Hem

 • Ett kort i timmen del 2

  Klockan 13

  Rusade in på hagabadet i sista sekunden. Kom fram med andan i halsen, men hade en bra Pt så först vila, därefter uppvärmning och sen körde vi. Ökade rejält, och trots förutsättningarna så gick det över förväntan. Kände mig riktigt stark idag, men lite urflippad. Fick nog be om ursäkt flera gånger, men han bara skrattade.

  Klockan 14

  Så galet trött efter passet så passade på att vila lite innan jag skulle åka iväg igen. Så välbehövligt, och det behövs inte så lång stund innan man återfår sin energi igen. Fick duscha innan jag fick åka iväg igen. Det var inte så lång stund på gymmet idag.

  Klockan 15.

  Här står jag och väntar på vagnen för att åka iväg på nästa sak. Hade ganska gott om tid, och det känns alltid bra. Har ingen lust att stressa så hellre ute i god tid.

  Klockan 16

  Ja här sitter jag och väntar på min tur att få lite fotvård. Brukar få elevbehandlingar och har vissa problem med mina fötter. Den här gången fanns det inget att direkt jobba med så fick en lång fotmassage efteråt. Hur lyxigt som helst tycker jag. Så viktigt att vara rädd om dom för dom ska ju bära oss genom livet.

  Klockan 17

  och påväg hem. Var så galet trött i kroppen Längtade bara hem nu för har ändå varit igång sen fem i morse. Fick ta vagnen sista biten för benen bar mig nästan inte sista biten. Så trött alltså

  Klockan 18

  Fastnade framför efter fem på tvn och här har jag suttit sen dess. Tycker ändå det är ett trevligt program och så lätt att fastna. Det är verkligen en salig blandning av det mesta allt ifrån trillingfödslar, till olivodlingar på Rhodos till allvarligare ämnen som politik och ekonomi.

  Klockan 19

  Avslutar min dag med en macka och nu är jag helt klart färdig som artist. Ska lägga mig om en liten stund för att orka med en ny dag med både kostrådgivning och träning. Kommer med all säkerhet att somna ovaggad i kväll.

  Kramar Madde

 • Min dag del 1

  Klockan 6

  Eller kanske ska säga lite innan. En kopp kaffe och tittade in hos er en stund. Det är så skönt att starta dagen på det här sättet även om jag har haft en journatt. Några minuters mjukstart innan det är dags att ta tag i morgonsysslorna på jobbet. Går gärna upp lite tidigare för att kunna hinna med den här stunden.

  Klockan 7

  Gröten står och puttrar och förbereder för att fixa mat, och andra saker så här på morgonkvisten. Fortfarande ganska lugnt, men vill ju ändå förbereda så mycket det bara går. Det är ju ändå dags att säga godmorgon åt de boende om en liten stund.

  Klockan 8

  Vill ju inte skriva ut exakt vad jag gör på jobbet, men då första rycket är klart kunde jag sätta mig och äta lite frukost. Brukar lyxa till det med vaniljkvarg och musli då det är så lätt att ta med sig. Är ju ändå på jobbet ganska så många timmar då jag har natten.

  Klockan 9

  Ja sängar ska bäddas, tvätten tvättas, påfyllning och lite städ. Så skönt att få påbörjat det tidigt för att underlätta för personalen som kommer senare. Det tar ju ändå sin lilla tid att få torrt allt. Ändå så skönt då det är klart. Kände ändå att jag kunde lämna med gott samvete då det var dags för mig att åka hem.

  Klockan 10

  En liten kaffe innan det var min tur att checka ut ville jag allt ha. Är man kommunalarbetare så är man 🙂 Kaffet är viktigt vid de tillfällena. Drack inte bara kaffe utan gjorde naturligtvis andra sysslor också under tiden. Riktigt så glidigt har vi inte på jobbet.

  Klockan 11

  Då var det dags att checka ut för idag. Lagom seg, men tog mig ändå till Maxi för att handla kattsand, och lite tårta till kvällen. Lite firande skulle vi väl ändå ha eller vad säger ni? Gick bra och det gick smidigt hem.

