäkt flera gånger, men han bara skrattade.

  Klockan 14

  Så galet trött efter passet så passade på att vila lite innan jag skulle åka iväg igen. Så välbehövligt, och det behövs inte så lång stund innan man återfår sin energi igen. Fick duscha innan jag fick åka iväg igen. Det var inte så lång stund på gymmet idag.

  Klockan 15.

  Här står jag och väntar på vagnen för att åka iväg på nästa sak. Hade ganska gott om tid, och det känns alltid bra. Har ingen lust att stressa så hellre ute i god tid.

  Klockan 16

  Ja här sitter jag och väntar på min tur att få lite fotvård. Brukar få elevbehandlingar och har vissa problem med mina fötter. Den här gången fanns det inget att direkt jobba med så fick en lång fotmassage efteråt. Hur lyxigt som helst tycker jag. Så viktigt att vara rädd om dom för dom ska ju bära oss genom livet.

  Klockan 17

  och påväg hem. Var så galet trött i kroppen Längtade bara hem nu för har ändå varit igång sen fem i morse. Fick ta vagnen sista biten för benen bar mig nästan inte sista biten. Så trött alltså

  Klockan 18

  Fastnade framför efter fem på tvn och här har jag suttit sen dess. Tycker ändå det är ett trevligt program och så lätt att fastna. Det är verkligen en salig blandning av det mesta allt ifrån trillingfödslar, till olivodlingar på Rhodos till allvarligare ämnen som politik och ekonomi.

  Klockan 19

  Avslutar min dag med en macka och nu är jag helt klart färdig som artist. Ska lägga mig om en liten stund för att orka med en ny dag med både kostrådgivning och träning. Kommer med all säkerhet att somna ovaggad i kväll.

  Kramar Madde

 • Min dag del 1

  Klockan 6

  Eller kanske ska säga lite innan. En kopp kaffe och tittade in hos er en stund. Det är så skönt att starta dagen på det här sättet även om jag har haft en journatt. Några minuters mjukstart innan det är dags att ta tag i morgonsysslorna på jobbet. Går gärna upp lite tidigare för att kunna hinna med den här stunden.

  Klockan 7

  Gröten står och puttrar och förbereder för att fixa mat, och andra saker så här på morgonkvisten. Fortfarande ganska lugnt, men vill ju ändå förbereda så mycket det bara går. Det är ju ändå dags att säga godmorgon åt de boende om en liten stund.

  Klockan 8

  Vill ju inte skriva ut exakt vad jag gör på jobbet, men då första rycket är klart kunde jag sätta mig och äta lite frukost. Brukar lyxa till det med vaniljkvarg och musli då det är så lätt att ta med sig. Är ju ändå på jobbet ganska så många timmar då jag har natten.

  Klockan 9

  Ja sängar ska bäddas, tvätten tvättas, påfyllning och lite städ. Så skönt att få påbörjat det tidigt för att underlätta för personalen som kommer senare. Det tar ju ändå sin lilla tid att få torrt allt. Ändå så skönt då det är klart. Kände ändå att jag kunde lämna med gott samvete då det var dags för mig att åka hem.

  Klockan 10

  En liten kaffe innan det var min tur att checka ut ville jag allt ha. Är man kommunalarbetare så är man 🙂 Kaffet är viktigt vid de tillfällena. Drack inte bara kaffe utan gjorde naturligtvis andra sysslor också under tiden. Riktigt så glidigt har vi inte på jobbet.

  Klockan 11

  Då var det dags att checka ut för idag. Lagom seg, men tog mig ändå till Maxi för att handla kattsand, och lite tårta till kvällen. Lite firande skulle vi väl ändå ha eller vad säger ni? Gick bra och det gick smidigt hem.

