Allmänt

Vad kan vara kul att göra med barn i Göteborg?

Tio saker att göra som turist i göteborg

Dagens fråga var att lista tio saker man kan göra med barn om man besöker Göteborg. För visst är det så att barn inte alltid vill samma sak som vuxna då man är på semester? Det bästa är väl att alla blir nöjda.

1 Hotell Weaver i Mölndal.

Vi bodde där för nåt år sen med alla barnbarnen just för att Lollo och Bernie besöker dom med jämna mellanrum. Funkar bra att ta sig dit med bil, och spårvagnarna går precis utanför som tar en runt i stan. Det måste vara ett av de mest barnvänliga hotellen jag varit på, och tjejerna tyckte det var så stort. Stora bra rum, mat anpassad efter barnen också och väldigt tillåtande. Stort lekrum med mycket att göra, och barndisco då vi var där.

2 Åka spårvagn

Kanske låter konstigt, men det är inte så många städer som har just spårvagnar och mina barnbarn i grannstaden älskar att komma till stora staden och få åka just spårvagn. Oavsett så är det ett smidigt sätt att ta sig runt i de centrala delarna av stan om man inte orkar gå överallt.

3 Trädgårdsföreningen

Mitt i centrum har vi trädgårdsföreningen med en stor inbjudande lekplats. Ja tröttnar barnen på att shoppa och vill rasa runt så är det en perfekt plats att tillbringa någon timme på. Till det så är det en rogivande plats för oss vuxna också. En oas mitt i centrum med ingång både från Bältesspännareplatsen och centralen.

4 Alfons Åbergs hus

Precis vid ingången till trädgårdsföreningen ligger just detta. Uppmuntrar till lek, och ibland finns det både sagostund och kortare teaterföreställningar. Kanske passar den mindre barnen mest, men upp till ca 6 år kan nog roa sig där ett par timmar.

5 Slottskogen

Har man barn är nog detta ett måste. Stora ytor att busa runt på, äta picnic eller hitta ett café att ta en fika på. Lekplats, barnens zoo, men även stora häng med andra i första hand svenska djur. Även detta mitt i centrum,

6 Museum

Det är kanske inte det man tänker på med barn, men både naturhistoriska och sjöfartsmuséet är trevligt att gå med barn. Gjorde det ofta då mina barn var små. Eller varför inte besöka aeroseum i Säve? Mycket gamla stridsplan som barnen får gå in i, leka med osv. Väldigt uppskattat för de flesta.

7 Universeum

Ganska dyrt tyvärr, men helt klart värt. Flera våningar med mängder av saker att upptäcka Regnskogen, vattendrag, rymden, man kan experimentera, lekrum, Helt klart är det lätt att fördriva ett par timmar just där,

8 Ocean bus

Det är en guidad visning med en amfibibuss. Börjar med en enklare guidning på land för att sen åka ner i vattnet för en liten båttur. Mycket humor och det gör ju inte saken sämre att bussen ser ut som en haj. Den tokiga bussen som mitt barnbarn sa då vi åkte med den en gång.

9 Fika i haga

Helt klart måste ni bjuda era barn på en hagabulle. Den gigantiska bullen som räcker till en hel familj och kanske till och med blir lite över. Nu kan man även hitta gigantiska andra bakverk och det brukar alltid vara uppskattat.

10 Bada

Ja besöker man Göteborg måste man naturligtvis bada. Här hittar man flera havsbad men även lite sjöar. Delsjön ligger väldigt centralt, men vill man åka en liten bit är nog kåsjön bättre ( Kan det vara en mil från centrum) Finns även flera havsbad men måste erkänna att jag inte varit där och badat sen jag var barn. Åker vi till havet har det oftare blivit till Kungälv.

Som ni märker tog jag inte med Liseberg, men tänker att det är en självklarhet då man är i Göteborg.

Vissa saker kostar lite, men mycket är faktiskt gratis också. Till spårvagnarna kan man köpa dygnsbiljetter vilket gör att man åka hur mycket man vill under den tiden. Blir så mycket billigare.

Om ni svarar så glöm inte länka och kommentera så jag hittar er också.

10 reaktioner till “Vad kan vara kul att göra med barn i Göteborg?”

 1. Slottsskogen var längesedan jag besökte, men minns det hände när jag gick i skolan. Med skolklasser och sådär. Har för mig att jag tyckte det var stort men mysigt då. Hade gärna strosat runt där nu som vuxen.
  Denna utmaning idag var himla svår. Där jag bor finns inte mkt att göra så jag gjorde en kombination med de närmsta två städerna jag bor, eftersom jag är uppvuxen där och bott där ett tag =)

  Gilla

 2. Vilket roligt inlägg med tips på vad man kan göra med barnen. Du glömde Liseberg 😅 jag kan boka av 5 av allt som du har tipsat om. Universum, aeroseum, Alfons Åbergs hus, trädgårdsföreningen har vi fikat på. I Mölndal har jag också varit i men då i köpcentrumet och inte på hotellet 😊

  Gilla

 3. Älskar Göteborg! Varit där väldigt mycket som barn och älskade då fika i mysiga Haga och besöka universum var alltid kul! Ska faktiskt resa till Göteborg nu i april vilket jag längtar massor till 🤗 superbra tips 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s