  Klockan 12

  Hemma, landade, ställde in i kylen för att fortsätta direkt igen. Det är bara att åka iväg för nu är det dags för träningen och träffa min Pt. Ville bara in och säga hej och uppdatera er lite

  Kramar Madde

 • Välkommen onsdag

  Godmorgon

  Ordningen är återställd. Jag är här tidigt i ottan och säger hej. Hoppas ni alla sovit gott? Hoppas det. Själv har jag haft konstiga drömmar, och vaknade med lite ont i kroppen. Måste ha sovit konstigt. Fick sträcka på mig och ta en kopp kaffe så nu är tanten redo att starta dagen igen. Ännu ett steg närmare sextio och det börjar kännas gammalt. Nu har jag väldigt många vänner som är just runt sextio och dom är fortfarande hur läckra som helst, så borde inte oroa mig så mycket trots allt.

  Ett kort i timmen

  Ja tänkte köra det idag. Brukar gilla att läsa det hos andra så nu är det er tur att få följa mig. Jobbar ett par timmar till, men lite kort härifrån kan jag allt ta ändå. Därefter träning, och fotvård. Kan ändå vara lite kul att följa någon en hel dag tycker jag. Man vet ju aldrig hur dagen blir, även om man har planer för den.

  Nu är det dags att starta dagen och fortsätta jobba, men vi höres under dagen.

  Kramar Madde

 • Blev en bra dag

  Damp ner mer paket

  Precis innan jag skulle åka iväg kom brevbäraren med ännu mer paket. Den här gången från Amanda. Det blev lite kaffe och ser verkligen fram emot att få provsmaka på det. Tack snälla. Så kul med alla presenter som man får, och precis lika roligt att köpa till alla mina bloggvänner. Sen är det så svårt då man egentligen inte känner någon så väl utan bara via bloggen.

  Bilen gick igenom

  Det är alltid lika nervöst detta med att besiktiga sin bil. Man ser alla tusenlappar som bara försvinner på att laga den, speciellt då ens bil börjar komma upp i åren. Det blir alltid en stor lättnad då det är blankt papper. Nu ska bara svärsonen få ge den lite kärlek också i form av en service.

  Hur som haver så går min bil i ett år till, och borde ge den lite extra kärlek och städa ur den ordentligt.

  Hämtade ut fler presenter

  Även om jag jobbar måste det kännas som en speciell dag. Tog en gratiskaffe på espressohouse, Dom bjuder då man har appen och fyller år. Jag tackar och tar emot. Gratis är alltid gott eller vad säger ni?

  Därefter till rituals och hämtade min födelsedagspresent där också. Fick en bodycreme. Det tyckte jag ändå var väldigt generöst. Dom är verkligen inte billiga, och hade varit glad för en showergel också.

  Ett så bra samtal

  Fick ett så bra samtal idag också. Tänkte köpa till ett par PT timmar och hade ett så bra samtal med deras chef. Då min Pt blev sjuk så kanske jag inte fick den röda tråden, då ingen visste hur länge han skulle vara borta. Däremot så har jag träffat så mång andra bra tränare och har fått så mycket med mig ifrån dom så helt klart har jag lärt så mycket under den här tiden. Berättade också om alla positiva effekter jag fått och blev lite känslosamt ett tag. Hon tackade för att jag delade med mig och sa även att de tränarna jag träffat har tyckt att det varit kul att träna mig. Det känns riktigt bra då jag inte alls trodde detta då jag började. Allt bara blev så bra trots allt.

  Kramar Madde

 • Idag är det min födelsedag

  Presenter från vänner

  Som så många vet är jag med i ett par grupper på facebook som är inriktade på bloggar. I en av dom social media support & share group är vi några som bestämt oss för att ge varandra födelsedagspresenter. Tycker det är en så kul idé och nu har det kommit ifrån två. Väntar på ytterligare ett par paket som inte hunnit fram ännu. Är ni nyfikna på vad det är i dom också?

