Allmänt

Nu är julafton över

Hoppas er jul var fin

Min blev väldigt lugn och fin. Blev lite uppdelad, men vad gör det egentligen. Det tråkigaste är väl att jag inte fotograferade så mycket, för det är ju alltid roligt med alla bilder att gå tillbaka och titta på.

Hur som helst, vaknade i bra tid, duschade och åt lite gröt innan det var dags för oss att ta oss till yngsta dottern. Vi åt skinkmacka och sen var det dags för mig att åka till jobbet ett par timmar

Ställer upp för varandra

Det var lite pusslande i år för att få till schemat. Min jobbhelg, och egentligen skulle jag jobba 8-17:30. Var helt förberedd på det, men så ändrade dom tid till 8-19. Genast kändes det som om hela julafton åkte för mig, men har en kollega som gärna hoppar över julen så det var ju perfekt. Likaså har våra jourpass ändrats så vi börjar 12 istället för 15 något som ställde till det för min kollega. Då jag slapp mitt långa pass gick jag in de timmarna för min kollega istället så hon hann fira med sin familj lite också. Win-win och hur bra är inte det?

Hämtade fler barn

Ja då jag slutade så hämtade jag upp näst äldsta dottern och sen åkte vi till vårt julfirande. Mellansessan längtade så mycket efter paketen så vi började att öppna direkt då vi kom. Hon var så nöjd med det hon fick och ögonen bara strålade av glädje. Först hade tomten lämnat ett paket i strumpan. Ett LOL ägg typ och där fanns en liten docka. Tidigare hade hon bytt med sin kusin och där fanns en stor LOL. Farmor hade varit och lämnat ett spel som hon också öppnat. I paketen hon fick på kvällen så var det en ”telefon” eller det såg mer ut som en klocka. Hon har önskat sig det hur länge som helst och nu fick hon det. En rosa och naturligtvis ville hon testa flera gånger om. Hennes mamma var noga med att hon bara får svara om det finns en bild på den som ringer, och det kommer ligga tio nummer inlagda som hon kan ringa till. Mamma och J, mormor, morfar och farmor samt hennes mostrar.

Sen blev det fler LOL och det lektes med hela kvällen, hennes moster tyckte nog det var precis lika kul. Pysselgrejer, och ett halsband blev det också. Min man brukar alltid köpa en egen present från honom varje år.

Facetime

Ja vi lovade att facetimea med de som var isolerade hemma, och önska god jul. Vi fick se bebis och se vad storasyster fick. Jag hade köpt ett restaurangkök till Barbie och det var väldigt populärt. Sen var det LOL dockor där med, något som fanns på bägges önskelistor. Hur klarade man sig utan facetime förr? Ibland är tekniken bra tycker jag. Samtalet var nog uppskattat för dom var ju ensamma där den här julen.

Jag vill bli en youtuber

Som jag skrev tidigare så var telefon/klockan väldigt uppskattat. Hon tog kort, och lärde sig alla funktioner väldigt snabbt. Hon frågade om man kunde filma och om det fanns internet. Vi alla undrade om hon skulle börja blogga eller bli en instagrammer. Nä, youtuber var det som gällde och fortsatte posa framför kameran. Ja, dagens unga. Annat var det då jag var fem, då var man ute och lekte istället.

Trött tjej som somnade som en stock då det var dags, och en trött mormor som stöp i säng strax efter nio.

Nu är det snart dags för ett dygn på jobbet igen.

8 reaktioner till “Nu är julafton över”

 1. ja, det digitala livet tar över, är lol dockor som hägrar här också, den stora samlar nu på dessa större exemplar och den lilla leker med hennes gamla lol i mindre variant som storasyster tröttnat på.. men youtube är det som gäller mest här med..

  Gilla

 2. Det är många barn som drömmer om att bli youtuber, det gör sonen med. Vad roligt att dina barnbarn uppskattade alla julklappar så mycket. Vad bra att det löste sig med ditt jobbpass. FaceTime är bra många gånger

  Gilla

  1. Hur mycket fina kläder som helst i dom, och hennes moster fastnade nog också. Frågade om hon ville ha en LOL då hon fyllde år hihi, Men tror hon nöjde sig att leka hemma hos sessan.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s