  Klockan 12

  Hemma, landade, ställde in i kylen för att fortsätta direkt igen. Det är bara att åka iväg för nu är det dags för träningen och träffa min Pt. Ville bara in och säga hej och uppdatera er lite

  Kramar Madde

 • Välkommen onsdag

  Godmorgon

  Ordningen är återställd. Jag är här tidigt i ottan och säger hej. Hoppas ni alla sovit gott? Hoppas det. Själv har jag haft konstiga drömmar, och vaknade med lite ont i kroppen. Måste ha sovit konstigt. Fick sträcka på mig och ta en kopp kaffe så nu är tanten redo att starta dagen igen. Ännu ett steg närmare sextio och det börjar kännas gammalt. Nu har jag väldigt många vänner som är just runt sextio och dom är fortfarande hur läckra som helst, så borde inte oroa mig så mycket trots allt.

  Ett kort i timmen

  Ja tänkte köra det idag. Brukar gilla att läsa det hos andra så nu är det er tur att få följa mig. Jobbar ett par timmar till, men lite kort härifrån kan jag allt ta ändå. Därefter träning, och fotvård. Kan ändå vara lite kul att följa någon en hel dag tycker jag. Man vet ju aldrig hur dagen blir, även om man har planer för den.

  Nu är det dags att starta dagen och fortsätta jobba, men vi höres under dagen.

  Kramar Madde

 • Blev en bra dag

  Damp ner mer paket

  Precis innan jag skulle åka iväg kom brevbäraren med ännu mer paket. Den här gången från Amanda. Det blev lite kaffe och ser verkligen fram emot att få provsmaka på det. Tack snälla. Så kul med alla presenter som man får, och precis lika roligt att köpa till alla mina bloggvänner. Sen är det så svårt då man egentligen inte känner någon så väl utan bara via bloggen.

  Bilen gick igenom

  Det är alltid lika nervöst detta med att besiktiga sin bil. Man ser alla tusenlappar som bara försvinner på att laga den, speciellt då ens bil börjar komma upp i åren. Det blir alltid en stor lättnad då det är blankt papper. Nu ska bara svärsonen få ge den lite kärlek också i form av en service.

  Hur som haver så går min bil i ett år till, och borde ge den lite extra kärlek och städa ur den ordentligt.

  Hämtade ut fler presenter

  Även om jag jobbar måste det kännas som en speciell dag. Tog en gratiskaffe på espressohouse, Dom bjuder då man har appen och fyller år. Jag tackar och tar emot. Gratis är alltid gott eller vad säger ni?

  Därefter till rituals och hämtade min födelsedagspresent där också. Fick en bodycreme. Det tyckte jag ändå var väldigt generöst. Dom är verkligen inte billiga, och hade varit glad för en showergel också.

  Ett så bra samtal

  Fick ett så bra samtal idag också. Tänkte köpa till ett par PT timmar och hade ett så bra samtal med deras chef. Då min Pt blev sjuk så kanske jag inte fick den röda tråden, då ingen visste hur länge han skulle vara borta. Däremot så har jag träffat så mång andra bra tränare och har fått så mycket med mig ifrån dom så helt klart har jag lärt så mycket under den här tiden. Berättade också om alla positiva effekter jag fått och blev lite känslosamt ett tag. Hon tackade för att jag delade med mig och sa även att de tränarna jag träffat har tyckt att det varit kul att träna mig. Det känns riktigt bra då jag inte alls trodde detta då jag började. Allt bara blev så bra trots allt.

  Kramar Madde

 • Idag är det min födelsedag

  Presenter från vänner

  Som så många vet är jag med i ett par grupper på facebook som är inriktade på bloggar. I en av dom social media support & share group är vi några som bestämt oss för att ge varandra födelsedagspresenter. Tycker det är en så kul idé och nu har det kommit ifrån två. Väntar på ytterligare ett par paket som inte hunnit fram ännu. Är ni nyfikna på vad det är i dom också?