  Nu fick jag ifrån två av dom för ett par dagar sen och paketet har legat oöppnat trots att jag varit så nyfiken. Ifrån Hanna och Madeleine fick jag den här fina toppen. Blev verkligen så glad då jag håller på med en förändring och rensade i min garderob häromdagen och det ekar tomt där just nu. Tack fina för presenten. Blev verkligen så glad. Den kommer passa mig perfekt.

  Från dotter med familj

  Berättade att vi var på kalas för barnbarnets katt i fredags. Min dotter har så svårt att hålla överraskningar så hon gav mig min present ifrån dom redan i fredags. Fick ett par hörlurar. Jag är ofta tät i gångarna så har så svårt för sådana där små lurar man stoppar i örat. Har jag inga lurar lyssnar jag allt för sällan på bok också så detta blir ju perfekt tycker jag.

  Nu kommer vi inte fira min födelsedag förrän jag är klar med pure change. Blir lite av en frossadag direkt efteråt för att kunna sätta igång på egen hand på måndagen igen. Är bara lite rädd för att jag kommer må riktigt dåligt om jag äter för mycket. Lite av det känner jag av det jag stoppat i mig i helgen. Blir inte så bra.

  Espressohouse bjuder på fika

  Eller i alla fall en valfri dryck. Kanske ska unna mig den ifall besiktningen av bilen går bra? Har en stund mellan jobbet och besiktningen. Tänkte fördriva tiden på KC och titta på vårkläder den stunden och en gratiskaffe är ju aldrig fel eller hur? Ja vi får se hur det blir.

  Har även beställt fotvård idag som min man gav mig i present. Jag lägger gärna pengar på just fötterna då dom är så otroligt viktiga. Ska ju hålla i flera år, och vi är nog inte snällast mot just dom. Nu har jag inga jättestora problem längre, men ett par underhållsdoser då och då skadar ju aldrig. Brukar gå på Axelssons och ta en elevbehandling. Dom har ju alltid lärare med, och har inte reagerat på att någon ska vara dålig på något sätt.

  Ja detta får bli min födelsdagsmorgon fortsättning följer

  Kramar Madde

 • Startar veckan på gymmet

  Tappat allt

  Ja inte då det kommer till träningen, men då vi pratar bloggen. Inläggen blir sena, kameran har inte varit med ute så som jag planerat. Känns som jag mest suttit hemma ett tag nu, men det är ju inte riktigt sant trots allt. Då jag sammanfattar så har jag gjort något varje dag, men känns som om jag har något i kroppen som inte riktigt vill ut. Som tur är så backar jag inte för att träna i alla fall trots att det är så tungt att åka dit.

  PT pass

  Idag var det dags igen, ett pass med PT. Körde mer cardio än ren styrka, och märker att jag behöver öva mig mer på det. Blir totalt slut direkt, men det kan ju vara så att jag är så svag i axlar, och bröstmuskler. Ändå känns det bra att köra detta då man gör så mycket olika övningar. Idag blev det både medicinboll, rodd och boxning som pulshöjande. Ska helt klart fortsätta med det. Bägge delarna behövs så är det bara. Samtidigt så är min erfarenhet att blir jag starkare orkar jag mer pulshöjande. Allt hänger ihop.

  Hur ser veckan ut då?

  Måndag. Rätt lugnt, men ett pass på gymmet med hjälp fick det bli.

  Tisdag. Fyller år 🙂 och ska besiktiga bilen, och sen jobba ett riktigt långpass.

  Onsdag Går av klockan 11, och sen raka vägen till hagabadet för en dejt med min tränare. Tror jag kommer ta det väldigt lugnt på kvällen sen.

  Torsdag. Hela dagen på hagabadet. Träna, och sen prata kost igen.

  Fredag Då börjar min jobbhelg igen. Fredag kväll

  Lördag jobbar hela dagen,

  Söndag och där går vi på ett jourpass. Mycket mer än så hinner jag inte med, men det är ändå helt ok tycker jag.

