Hem

 • Ett sista farväl, och nersmutsad bil

  Ett sista farväl

  I torsdags tog vi ett sista farväl av svärmor som lämnade oss i januari. Enligt hennes sista önskan ville hon spridas i havet. Jag har ju hört talas om det tidigare, men aldrig varit med om det. Vi fick hjälp av sjöräddningen som körde ut oss, vilket inte är helt ovanligt.

  Det finns speciella urnor som löses upp i vattnet snabbt. Den vi hade var gjord av sand, så väldigt ömtålig med andra ord. Naturligtvis finns regler om detta också. Man ansöker hos länsstyrelsen, och askan får inte spridas närmare än 300 meter från land.

  Hur som helst. Det var väldigt vackert och besättningen var så respektfulla. Halv flagga då vi var på väg ut, och sen hissades flaggan fullt efteråt. Vi sänkte ner urnan, kastade ut lite blommor och sen fick vi den tiden vi behövde.

  Dom körde runt för att vi skulle kunna se blommorna en sista gång, och dom tutade ett par gånger. Ett otroligt vackert sista farväl.

  Så besviken

  Hade tvättat bilen dagen innan för att den skulle se bra ut då vi åkte ner. Då vi kom ut till bilen på morgonen såg den ut så här. Då vi har datumparkering och hade parkeringsförbud mellan 9-12 just för städning Däremot hade dom varit ute tidigare och blåst rent, och hela sidan på bilen var lerig och så smutsig. Vi gick ut 7:40. Så otroligt respektlöst, och behöver jag säga att jag skickade in ett klagomål? Det är mottaget, och nu väntar jag bara på återkoppling.

  Det värsta är att dom inte städat en ända gång sen datumparkeringen satte igång. Det gör mig ännu mer förbannad och högarna med löv låg kvar på kvällen, och med all säkerhet så har det blåst runt igen.

  Får se vad dom säger om detta… men kommunen är kommunen och krav på sin personal finns inte. Så respektlöst säger jag bara.

  kramar Madde

 • Afterlife of the party

  Filmtips

  Ja nu var det ett par dagar sen jag skrev, men känns som om det inte händer så mycket i mitt liv just nu. Jag jobbar, tränar och sover. Så spännande liv har jag.

  Tänkte skriva lite om filmen vi såg idag. och idag blev det en riktig feelgood film. Med andra ord är det i princip aldrig en höjdarefilm, utan mer en mysig stund. Den här filmen var inget undantag. The afterlife och the party som vi såg på netflix.

  Handling

  Cassie och Lisa bästa vänner sen barnsben, men har utvecklats åt lite olika håll. Cassie, partyprinsessan, och Lisa, forskaren. Lisa blir övertalad att följa med ut och parta, men trivdes inte så bra. Vid hemgång blir de ovänner och skiljs åt. Tyvärr råkar Cassie ut för en olycka och dör. Då hon ”vaknar” till är hon i mellanlandet, där hon träffar skyddsängeln Val. De har inte bestämt sig för om hon ska till himlen eller ner till underjorden. Hon får ett par uppdrag som hon måste lösa på fem dagar. Kommer hon lyckas?

  Vad tyckte jag då?

  Komedi som den gick under vet jag inte, men mer feelgood. Först undrade jag vad detta var, men på slutet satt jag nog och grät lite. Väldigt känslomässigt, men det kanske berodde på allt jag varit med om på slutet. Vi talar om det övernaturliga, få besök från andra sidan, och så mycket känslor. Gillade den, men man måste ha i åtanke att det är en feelgood. Betyget jag ger är helt baserat på just det, då feelgood i sig inte ger så höga betyg.

  MMMM kommer jag ge den, då den ändå hade ett budskap

  Kramar Madde

 • Kärleksbrevet

  Boktips

  Plötsligt händer det. Jag har lyssnat färdigt på en bok igen. Som ni säkert märker är jag periodare och tröttnar fort om jag inte gillar den. Har tappat lite med att läsa, men lyssnar hellre just nu. Nu kommer jag i alla fall tipsa er om boken jag lyssnade på sist.