  Nu fick jag ifrån två av dom för ett par dagar sen och paketet har legat oöppnat trots att jag varit så nyfiken. Ifrån Hanna och Madeleine fick jag den här fina toppen. Blev verkligen så glad då jag håller på med en förändring och rensade i min garderob häromdagen och det ekar tomt där just nu. Tack fina för presenten. Blev verkligen så glad. Den kommer passa mig perfekt.

  Från dotter med familj

  Berättade att vi var på kalas för barnbarnets katt i fredags. Min dotter har så svårt att hålla överraskningar så hon gav mig min present ifrån dom redan i fredags. Fick ett par hörlurar. Jag är ofta tät i gångarna så har så svårt för sådana där små lurar man stoppar i örat. Har jag inga lurar lyssnar jag allt för sällan på bok också så detta blir ju perfekt tycker jag.

  Nu kommer vi inte fira min födelsedag förrän jag är klar med pure change. Blir lite av en frossadag direkt efteråt för att kunna sätta igång på egen hand på måndagen igen. Är bara lite rädd för att jag kommer må riktigt dåligt om jag äter för mycket. Lite av det känner jag av det jag stoppat i mig i helgen. Blir inte så bra.

  Espressohouse bjuder på fika

  Eller i alla fall en valfri dryck. Kanske ska unna mig den ifall besiktningen av bilen går bra? Har en stund mellan jobbet och besiktningen. Tänkte fördriva tiden på KC och titta på vårkläder den stunden och en gratiskaffe är ju aldrig fel eller hur? Ja vi får se hur det blir.

  Har även beställt fotvård idag som min man gav mig i present. Jag lägger gärna pengar på just fötterna då dom är så otroligt viktiga. Ska ju hålla i flera år, och vi är nog inte snällast mot just dom. Nu har jag inga jättestora problem längre, men ett par underhållsdoser då och då skadar ju aldrig. Brukar gå på Axelssons och ta en elevbehandling. Dom har ju alltid lärare med, och har inte reagerat på att någon ska vara dålig på något sätt.

  Ja detta får bli min födelsdagsmorgon fortsättning följer

  Kramar Madde

 • Startar veckan på gymmet

  Tappat allt

  Ja inte då det kommer till träningen, men då vi pratar bloggen. Inläggen blir sena, kameran har inte varit med ute så som jag planerat. Känns som jag mest suttit hemma ett tag nu, men det är ju inte riktigt sant trots allt. Då jag sammanfattar så har jag gjort något varje dag, men känns som om jag har något i kroppen som inte riktigt vill ut. Som tur är så backar jag inte för att träna i alla fall trots att det är så tungt att åka dit.

  PT pass

  Idag var det dags igen, ett pass med PT. Körde mer cardio än ren styrka, och märker att jag behöver öva mig mer på det. Blir totalt slut direkt, men det kan ju vara så att jag är så svag i axlar, och bröstmuskler. Ändå känns det bra att köra detta då man gör så mycket olika övningar. Idag blev det både medicinboll, rodd och boxning som pulshöjande. Ska helt klart fortsätta med det. Bägge delarna behövs så är det bara. Samtidigt så är min erfarenhet att blir jag starkare orkar jag mer pulshöjande. Allt hänger ihop.

  Hur ser veckan ut då?

  Måndag. Rätt lugnt, men ett pass på gymmet med hjälp fick det bli.

  Tisdag. Fyller år 🙂 och ska besiktiga bilen, och sen jobba ett riktigt långpass.

  Onsdag Går av klockan 11, och sen raka vägen till hagabadet för en dejt med min tränare. Tror jag kommer ta det väldigt lugnt på kvällen sen.

  Torsdag. Hela dagen på hagabadet. Träna, och sen prata kost igen.

  Fredag Då börjar min jobbhelg igen. Fredag kväll

  Lördag jobbar hela dagen,

  Söndag och där går vi på ett jourpass. Mycket mer än så hinner jag inte med, men det är ändå helt ok tycker jag.

  Hoppas ni alla får en superfin vecka och en bra start på måndagen

  Kramar Madde