Allmänt

Ett knytnävsslag i magen

Godmorgon alla. Dagen första inlägg blir att jag svarar på Madeleines bloggutmaning. Ett knytnävsslag i magen. Ja, kommer skriva om något som hände i relativ närhet och det är om primärvården. Behöver ju inte dra hela historien igen, men det handlar om hur jag blivit bemött då jag sökt hjälp.

Vet inte vad som hänt sista tiden, men upplever att just primärvården inte har fungerat alls sista tiden. Det som ändå känns bra är att det inte bara handlar om mig utan så många andra i min närhet har samma erfarenhet. Har våran sosseregering ( ja vi har fortfarande en sosseregering och hade det definitivt förra året) kommit med förslag om att minska sjukskrivningarna? Är all vårdpersonal så slutkörda att dom inte orkar alls? Vad har dom fått för hjälp av våra politiker under tiden? Har det bara varit lös det.

Vet också att min hälsa är mitt ansvar, och det ifrågasätter jag inte alls. Mitt ansvar är att ta hand om mig, och söka proffshjälp då jag inte klarar det. Då ska ett proffs i detta fall läkare hjälpa mig. Funkar inte deras förslag så är det deras skyldighet att fortsätta hitta lösningar. Kommer patienten med en lösning ska dom stötta så länge det inte är extremt konstiga metoder. Mitt förslag är väl förankrat i forskning, och dom själva säger att det är bra. Valde bara en annan utövare och använde andra ord.

Har en läkartid på onsdag, men har så ont i magen. Är så rädd för hur jag ska bli bemött, om dom ska tro på mig. Allra helst vill jag inte ens gå dit själv för efter allt som hänt tvivlar jag på mitt egna förnuft.

Även det jag råkat ut för finns väldokumenterat och det är inget avvikande i det som hänt egentligen. Har bara fastnat och ser en naturlig förklaring till det också. Så fort jag börjat gå över i en ny fas så händer något som puttar mig tillbaka. Till det pandemin som gjorde att jag inte kunde använda mig av mina vanliga strategier. Hänvisar till KBT och har ju skrivit så mycket om min erfarenhet av det. Har inte träffat någon som lyssnat utan mer skickar över papper där det står att drick en kopp kaffe och ta en promenad. Då jag förklarar att jag testat det redan så får jag som svar att jag gör fel eller inte vill, Ni som dyrkar KBT, kan någon av er visa mig hur jag ska dricka kaffet på rätt sätt?

Ja så som vården bemött mig så är det ett rejält knytnävsslag i magen.

Kramar Madde

2 reaktioner till “Ett knytnävsslag i magen”

  1. Ja det är bedrövligt ibland, min karl ringde för han hade sådan värk i rygg och magen och han fick inte någon tid, fanns ej på hela veckan, så kan det ju ej vara. Då fick han åka sätta sig på akuten i flera timmar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s