Magi

Det blev en ny kortlek

Måste bara få visa er. Jag har köpt en ny kortlek och bara älskar den redan. Har skrivit vid ett par tillfällen att jag vill ha en tarotlek, men samtidigt har jag känt obehag inför dom. Har lite svårt för det negativa såsom Narren ( the fool) Den hängde eller döden. De korten är ersatta med drömmaren, uppvaknandet och frigörelsen istället. Jag vet att de andra korten inte står för något negativt, men jag känner mig inte bekväm med dom. Har ju sen tidigare en ren änglalek och bara älskar den. Ger mig alltid så mycket positivt, men nu är det dags att lära mer

Stora arkanan

Det innehåller 22 stycken kort som alla representerar viktiga händelser och vändpunkter i våra lik. Det är här vi bland annat hittar de Narren, döden, Kejsaren, de älskande och vagnen som de flesta känner till. Just i den här leken jag har så talas det om en ärkeängel vid varje kort också. Det gillar jag då just ärkeänglarna betyder mycket för mig och känner en stor dragning till just dom.

Lilla arkanan

Den här delen av leken kan liknas vid en vanlig kortlek där varje del är uppdelad i de olika elementen. Tänkte gå igenom de olika elementen här, men kan skriva mer om varje kort i ett annat inlägg om ni vill. Men är inget proffs utan en glad amatör

Eldsviten. Ska vi börja där? Det står för inspiration och idéer. Passion, både i kärleksliv och våra intressen . Detta element motsvarar risktagande, karriär, drömmar och äventyr osv. Här är det avbildade med vänliga drakar som symboliserar den eldiga sidan.

Vattensviten Nu kommer vi in på djupare känslor, Vårdandet av sin familj, relationer och önskningar, Vi talar även om vår intuition. Är själv ett vattentecken, och dras alltid hit. Vårdandet är något jag alltid har haft med mig,. I den här leken avbildas det med sjöjungfrur samt vattenandar.

Luftsviten Nu kommer vi in på det intellektuella. Vi tar beslut, analyserar. I det här elementet pratar vi även om rättvisa och kommunikation. Det kan även innefatta oro och kamp. Här symboliseras det av enhörningar, deras lugn och fridfulla tankar.

Jordsviten. Det sista elementet i leken. Jag pratar mycket om att jorda mig, och det står för att komma närmare naturen, men här ingår även materiella ting, försörjning hälsa, pengar och utbildning. Kanske känns lite ytligt, men allt behövs för att vi ska må bra, I den här leken har dom valt älvor och dess rike pga deras nära anknytning till moder jord.

Låter det intressant? Jag tycker så mycket om allt sådant här, men glöm inte att ni har allt inom er. Det är trots allt ni som väljer korten. Gä

14 reaktioner till “Det blev en ny kortlek”

 1. Kul att du köpt dig en traotlek, kortlek 😊.
  Intressant vad dem olika korten betyder & berättar. Du får gärna berätta mer ingående om korten. Kanske ett kort i taget. Så vi läsare kan fokusera på det i ett inlägg. Sen nästa, nästa å nästa 🙂.
  Du gör så gott du kan! Kram❣️🤗

  Gilla

  1. Jag är en glad amatör. 🙂 Det är ju rätt dyrt med sådana kurser. Det här är en tarotlek, men med änglamotiv. Tarot har jag så svårt för. Gillar inte döden, narren och den hängde t.ex. Här är allt bara vackert och ljust. De jag har är olika, och hoppas på att de kan komplettera varandra, och att jag kan öva på min initiation. Det är ju det som allt handlar om. Kan nog, men litar inte på den fullt ut.

   Gilla

  1. Jag är absolut inte duktig, och håller på att lära mig. Något jag vågar göra mer nu är titta på korten, och tyda mer utifrån det. Men önskar verkligen att jag kunde lägga för andra och kunna tyda det.

   Gilla

 2. Kul att du unnar dig något som du vill ha, det skall man göra. Och att du redan älskar den är ju ännu bättre – då var det ju verkligen ett bra val. Ser ut att vara en väldigt vacker i alla fall, men fina motiv

  Gilla

 3. Så roligt med en ny kortlek. Förstår att du har svårt med de kort du nämnde. Bra att man då kan ersätta med andra kort istället.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s