Allmänt

När jag var liten samlade jag på…

Godmorgon alla. Då jag var liten samlade jag på… var Madeleines fråga idag. Jag fick allt tänka till då det kom till det.

Frimärken

Det första jag kom på var frimärken. Då jag var liten kunde man köpa storpack med använda frimärken som jag sorterade in i album. Likaså ångade jag loss frimärken från brev och kort för att kunna spara på dom. Det var innan sociala medier tiden så man skrev till varandra och hade brevvänner över hela världen. Har inte kvar detta, men tvivlar på att det skulle vara värt något idag. Allt var ju massproducerat. Samtidigt, någon dyrgrip kanske hade följt med. Vem vet.

Samlarbilder.

Någonstans vill jag minnas att jag hade samlarbilder. Kommer inte ihåg vad för några, men att dom fanns. Tänk vad minnes sviker en. Samtidigt så varierade man sig så mycket som barn, Tröttnade ofta fort och trenderna kom och gick.

Bokmärken

Ja det samlade väl de flesta barn på i min ålder. De allra finaste var de med glitter på. För visst samlade man på olika motiv där också, Änglar brukar vara populära. Minns de små med olika färger på vingarna? Rosa och blå kom upp direkt. Vilken nostalgitripp det blev direkt. Ju mer jag skriver, ju mer kommer jag ihåg. Är det något barn idag samlar på tro?

Får nog åka ner till stan och titta om jag hittar något. Fina julklappar och intresset kan komma då dom får det. Finns ju ett par affärer som har lite finare äldre saker här i stan. Klart tjejerna ska ha bokmärken.

Böcker.

Minns ni Wahlströms ungdomsböcker? Framförallt Kittyböckerna? De samlade jag också på. Tror de flesta har läst dom också. Tror jag hade alla i alla fall de som kom ut då jag var ung. Då jag googlade visade det sig att just Kittyböckerna utgavs fram till 2010. Ja för 12 år sen läste jag inte några ungdomsböcker. Samlade även på serien om Syster Barton. Sjuksköterskan man fick följa. I min omgivning var jag nog rätt ensam om att läsa just den serien.

Blir säkert en liten nostalgitripp för många här, och flera minnen väcks till liv.

I morgon är ämnet ett blått, och ett brunt… Tankarna för nog flera av oss till dagens regering,

2 reaktioner till “När jag var liten samlade jag på…”

  1. Du samla på lite allt möjligt du. Liten samlare 😉🙂. Kul när man börja tänka tillbaka på sin barndom olika saker. Man kan nog dra iväg rett bra i detta ämne.

    Jag var ingen samlare. Men bokmärken hade jag åxå.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s