  Lucinda Riley, författaren till de sju systrarna och har nog tyckt om alla böcker av henne. Feelgood då det är som bäst. Den här gången blev det en mer spänningsroman

  Handling

  Joanna Haslam, en ung jornalist ska bevaka en känd skådespelares begravning. Hon är väl inte jättesugen på just detta, men går. Där träffar hon en äldre dam Rosie, som inte mår så bra och hon hjälper henne hem. Just där och då dras hon in i något som visade sig vara så mycket större än vad någon kunde tro. Hon öppnar sig för sin vän Simon som hon känt sen barnsben och trodde hon kunde lita på. Allt tar sig vändningar som man inte alls kunde Här är det spänning kärlek, vänskap, och även lite övernaturligt…

  Vad tyckte jag då?

  Den var så bra, och kunde inte sluta lyssna. Snabba vändningar, och det var inte förrän på slutet som fick reda på hur det var. Gillar verkligen alla hennes böcker, men den här var nog den bästa av alla, även serien om de sju systrarna. Läs/lyssna på den, ni kommer inte ångra er.

  Jag ger den MMMMM av fem möjliga.

  Kramar Madde

 • Ska jag springa?

  Så trött

  Är ju så van att skriva godmorgon, men det funkar ju inte nu. Dagen har gått i ett, och jag måste erkänna en sak. Jag är inte 20 längre,,, Får nog lägga på ett antal år på det får jag nog erkänna. Klarar inte riktigt party och sen jobb i ett dygn. Bara att acceptera Åkte hem och duschade innan jag åkte iväg till Hagabadet och dagens Pt pass.

  Började trögt, men släppte till slut. Blev ett så bra pass och vi pratade lite om vad jag vill få ut av de här PT timmarna. Styrketräningen sitter rätt bra nu, men behöver bli pushad då vi kommer till konditionsträningen.

  Göteborgsvarvet

  Då det var Göteborgsvarvet i helgen pratade vi lite om det. Sa att för några år sen hade jag funderingar på att ta mig runt bara för att kunna skriva check på det. Han nappade direkt på det och frågade om jag ville springa nästa år. Där och då var tanken så främmande. Behöver gå ner minst 20 kilo för att klara av det och jag gillar inte att springa egentligen.

  På väg därifrån började tanken slå rot, men inser att jag inte klarar det till nästa år, men kanske innan 60? Däremot kanske jag skulle klara milen? Det känns mer rimligt, samtidigt kanske man ska ha ett mål som är lite högre? Träna för det, men glad om jag klarar mindre?

  Tittar på fotboll

  Nu sitter vi här och slötittar på ett extremt känsligt möte mellan AIK och blåvitt. Vi har gjort två mål, men tyvärr var ett i eget mål. Efter självmålet gick luften ur laget tyvärr Ja vi får väl se hur det blir. En vinst hade suttit bra, om vi ska ha någon chans att få stanna kvar i allsvenskan.

  Får se om jag orkar vara uppe till det är slut då jag bara längtar efter sängen just nu. Inga planer i morgon, men en promenad blir det och tänkte ta mig till hagabadet på eftermiddagen. Nu j¤¤lar ska jag bara klara det här

  Kramar Madde

 • Veckans fem positiva

  Veckans viktigaste

  Då var det dags att skriva veckans viktigaste inlägg. Inlägget där jag listar veckans fem positiva igen. För visst ska vi fokusera på det och inte det andra? Perioder då allt inte flyter på är det här ännu viktigare, men nu är det inte riktigt så.

  Loreen vann

  Ja det måste väl ändå vara med på den här listan. Eurovision är ändå viktigt, och tror det är så för så många även om flera inte erkänner det. På vägen hem satt var och varannan och hade telefonen uppe för att kunna titta. Så kul. Ska försöka få biljetter till stora finalen nästa år, Då kan jag skriva check på det med.

  Bröllop

  Visst är sådana här fester bland det roligaste att gå på? Så mycket kärlek, så mycket glädje. Hade en helt fantastisk kväll, och tror att de allra flesta kände samma sak efter detta. Fast lite mör är jag allt idag.

  Vädret

  Vi har ju sommar. Så underbart, men har jobbat mycket så kanske inte har kunnat utnyttja det fullt ut tyvärr. Samtidigt, blir så glad och allt blir så mycket enklare.

  Träningen

  Gick så bra. Passet med PT funkade perfekt och fick till två gånger själv mot alla odds. Har börjat köra trappträning och det är så galet galet tungt, men behöver ju det. Nu ska vi jobba mer med konditionen

  Sessan lärde sig cykla

  Det är stort, och det har tagit tid. Hon har tittat på allt annat utan det hon ska, men nu har det släppt. Stolt tjej där hemma, och hon var så glad då hon fick berätta det. Samtidigt fick jag en film av hennes mamma Lite vingligt, men det släpper snart det med.

