Allmänt

En mina vännerbok

Nu blev det en nostalgitripp för mig då Madeleine bad oss om att berätta om en mina vännersbok.

Godmorgon förresten. Startar dagen med kaffe och dagens första inlägg. Idag ska vi prata om mina vännersböcker. Kom ni ihåg dom? Jag hade ett gång då jag var liten, och kompisar fick svara på massa frågor. Helst skulle man ha ett kort på dom också. Tyvärr är det inte många som har fysiska kort idag, då allt är digitalt. Lite tråkigt tycker jag.

Har tittat på sådana här böcker till barnbarnen, men dom är nog lite för unga ännu. Passar väl bäst på lågstadiet tror jag. Helst ska dom ha börjat skolan då flera frågor handlar om just det. Likaså vad dom vill bli då dom blir stora. Just nu går tankarna till veterinär, läkare på ambulansen, och simlärare. Stora drömmar.

Kanske ska gå in lite mer på mina barnbarns önskeyrken just nu. Äldsta då. Hon älskar verkligen djur, och en så stor djurvän. Tyvärr är hon allergisk och det är så svårt att hålla sig därifrån. Nu har hon en hamster som heter Belle och det funkar rätt bra. Det krockar lite då hennes pappa är jägare, och det är något hon inte är bekväm med. Samtidigt älskar hon korv, svår nöt att knäcka. När hon är med mig i stan så stannas det och ska titta på varenda fågel något man inte ser på samma sätt där dom bor.

Mellansessan. Hennes pappa jobbade på ambulansen och hon var så fascinerad av just det. Så stolt varje gång hon fick hälsa på, och sitta i bilarna. Ända sen hon var två har hon sagt att hon ska jobba på ambulansen. Det roliga är att det inte är sjuksköterska hon ska bli utan just doktor. Både mamma och pappa är/var undersköterskor. Hon var även med på räddningstjänsten en del och de stora brandbilarna borde ha lockat mer, men nä. Idag är det ambulanshelikoptern som är den stora grejen. Varenda gång hon ser en helikopter får hon något drömsk i blicken och säger att det nog är ambulanshelikoptern. Hon är ändå duktig då det kommer till detta. Brukar hjälpa mig att ta mitt blodtryck och så stolt efteråt.

Yngsta sessan då. Denna tuffa lilla tjej. Kör gokart, fyrhjuling, åker motorcykel och älskar att bada. Hon är totalt loss i vattnet. Det kommer nog från hennes mamma som också älskade allt som hade med vatten att göra som barn. Simskola har hon gått på under många terminer, och flera märken är redan tagna. Tror hon har haft en snäll lärare då hon gärna vill fortsätta med att lära andra barn. Vi var ju i Turkiet i somras och som hon badade. Det var nog roligare med Peter och hennes mamma då mormor är en badkruka enligt henne.

Vad hade ni för drömyrke som barn? Blev ni det ni hade tänkt er?

10 reaktioner till “En mina vännerbok”

 1. Den boken var så rolig när man var yngre. Men drömyrket har jag definitivt aldrig jobbat med.
  När jag var liten ville jag jobba i guldsmedsaffär men det blev en matbutik och färghandel.
  Sedan ville jag bli modell och få gå på catwalk….det blev speditör, sitta på kontor i en stol.
  Fast med mitt speditörsjobb gillar jag, så skönt att slippa vara modell.
  Dottern som ville jobba på mitt jobb när hin var liten har faktiskt hamnat i samma brunch
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 2. Jag har mina sådana sparade faktiskt. Däremot finns de i det förråd som jag och exmaken bara drar ut på att dela. De böckerna var så älskade. Minns du även de där man skrev dikter, poesi och fina ord till vänner?

  Gilla

 3. Hittade några av mina gamla ”mina vänner”-böcker när jag rensade inför flytten. Sååå kul att läsa! Minns också att man under en period skulle skriva vem man gillade och så skulle man inte titta på någon annans sidor – ha!!!

  När jag var liten ville jag bli veterinär eller bibliotekarie. Blev inget av det 🙂

  Älskar dina barnbarns drömmar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s