Resor

Planerar en resa

Middag en vardag

Igår fick vi besök av min kusin och hennes man. Vi åt en middag ihop och naturligtvis blir det lite bubblor i glasen.

Igår serverades en god fiskgratäng och till efterrätt så blev det kaffe och en marängsviss. Den går att göra lite mer vuxen om man vill. Var så sugen på det häromdagen så det blev ju perfekt. Tyvärr gjorde jag den nog för stor, men det gick nog ner ändå. Jag fick i alla fall paltkoma, men vad gör det då det bara är ibland?

Bokat en resa

Ja det var ju syftet med våran lilla dejt. Sist vi träffades så pratade vi om en resa till Irland. De har aldrig varit där, och jag har bara besökt Dublin. Däremot så har min man hyrt bil och åkt runt där Nu är det väldigt många år sen och tror man ser saker och ting på ett helt annat sätt då man är vuxnare.

Rundtur på Irland, den gröna ön.

Ja det är just en sådan resa vi ska göra. Åka runt på Irland en vecka. Vi kommer flyga till Dublin där vi har två nätter på ett väldigt centralt hotell. Vi pratar om att gå ut på någon pub då vi kommer. Även om vi kommer på eftermiddagen har vi ett par timmar på kvällen där vi kan se oss omkring. Dagen efter blir det en rundtur, och middag med show på kvällen. Hoppas verkligen på traditionell irländs musik då jag bara älskar det.

Efter två nätter i Dublin kommer vi bege oss västerut. Första stoppet blir Galvay där hälften av befolkningen pratar Geiliska. Ska visst finnas bra shoppinggator och mysiga ställen för lunch. Tycker det låter fantastiskt. Vi stannar för en natts sömn i Clare där vi även äter middag. Då jag tittade in på deras hemsida finns SPA där så vem vet. Hinner vi så kanske vi kostar på oss lite lyx då vi kommer. Allt beror ju på tiden.

Vidare till Tralee där vi kommer stanna i två nätter. På vägen dit kommer vi stanna till både på vackra utsiktsplatser och guidade turer på slott. Ser fram emot den dagen. Ändå bra med mycket stopp och kunna få se stora delar av den här vackra ön.

Även nästa dag kommer vi få se en hel del. Målet är att köra den 18 mil långa kustvägen som även kallas Ring of Kerry. Ska vara magiskt vackert och hela dagen går åt till detta. Mycket natur, gamla byar och klimatet ska visst vara milt på grund av golfströmmen.

Dagen därpå beger vi oss norröver med slottsbesök. Sover över i Kilkenny och en middag på kvällen. Enligt beskrivningen kommer det nog bli en lite lugnare dag, och vi får kanske smälta alla intryck vi kommer få av den här resan. Förhoppningsvis lite egen tid, och kunna strosa omkring, Finns med all säkerhet en hel del att titta på.

Näst sista dagen och åker tillbaka till Dublin igen. Besök på Guinessbryggeriet bl.a Den här gången bor vi närmare flygplatsen, och kommer få den sista måltiden där. Dagen efter är det hemfärd, men vårt plan går på eftermiddagen och jag hoppas vi kan ta oss in till Dublin igen för ett par timmar. Strosa omkring och njuta av det sista av den här vackra ön.

Ser verkligen fram emot den här resan och tror det kommer fungera alldeles utmärkt. Vi har ungefär samma förväntningar och ungefär samma dygnrytm. Upp på morgonen, äta frukost och sen se oss omkring. Måttliga med alkohol och hellre kvalitet än kvantitet. Ingen av oss vill parta hela nätterna utan kommer gärna i säng i tid för att orka med att uppleva saker på dagarna.

kramar Madde

10 reaktioner till “Planerar en resa”

  1. Härligt med en resa. Så roligt att ni ska åka runt själva. Själv har jag aldrig varit till Irland. Fiskgratäng som är så gott och efternatten är också god så förstår att du fick paltkoma.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s