  Detta var mina positiva för den här veckan, och hoppas på en lika fin vecka nästa.

  Kramar Madde

 • Vilken kväll

  Vilken dag

  Ja som ni vet så var jag på bröllop igår och vilken dag/kväll det blev. Vi startade på St Birgittas kapell med själva vigseln. Var nästan lite löpande band då vi pratade om det, men fanns ändå tid att fotografera efter bröllopet. Den låg så vackert, precis vid vattnet.

  Märktes att brudparet ville skoja till det och prästen var väl inte sen att haka på. Sådant gillas. Till det, de två bestmanen kom in hand i hand. Att vi inte dog alltså.

  Middag, tårta och liveband

  Under kvällen bjöds det på både middag, tårta och dom hade fixat ett liveband. Det senaste höjde verkligen upp stämningen. Alla var uppe och dansade och stämningen på topp.

  Vi lämnade vid halv tolv då jag skulle upp dagen efter, och flera hade gått redan då. Kanske känns tidigt, men man börjar ändå mitt på dagen och det blir ett antal timmar man är ute.

  Grattis Loreen

  Ja vi hann hem precis lagom för att hinna se att Loreen och Sverige tog hem det igen. Stort grattis säger jag bara. Hon var grymt bra, och helt klart värd segern. Nu missade jag allt annat, men det spelade ingen roll. Festen vi var på var allt värd den uppoffringen.

  Kramar Madde

 • Gäller att planera

  Godmorgon.

  Ja idag blev det en semesterdag då vi ska på bröllop idag. Så otroligt roligt och jag bara älskar sådana här fester tillsammans med dop/namngivningar.

  Får allt tänka till då jag började med viktväktarna i måndags igen, men allt går ju med planering. Idag blir det 0 points mat fram till middagen ikväll. Jag har sparat en hel de för att kunna äta och dricka gott ikväll.

  Det bästa med viktväktarna är just det att man kan fortsätta leva fast man får sunda vanor. Det är ju det allra bästa. Det är ju trots allt så här man ska leva resten av sitt liv. Mitt mål är att jag ska väga normalt vid årsskiftet.

  Dags att fixa till sig

  Ja nu är det dags att fixa till sig, väcka min man som ska vara bestman, och se så jag ser respektabel ut idag. Tar ju en stund hihi.

  I morgon blir det jobb i ett dygn och just nu undrar jag hur jag tänkte. Först tänkte jag att det skulle bli en kort kväll, men just nu är jag inte lika säker.

  Vad har ni för planer? Händer något kul hos er idag?

  Kramar Madde

 • Rörig dag

  Sommarvärme

  Vilket väder vi har fått. Allt vaknar till liv, och visst mår man så mycket bättre då solen skiner och värmen har kommit? Vi är så väderberoende här uppe i norr så det är inte sant. Tur var väl det att ljuset kommer tidigare, då jag skulle börja 7.

  Vi jobbar i kluster och ett har enheter delar på två chefer, även om man har sin egna som man ska ta kontakt med i första hand. Vi börjar som tidigast 8, men då jag var på mitt andra ställe som jag gästspelar på ett par gånger per år så kändes det konstigt att komma redan klockan 7.

  Mycket samtal och saker jag inte kunde svara på så hade skrivit en hel roman till kvällspersonalen. Jobbet kan jag, brukarna är trygga med mig, men ni vet alla de där småsakerna som man bara kan då man jobbar väldigt ofta kan jag inte.

  Till det lite sidouppdrag så dagen blev väldigt rörig för mig.

  Skulle bara handla lite

  men stannade till för en kaffe och kaka på EH också. Försöker hålla igen, men dessa är så galet goda. Har ju börjat räkna points igen, men just igår rymdes det inom programmet då jag tog vegetarisk ärtsoppa till lunch. Nu tycker jag absolut inte att man ska äta nollpointsmat för att kunna äta godis, men ibland behövs det. Igår var en sådan dag Åt med gott samvete, och har koll på vad jag stoppar i mig. Man ska unna sig och njuta av varenda tugga, däremot hetsätandet, tröstätandet, och alla andra konstiga ätanden kanske man ska undvika. Välj tillfällena, och njut. Det är mitt motto.

