Allmänt

Skulle hämta ut mediciner

Neverending story

Ja då var det dags igen. Har skrivit tidigare om att jag har ett högt blodtryck och äter mediciner mot det. Sista tiden har det strulat lite, och är nog väldigt säker på att det är en konsekvens av att jag stänger ner vad jag känner och bara kör på. Jag har sökt vård för det, men ni vet ju hur jag har blivit bemött.

Igår skulle jag hämta ut lite mer mediciner och då jag kommer fram frågar hon om jag ska ha de nya som kom in idag. Va??? Fattar ingenting, och då har läkaren skrivit ut nya. Det är samma jag har men med ett tillägg för vattendrivande. Ja ni läste rätt. Så nu ska man äta vattendrivande då man har ont i själen???? Jag fattar ingenting. Samtidigt klarar jag inte av sådana här saker just nu, och det är det jag sökt för. Pratade med apoteket och dom makulerade det receptet.

Kom hem och sökte på FASS och det var nog tur att jag inte bara lyssnade på läkaren. Tänker citera direkt ifrån FASS här

Man ska INTE äta dessa om..

du är allergisk mot andra sulfonamidderivat (t.ex. andra tiazider, vissa antibakteriella läkemedel såsom kombinationen trimetoprim och sulfametoxazol, fråga din läkare om du är osäker) Rätt intressant då det ändå står i min journal att jag just är allergisk mot både trimetoprim och att det kan vara förenat med livsfara.

Då jag behöver antibiotika är jag alltid noga med att det BARA är penicillin jag tål,

Det här är ju inte första gången det händer utan han ville skriva ut ”lyckopiller” där den vanligaste biverkningen var … taadaaa skenande blodtryck.

Varenda gång jag påpekar sådana här saker så får jag bara höra att jag inte är intresserad av att medverka till min egen rehabilitering, vilket är totalt fel.

Mailade sist, men då skulle jag ringa. Har ingen lust att vänta hela dagen på att bli uppringd. Får ju ändå inga vettiga svar på det jag säger och det slutar bara med att självförtroendet får sig ännu en törn.

Nu är det inte bara jag som är kritisk utan så många säger samma sak. Vårdcentraler som slutat svara i telefonen, som vägrar ta emot sjuka patienter. De skickas vidare till akuten som går på knäna för alla fall som primärvården ska ta. Mediciner som inte går att få tag i. Listan kan göras lång.

Lägger det inte på personalen som jag tror gör det bästa efter dom förutsättningarna dom har, utan de sista åren har hela vår välfärd monterats ner….

Kramar Madde

13 reaktioner till “Skulle hämta ut mediciner”

 1. Jag är tyvärr inte det minsta förvånad. Erfarenheten har fått mig att konstatera att läkare oftare än inte är skrämmande dåligt pålästa. Man måste själv vara insatt i allt av ren självbevarelsedrift. Jag blev felaktigt medicinerad i åratal pga en felaktig diagnos, och det är bara en liten del av allt jag varit med om. Skulle kunna skriva en hel roman om allt.

  Gilla

 2. Vad stökigt! Tur att du själv var observant och läste på om den nya medicinen så att du inte bara tog den..
  Vårdsituationen är verkligen inte toppen i Sverige just nu, det tror jag alla kan hålla med om!

  Gilla

  1. Detta är mer regel än undantag känner jag. Förra gången skrev han ut lyckopiller som den vanligaste biverkningen är skenande blodtryck samtidigt som han klagar på mitt höga.

   Gilla

  1. Jag fattar inte varför, och förstår inte heller varför medicinen skulle bytas. Eller jag kanske har missat något. Vattendrivande funkar mot sorg? Samtidigt funkar omeprazol mot psykisk ohälsa… 🙂

   Gilla

  1. Är inne på min 4e på ett år.. Verkar som hela vården kollapsat det senaste året. Flera andra säger samma sak. VC som inte tar emot sjuka patienter, inte svarar i telefonen , inte följer upp… Jag fattar inte vad som hänt

   Gilla

 3. Jag är inte förvånad. Tyvärr så är det så att en själv är bättre påläst än läkaren. Att man själv får säga nä den medicinen kan jag inte ta. När jag var senast inlagd på psyk så ville läkaren att jag skulle ta lergigan tre gånger per dygn på fasta tider. Jag sa direkt att jag inte kan ta det då sista gången jag fick det på behandlingshemmet så blev jag psykotisk. Tur som var så lyssnade läkaren och jag fick theralen istället.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s