Allmänt

Rostock julmarknad

Väntan på bussen

Idag är dagen då vi äntligen skulle få åka till en tysk julmarknad igen. De är allt lite speciella och älskar allt som är för mycket då det kommer till den helgerna. Många julmarknadsbussar på samma ställe så lite rörigt innan vi kom iväg. Men vad spelar det för roll egentligen? Viktigaste är ju att vi kom med.

Fler passagerare hämtas upp på vägen och vi var de första på vår resa. Som vanligt ett stopp på hallandsåsen innan vi hämtar upp i Malmö och beger oss över bron och in i Danmark.

Bussfika

åker man med Rolfs som vi gör brukar det alltid vara bussfika. Bra då priset är betydligt lägre än på ett cafe på vägen. Samtidigt, hur gott är det inte då man står där ute och fryser, dricker en kaffedrink gjord på pulverkaffe, Baileys och sprutgrädde 🙂 Till det en bortabakad mazarin .Helt klart något speciellt. Allt till priset av en femtiolapp.

En timme senare var vi framme vid färjan och där åt vi dagens middag, Buffé, brukar det bli, Är fortfarande galet mätt av den. Behövde inte alls gå ut och äta då vi kom fram vilket är skönt ändå

En tur på marknaden

Ja det tog vi oss tid för. Vi var bägge toktrötta, men tog oss med spårvagnen ner till julmarknaden och gick runt en stund. Vi fick en biljett till kollektivtrafiken av hotellet och den gäller under tiden vi är här. Det går ju att gå, men känns ändå bättre att åka dit då vi går så mycket ändå när vi är där.

Gick runt och tittade, och köpte oss varsin varm lumumba. Som jag har längtat. En skvätt med rom, varm choklad och lite grädde på toppen. Så galet gott. Kommer helt klart bli ett par till då vi är här, för det serveras inte på svenska julmarknader.

Kommer visa mina kalendrar i morgon istället. Känns som om det varit mycket sådant idag så då hoppar vi över det inlägget.

Nu ska jag krypa ner i sängen så jag orkar med en hel dag i morgon med så mycket jul jag bara kan ta in,

Kramar Madde

10 reaktioner till “Rostock julmarknad”

 1. Åh ja så himla mysigt med julmarknad! Jag har faktiskt varit på julmarknad i Hamburg för några år sen och det var otroligt fint och mysigt, skulle jag gärna göra om 😃

  Gilla

 2. Härligt att ni tog er dit. Det låter gott med det där med en skvätt rom, varmchoklad och lite grädde trots att jag inte smakat rom förut. Kan tänka att ni är trötta det skulle jag också vara. Själv har jag aldrig till tyskland men det kanske jag har sagt förut..

  Gilla

  1. Vi lämnade GBG 7.30 och var framme 18 vid hotellet. Kom med en senare färja så i vanliga fall en timme tidigare. Hämtade folk på fler ställen och lite pausar på det.

   Gilla

 3. Vad kul med lite julmarknad :). Det var ett tag sen jag gick på sånt men man får verkligen julkänslan på det 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s