  Tog mig hit

  Är väldigt stolt över mig själv just nu, men jag tog mig till gymmet även igår. Var toktrött, hade landat i soffan, men reste mig upp och åkte hit. Kanske inte körde tyngst, men körde överkropp och kondition. Fick ju ”läxa” av min PT. 200 steg på trappmaskinen varje gång jag är på gymmet, och igår så var det inte nära döden ens. Det ni. Allt går framåt och har hittat ett bra flyt. Både började och slutade passet med cykling, och jag var nöjd.

  Till kvällsmat gjorde jag omelett både åt min man och mig. Ja det blev en riktigt bra mat och träningsdag för min del.

  Däremot somnade jag inte eurovision och vad jag hörde så var det riktigt dåligt. Lite pinsamt är det allt då länderna inte anstränger sig det minsta. Kommer ju missa det på lördag, men hoppas jag kan titta ikapp mig en annan dag. Tacka vet jag playkanalerna.

  Kramar Madde

 • En bra onsdag

  Godmorgon

  Ville verkligen bara ligga kvar i sängen igår och hade säker gjort det också om det inte var så att jag hade en PT tid redan klockan 10. Pallade mig upp och åkte iväg. Det fungerar ju bara jag kommer ut. Då jag ändå var så trött och var i god tid började jag med att lägga mig i 20 minuter i dessa vaggande fåtöljer.

  Det är ett väldigt mörkt rum ( därav de suddiga bilderna) och där kan man ha 20 minuter i vaggande fåtöljer. Det spelas lite avslappnande musik och man kan titta på på ”stjärnhimmelen” Väldigt lätt att somna, men som tur är så stängs det av automatiskt

  Det blev ett bra pass

  Vi körde ganska tungt idag igen, och det kändes väldigt bra. Det var inte bara vid ett tillfälle både jag och min PT fick kolla en extra gång att det verkligen var rätt vikt då det var väldigt enkelt idag. Pratade även om att min kondition blivit så mycket sämre, speciellt efter coviden. Orkar knappt någonting. Sa även att det är där jag kanske behöver honom lite just nu då jag känner att styrkan fungerar, men konditionsträningen smiter jag gärna undan. Vi kommer varva och fick lite”läxa” de gångerna jag tränar på egen hand. 200 steg på trappmaskinen varje gång jag var där. Den är verkligen så galet tung och flåsar som om min sista stund var kommen.

  Det blev en stund på gården

  Direkt efteråt så åkte jag till gården och idag var det jag som öppnade. Alltid lika nervöst med larmen men klarade av det även den här gången. Kommer med all säkerhet dra igång det någon gång. Var lite mysigt att vara där själv, gå och pyssla och småprata med de äldre. Mina volontärvänner kom lite senare och efter maten passade jag på att åka hem Dom var ju två stycken. Idag bjöds det på köttfärslimpa och potatis. Så uppskattat och de allra flesta är så tacksamma.

  Galet trött då jag kom hem, så somnade ett par timmar. Det var inte så bra då jag sov så dåligt på natten sen. Så trött nu när klockan ringde. Kaffe, och nu en dusch innan jag åker till jobbet. Är ju inte van att börja redan 7 utan på mitt boende börjar vi alltid 8. Bara det är svårt trots att jag är morgonmänniska

  Kramar Madde

 • såg ni delfinalen?

  Norges bidrag

  Såg ni delfinalen igår? Älskar ju detta med schlager, och vill ju helst inte missa det. Tyvärr missar jag finalen i år, men allt kan jag inte styra över. Rent generellt tyckte jag de allra flesta var riktigt dåliga, och kan absolut inte förstå hur många kunde säga att Finlands låt skulle vara ett hot mot Loreen.

  Däremot kände jag att den här kan vara det. En riktigt bra och mäktig låt ifrån Norge. Här får vi allt se upp.

  Politiska budskap

  Ja flera visade tydligt sitt missnöje med kriget i Ukraina, och det med full rätt. Däremot var det väldigt varierande resultat på det. Upplevde att de flesta bara var hysteriska och funderade på om de gick på någonting 🙂

  De ända låtarna jag tyckte var bra var just Norges och naturligtvis vår låt.

  Kan hon göra det igen?

  Ta hem segern för andra gången? Ja inte alls omöjligt. Låten är riktigt bra och uppträdandet magiskt. Väldigt mäktigt, men ändå inte hysterisk

  Såg ni det och har ni någon favorit bland de som var med?

  Kramar Madde