  Hoppas ni alla får en superfin vecka och en bra start på måndagen

  Kramar Madde

 • Veckans fem positiva

  Godmorgon

  alla. Den här veckan var inte heller så bra, men visst måste man ha vissa sådana veckor också för att kunna uppskatta veckor som verkligen är på topp. Nu måste nästa vecka bara bli bäst för mig för att jag ska ta mig igenom de sista två veckorna på pure change.

  Firade en ettåring

  Ja det måste väl få vara med på listan? Gillar verkligen då man tar alla chanser till fest. Den här gången var det Charlies tur, och det är barnbarnets katt. Vi firade med paket, god mat och schwarzvaldtårta. Det ni, här slog vi på stort för födelsebarnet.

  Alla goa skratt på jobbet

  Ja tur man kan skämta då det är lite tuffare. Skratta gott, och många skämt under bältet, eller ska vi säga plastförklädet. Ja lite interna skämt som antagligen ingen annan än vi förstår.

  Snön kom

  Ja lite dubbelt är det allt. Självklart vill jag ha vår och sommar nu, men så vackert det är med all snö- Det blir så ljust och ljuset är så magiskt. Det har ändå fått vara kvar ett tag och för barnen skull.

  Gekås besök

  Ja vi kom till Ullared och gekås trots att vi var tveksamma ett bra tag. Då vi kom ner var det väldigt lite folk, men då vi var klara så började parkeringen fyllas på. Vi hade nog lite tur där. Det gick fort att handla, och inga direkta köer i kassorna. Kom inte ut med något onödigt, utan enbart det jag skulle ha vilket kändes så bra.

  Träningen flyter på

  Ja även då jag bara vill vara hemma och äta godis åker jag dit. ska bara ladda telefonen, ta en snabbdusch och sen ge mig iväg igen. Det viktigaste är att ta mig dit, och börjar jag köra så kommer det gå bra. Tanken idag är cardio i första hand, och sen lite styrka.

  Ja detta var mina positiva för den här gången. Mer kommer nästa vecka.

  Kramar Madde

 • 1 årskalas och mer snö

  Vaknade upp till detta.

  Vad det snöade igår . Helt galet, och jag som trodde våren hade kommit. Där fick jag för det. Visst är det vackert, i alla fall i december. Ser ni den vita bilen på bilden? Den bilen är min och i vanliga fall är den svart. Ni förstår att det tog sin lilla tid att få ordning på den. Mycket av det hade frusit fast, men det smälte bort då bilen blev lite varmare.

  Var även lite orolig att åka hem, men vägarna var fina, även om det tog sin lilla tid. Gick inte så fort att åka hem men hellre det, än att inte komma hem alls.

  Däremot förstår jag mig inte på dom som kör allt för fort, tränger sig emellan, och framförallt inte håller avstånd. Ja inte undra på att det händer olyckor då så många tror dom är odödliga.

  1 årskalas

  Ja idag blev vi hembjudna till dottern på middag. Sessan ville ha kalas då Charlie fyller ett år idag. Nu kanske ni tror att jag missat att berätta något, men riktigt så är det inte. Charlie är hennes katt, och hon ville verkligen fira honom. Det var bara att åka och köpa present, och sen åkte vi dit. Blev middag och lite tårta samt paketöppning. Helt klart tyckte missen om alla leksaker han fick.

  Talang

  Nu sitter vi här och tittar på talang. Har ni sett på det ikväll? Nu till den ständiga frågan. Vilka ska gå vidare? Matematikern är helt amzing, och vi hoppas på han. Vilken talang alltså. Det lutar åt mamman med sina barn också. Det berörde så mycket. Kan tänka mig sångaren eller dansgruppen också. Däremot höll kanske inte de båda humornumren eller beatboxaren.

  Ja vi får väl se, Många duktiga oavsett.

  Kramar Madde

 • Är här igen

  Glömde datorn på jobbet

  Gokväll på er. Har ni fått lika mycket snö som vi har fått här? Ja nu kom det där snökaoset som dom pratade om i början på veckan. Då uteblev ju det värsta, men i dag kom det med besked.

