Allmänt

Tips på saker att göra i Sverige

Tio tips på saker att göra på semestern

Nu kommer jag blanda både med det jag gjort och det jag gärna vill göra under sommartiden

Ska vi börja med lite drömmar?

1 Åka upp i landet

Ja, även om jag bott typ i mitten på landet så har jag inte sett de norra delarna. Vill se norrsken, och uppleva naturen högre upp. För visst ska man ha sett sitt egna land innan man ser andras?

2 Ärstad vingård

Ja den har stått högt på do to listan ett bra tag. Tyvärr får man planera in det så långt i förväg och det har varit svårt ett tag. Men det är en sak jag gärna vill uppleva

3 Gotland.

Återigen lite pinsamt, men jag har inte sett Gotland ännu. Alla som varit där pratar så gott om det, och vi har sagt det så många gånger, men fortfarande inte kommit dit. Men nu är det väl dags?

Nu tänkte jag komma med lite förslag på saker jag faktiskt har gjort, och kan tipsa om. Lite utflyktsmål om man befinner sig i Göteborg med omnejd.

4 Marstrand

Den lilla pärlan. Så mycket tid jag tillbringar just där, men gillar kanske den mer innan turistsäsongen.

5 Åstol/Dyrön

Återigen två öar som man helt klart ska uppleva. Åstol, den karga bergiga ön, med det kända rökeriet. Helt klart värt en lunch eller middag där. Dyrön, betydligt grönare med badplatser. Bägge hinns med under en dag. Bägge tar man sig till via Rönnäng på Tjörn.

6 Falkenberg strandbad

Ja det har blivit lite av en favorit hos oss. Hotellet som ligger precis vid stranden, Visst lite gammalt, men en fantastiskt pool-lounge. och otroligt god mat.

De sista är i övriga Sverige

7 Österlen

För två år sen var det första gången jag upplevde det. Vilken överraskning, så vackert och det kändes som man tog sig ett antal år tillbaka i tiden. Älsk på det. Åkte runt en del, och besökte även KarlFredrik då vi var där.

8 Gränna

Även den lilla byn är fantastisk och en bra utgångspunkt om man vill se sig omkring. Ta sig över till Visingsö, Vadstena och massor av saker runt omkring. Glöm inte polkagrisarna då ni är där.

9 Karlsborg.

Ja den lilla hålan men så galet mysigt. Mycket militärt, mycket historia. En liten strand och mysiga restauranger, Allt precis vid göta kanal.

10 Karlskrona

Vilken stad alltså. En så positiv överraskning. Finns inget att klaga på där. Så mysigt men ändå inte en jätteliten stad. Vi såg lite andra ställen runt omkring, men just detta var det allra bästa.

Dela nu med er av era favoriter, och vem vet, Ni kanske hittar er semesterupplevelse eller delar med er så någon annan får sin.

Kramar Madde

4 reaktioner till “Tips på saker att göra i Sverige”

  1. Ästad har jag vart på, men som liten. Då innan det var direkt en vingård. Då fanns det mycket lek och sånt för barn. Jag lyckades fastna mellan i höet och höll på att dö, fruktansvärt som 12 åring.. Men hört att det är bättre där nu, haha. Kjell har vart där några ggr med jobbet! Det här var ett roligt inlägg att skriva, det tog sin lilla tid för fick fundera ett tag men jag är nöjd med mitt inlägg i #3 i din utmaning som ligger uppe nu =)

    Gilla

  2. Kan erkänna att jag har inte varit på nått utav de ställena som du har nämnt. Om man man inte räknar norrut, bor 30 mil norr om Stockholm, så att de kanske räknas lite som uppåt landet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s