Allmänt

Läkarbesök

Då har jag nyss kommit hem ifrån vårdcentralen då jag sökte för min galna trötthet. Vet inte om jag blev så mycket klokare på det. Berättade att jag var galet trött och att vardagen inte fungerar för det. Visst att han måste fråga, och men det blir som ett mantra för mig då jag svarar på frågorna.

Ja, jag är galet trött. Somnade då jag åt lunch på jobbet, och orkar inte med en hel dag. Nej, jag gör ingenting annat hemma än äter, skiter och sover. Jo jag tycker det finns roliga saker att göra, och det är inte det jag söker för. Jag söker för att jag inte orkar.

Ja, jag är fet. Det beror på att jag måste ha snabba kolhydrater för att vara så pass pigg att jag klarar av att köra hem. Ja, jag vet att det inte är bra. Nej, jag vet inte hur jag ska lösa det. Därför är jag här. Jag har försökt gå ner i vikt, och ja jag har knaprat bantningspiller. Tyvärr gick jag upp 7 kilo på dom under en månads tid och dom jävla kilona går inte att få bort.

Ja, jag har pratat med psykologer, Flera gånger och flera stycken. Nej det funkar inte för KBT fungerar inte. Berättar för dom vad som tynger mig, men det ska man inte göra utan fokusera på nuet. Nej, det har inte hänt något jobbigt sista timmen., Ja, jag vet motion är bra, ja, jag vet att det är bra att vara social, och ja, jag vet att det funkar med en kopp kaffe och sätta sig ner om man springer runt och vägrar sitta. Men nej. jag har inte så många vänner att ringa till och prata. Har man inte det och det inte fungerar med en kopp kaffe så kan dom inte hjälpa mig. För visst vet varenda en som läser detta att man mår bättre av att äta regelbundet, och att röra på sig, eller umgås med vänner???? Det är liksom ingen raketforskning.,

Ja, jag har pratat med fysioterapeut. och nej, De kan inte hjälpa mig då jag redan utövar yoga och tar promenader. Det sista är något jag ska undvika enl ett annat proffs, då jag har sådan värk i kroppen.

Och till sist nej,,, jag vet inte vilka prover ni ska ta på mig, för det utgår jag ifrån att du som läkare ska ha koll på, inte jag som patient.

Jag vet inte hur jag ska göra för att göra rätt. Ber jag om hjälp vill jag inte vara med i min egen rehabilitering. Säger jag vad jag behöver och har löst det så sätter sig läkarna på tvären för det är fel. Frågar jag vad jag ska göra istället är det mitt ansvar att komma på det.

Och till sist. Jag har bytt vårdcentral vid så många tillfällen så det ligger väl mig till last för jag blir en besvärlig patient. Moment 22 och mitt i detta står jag och vill bara må bra.

Kramar Madde

6 reaktioner till “Läkarbesök”

 1. Otur du verkar ha med läkare. Förstår din frustration. Att inte får veta varför du är så trött och inte klarar av vardagen. Hoppas det någon gång vänder för dig.

  Gilla

  1. Fram till för ett år sen var jag mer än nöjd med min vårdcentral. Sen hände något och jag fattar inte. Som tur är så har vi ett fritt vårdval, men ingenting är ju bra. Grejen är att jag hört och sett att andra också råkat ut för konstiga saker som inte känns ok.

   Gilla

  2. Men fan! De får väl ta en massa prover. Är ju massa saker som trötthet kan bero på. Har de kollat dina hormonnivåer?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s