Allmänt

Sammanfatta resan

Resan ner

Tänkte försöka sammanfatta resan vi gjorde till Rostock. Har mest visat bilder, men tänkte berätta lite mer,

Vi blev hämtade vid Gustav Adolfs torg halv åtta i fredags. Mycket bussar, och lite rörigt men tror alla kom med rätt buss. Färden gick ner genom Sverige, och vi hämtade upp passagerare i Kungsbacka, Falkenberg för att sen kunna äta lite på Hallandsåsen.

Vi hämtade de sista i Malmö och sen bar det av över bron och in i Danmark, Som vanligt blir det bussfika då man åker med Rolfs. De dukar upp lite kaffe, kaka och vill man ha lite bailys eller whisky i så är det också ok. Inte den bästa, men så galet gott i den situationen.

Vi anländer till Gedser och tar färjan över till Rostock vid kvart i fyra. Ofta brukar man hinna med den tidigare färjan, men många bussar som ska över, och förstår att de som ska längre får åka före oss.

Hotellet vi bor på är ett helt ok hotell. Det är inte mer, men det är aldrig det på sådana här resor. Det låg en bit ifrån marknaden, men vi alla fick en bussbiljett som gällde för hela vistelsen.

Vi packade upp och tog oss in till centrum en stund. Var så smidigt med spårvagnen. Fyra hållplatser och sen klev vi av mitt på marknaden. Så smidigt. Vi kikade runt, tog en lumumba och sen åkte vi tillbaka till hotellet och la oss. Vi är ju så trötta på kvällarna. Inte alls roligt, men så ser det ut just nu.

Dag 2

Upp tidigt för att äta frukost. De som ville kunde åka med på en rundtur i Rostock. Då vi varit där ett par gånger så hoppade vi över det. Däremot åkte vi med till Calles och handlade lite. Vi skulle inte alls ha mycket, men lite blev det allt. Vi skulle ju få med oss det hem också, och tänkte ta vagnen hem. Alltid lite krångligt om någon ska hämta osv.

Spårvagnen till centrum igen och hann med flera olika marknader, korv, middag och god dryck. Tyvärr trampade min man snett så vi fick åka tillbaka tidigare än vad vi tänkt oss.

Kändes också att det var betydligt mer folk än vad det brukar vara. inte konstigt Under två år har marknaden varit stängd så nu vill alla dit. Till det är vi inte vana med allt folk så lite jobbigt blev det.

Tidigt tillbaka till hotellet, men kändes ändå ok. Vi hade ju sett och gjort det vi ville och orken för mig finns inte där så som jag önskar.

Dag tre.

Vi fick åka med en tidigare färja hem så det blev en tidig frukost och sen satte vi oss på bussen. Färjan över, och hoppade över maten då vi precis kommit ifrån frukosten. Handlade lite presenter, och sen skulle vi ta oss genom Danmark.

Blev ett snabbstopp för toalettbesök och lite kaffe precis innan Köpenhamn. Direkt efter bron började vi släppa av passagerare. Det blev det obligatoriska stoppet på Hallandsåsen då vi åt vår middag. Köttbullar blev det och var helt ok. De bjöd även på glögg och pepparkaka för de som ville ha. Tyckte ändå att resan hem gick ovanligt fort. Den brukar vara lite tråkig men inte igår. Var hemma i soffan redan vid halv sju vilket var så skönt.

Jag blev mormor

Då min dotter legat på BB i en vecka på grund av att vattnet gick så väntade vi på detta. Fick inte tag i henne, men visste att hon har haft värkar ett par dagar. Däremot verkade inte värkarbetet kommit igång riktigt. På söndagen fick jag inte tag i henne och pratade med hennes syster som var där, Visade sig att förlossningen antagligen var på gång. 8 veckor för tidigt så ett litet prematurbarn. På kvällen fick jag reda på att det kommit en liten Elsie med en vikt på 1860 gr. Dom har inte tagit en längd än. Både mor och dotter mår bra och det är stark liten tjej som tittat ut. Känns ändå skönt då det alltid är en risk med för tidigt födda barn.

Så nu blir det att köpa fler julklappar hihi och det är det allt värt.

8 reaktioner till “Sammanfatta resan”

 1. Härlig resa ni ändå har haft. Tråkigt att din man trampade snett. Ja men det är väl så att hemresan tar alltid mindre tid tycker man. Grattis till att blivit mormor,

  Gilla

  1. Visst är det. Min chef berättade att hon föddes i vecka 31 och dom fixade det för 60 år sen också. Och nu är vården ännu bättre .. i alla fall specialistvården.

   Gilla

 2. Vad kul det låter att bussen hämtar upp folk från olika städer. Samt kul med hotell och att få komma ut o se annat 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s