  Var nog trött i måndags då jag åkte hem. Väskan med dator med mera blev kvar på jobbet, och då jag hade en PT tid så hann jag inte vända och åka tillbaka. Det är ju trots allt fem mil tur och retur.

  Tisdagen väntade vi på snöovädret som inte kom, och på onsdagen så struntade jag i det då jag ändå skulle jobba idag. Klarar mig ett par dagar utan, så är det. Tyvärr blev det tomt här då jag inte gillar att blogga från telefonen. Så mycket lättare från en dator tycker jag.

  Ovädret om uteblev

  Ja dom varnade ju i början på veckan. Visst kom lite snö, men det var ju ingen katastrof tyckte jag. Mest vackert i alla fall i götet. Däremot kom det idag, och det har varit kaosartat. Samtidigt, kommer det ca fem centimeter på en timme så är det inte så konstigt. Så svårt att köra, och är glad att jag kan sova över på jobbet i natt. Sen får jag hoppas att jag kommer hem i morgon. Vill ju inte stanna allt för länge.

  Hur gick träningen?

  Vilken seg vecka. Det här har varit tuffaste veckan på hela pure change. Allt var så tungt, flåset orkade inte med, och det var bara så jobbigt. I onsdags så hände något och misstänker att jag har fått en muskelbristning. Gjorde så ont då vi körde cardio. Tur det var i slutet på passet. Trodde nog det skulle gå över, men nä, i torsdags gjorde det också ont så min Pt fick tänka om. Fick köra massa andra saker så jag kom inte undan. Avslutade med att trycka på mina ömma muskler i höften. Det gör riktigt jävla ont just där och då, men så skönt efteråt. Betalar för att någon ska göra illa mig hihi .

  Ja det är det här jag har roat mig med de sista dagarna då jag inte tittat in hos er, men nu hoppas jag det blir lite mer regelbundet.

  Kramar Madde

 • Längtar till gymmet

  Godmorgon fina.

  När detta kommer upp har jag bara någon timme kvar att jobba, och sen är jag ledig i ett par dagar igen. Den här veckan kommer jag bara jobba ett dygn drygt och sen ledig resten.

  Måndag slutar 10, och har träningstid klockan 14. Tänkte ta en promenad runt på kyrkogården och ta lite foton som jag kan visa er sen. Det är inte alls så makabert som det kanske låter. Lovar er.

  Tisdag. Ja nu är vi väldigt väderberoende. Är vädret Ok blir det en tur till Gekås och sen till svärfar för lite pappersgöra. Träningen har jag klockan 18. Blir det busvädret som lovade så kommer jag greja hemma, och åka in tidigare för lite pulshöjande träning.

  Onsdag PT tid klockan 9 och sen kommer jag nog vara där en liten stund till. Kan med all säkerhet få tiden att gå. Efteråt måste jag gå igenom bilen och städa ur den lite inför besiktningen på fredag.

  Torsdag Nu har jag ett 25 timmarspass framför mig, så kommer inte hinna med mer än just jobb den dagen.

  Fredag Går av klockan 11 och ska raka vägen till besiktningen. Därefter ska jag göra… ingenting. Men det är jag väl värd? Blir väl talang på tv, men inget mer planerat.

  Helgen är jag ledig, men beroende på hur tisdagen blev så antingen Falkenberg en dag, annars så blir det träning antagligen bägge dagarna, men oavsett minst en dag. Tanken är väl att åka iväg och fotografera lite också så jag har något att lägga upp här. Lördag… mellofinalen.

  Saknar träningen

  Ja nu har det ju gått ett par dagar utan styrketräningen och som jag saknar det. Allt blir så mycket svårare då jag inte blir trött fysiskt. Gäller verkligen att hålla i nu och fortsätta då den här bubblan är över. Trivs så galet bra med styrketräningen, och så mycket som det gör för min hälsa. Helt otroligt säger jag bara.

  Fattar inte hur det kan vara så roligt och det blir som ett gift för kroppen. Får aldrig tappa allt sådant här igen.

  Kramar Madde