bok och film

Änglaträdet

Änglaträdet av Lucinda Riley

Nu var det längesen jag skrev en bokrecension. Har försökt lyssna på den här boken rätt länge nu, men inte tagit mig igenom den. Inte för att den inte var bra, snarare tvärtom. Det mesta har varit att jag har haft svårt att koncentrera mig.

Lucinda Riley, författaren till de sju systrarna. Första boken jag läst av henne förut just de sju systrarna. Jag bara älskar hennes böcker. och gillar helt klart detta med nutid, och dåtid.

Handling

Vi får följa Greta, som försörjer sig som dansare på en av de inte helt rumsrena klubbarna i London. Hon blir kär i en soldat och hon tror på en framtid tillsammans, Tyvärr upptäcker han vad hon jobbar med och lämnar henne. I samma stund upptäcker hon att hon är gravid. Något som inte är så populärt på den tiden.

David, en komiker på uppgång tar henne under sina vingar och låter henne flytta in i hans släktgård Marchmont hall. Hans farbror gifter sig med henne och det var enbart en praktiskt uppgörelse.

Hon föder tvillingarna Jonny och Cheska men tyvärr avlider Jonny och hennes man klarar inte detta och tar till flaskan. Hon flyr tillbaka till London och försöker ta upp sin karriär igen. Det är inte enkelt som ensamstående mamma, men löser det med hjälp av hennes hyresvärd.

Hennes otroligt vackra dotter blir upptäckt och framtiden ljusnar för den lilla familjen. David finns alltid med i bakgrunden.

Greta råkar ut för en tragisk olycka och tappar minnet, David försöker leda henne rätt, men det tar tid.

Här pratar vi framgång, psykisk ohälsa, rikedom, olycklig kärlek, men även total lycka.

Vad tyckte jag då?

Gillar verkligen hennes böcker. Hon får en att leva sig in i hennes böcker. Man får känslor för personerna och lever sig in i historien. Tänk vad ödet för med sig, och hur lång tid det kan ta för att uppnå sin lycka. Helt klart en läsvärd bok som jag kan rekommendera. Just feelgood kan vara svårt att skriva då det lätt blir slentrian och den här boken är långt ifrån förutsägbar.

Jag ger den MMMM

Kramar Madde

8 reaktioner till “Änglaträdet”

  1. Roligt att du hittat böcker du verkligen gillar. Känner igen det där att ibland kan man inte koncentrera sig tillräckligt. Däremot så är det nog inte den sortens bok jag skulle läsa eller lyssna på.

    Gilla

  2. Jag har inte läst böckerna om de sju systrarna. Men den här boken vill jag läsa, då den verkar så bra och jag tror jag skulle gilla den. Kul med boktips 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s