Fest och event

Nu startar julen

Kör och allsång

Nu går startskottet för julstaden Göteborg och för mig är det då rosetten på posthotellet tänds. Uppläggen är lite olika och i år var Gabriel Fors där tillsammans med happy woices. Riktigt bra måste jag säga. Lite kör, och lite allsång. Ja han fick verkligen igång en stor del av Drottningtorget.

I år var det mycket folk, och att pandemin var över var säkert en stor del i det. Vi blev lite osäkra, men tror nog att det var lite snöblandat som kom när vi stod där.

Brasor och historier

Mysigfaktorn var hög hela timmen som vi var där, och hotellet hade tänt två brasor precis utanför och värmen spred sig.

De berättade även om samarbetet med Faktum. Varje år säljs deras kalender, och bilderna samt texter till ställs ut. Varje historia berör helt klart. Tydligen bjuder dom Faktums återförsäljare på julbord och visst är de värda det?

Dags att tända rosetten

Men anledningen till att vi åker dit är ändå då vi ska få se när dom tänder rosetten, Startskottet julen i Göteborg. Vi räknade ner, och det hände….. ingenting. försökte igen men fortfarande lika svart. Någon sa att vi har ont om el 🙂 Kanske det.

Det funkade.

Efter tredje eller om det var fjärde försöket funkade det, och nu lyser det så fint. Tycker verkligen detta är så mysigt, och nu får vi vänta till nästa år innan nästa gång.

Nu har vi landat i soffan, och tittar på idol, I morgon startar julen även hos oss.

Kramar Madde

8 reaktioner till “Nu startar julen”

 1. Så roligt när olika städer hittar egna evenemang för att ”fira” lite mer. Alla små ljusglimtar behövs för att lätta upp det här vintermörkret och rosetten är väldigt fin!

  Gilla

 2. Otur att det inte fungerade förrän fjärde försöket men häftigt att de gör den där rosetten varje år. Kan tänka mig att det var mer folk där då det har varit pandemi i två år.

  Gilla

 3. Vad kul att titta på när dem tänder rosetten 🎀😃. Lite att. Är inte du nere å se det. Så börjar inte julen för dig, eller?
  Vilken mysig stämning. Mysigt sen att komma hem & se Idol.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s