Allmänt

Tips på saker för vuxna i min stad

Ett par dagar med mig.

Självklart är smaken som baken och alla vill olika saker, men tänkte ändå komma med ett par tips på saker att göra för vuxna.

1 Strosa runt i haga

Även om det är lite av en turistfälla så är just den stadsdelen något speciellt. De gamla husen blandat med nyare i samma stil. Mysiga caféer, restauranger osv. Ett par timmar här mår alla bra av.

2 Trädgårdsföreningen och botaniska

Man behöver inte ens vara trädgårdsintresserad av att strosa runt här. Så rofyllt, så vackert trots mycket folk. Sätta sig och ta en fika eller varför inte ta med sig egen picnic. Helt klart värt ett besök.

3 Östra kyrkogården

Låter det makabert? Kanske, men älskar verkligen den platsen. Låter det konstigt om jag säger att den är full med liv också? Till det, alla monument, och kända människor som har fått sin sista vila här. Passa även på att strosa runt bland alla landshövdingshus som ligger precis utanför, eller ta en fika på något café i närheten.

4 Båttur i skärgården.

Som sig bör så finns det flera båtar som tar dig runt, och flera av dom har lite olika inriktningar. Kan rekommendera en räkkryss till Vinga en kväll. Lugnt och rofyllt. Vill man ha mer party är det en skaldjurskryss med show som gäller.

5 Eriksberg

Ta färjan över till hisingen och eriksberg. Ska jag flytta så vill jag hit. Så fint och vattnet precis bredvid. Här byggs även Karlatornet, nordens högsta byggnad.

6 Lunch på tyska bron.

Precis vid vattnet ligger den här mysiga restaurangen, perfekt för en lunch. Maten är supergod, likaså bubblet. Helt klart värt ett stopp för lite mat i magen.

7 Hagabadet

Ja det får man inte missa. Dom har tre anläggningar, alla lite olika. Min favorit är fortfarande den i Haga just för deras magiska lokal. Det är den största, och med mest utbud. 4 olika bassänger, allt från kallt till varmt, flera lokaler för vila, men även arbete, Fantastisk yoga där alla kan hitta det dom gillar. Ett bra utrustat gym, där man om man har tur kan boka in sig på en PT timme som hjälper dig lite snabbt att gå igenom maskinerna. Ett mysigt café med lättare rätter och även något sött. Vill man ha en behandling finns mycket att välja på och all personal är fantastisk vilket smittar av sig på gästerna.

8 Grindstugan.

Det har väl inte heller undgått någon att jag bara älskar detta ställe? Mitt extra vardagsrum, Goa drinkar som man även kan få i karaffer, avslappnad miljö om man inte stannar för länge, trevlig personal och ofta uppträdanden.

9 Paddan

Ja den här väl till Göteborg? Tycker nog man ska ta någon sådan här guidad tur då man är i en ny stad. Paddan är väl det man tänker först på, men finns både hop on hopp off och även ”hajbussen” jag pratade om vid familjesemestrar.

10 TaKeT

Är man med mig blir det helt klart en takbar. Det är också något jag är så svag för och min favorit är just TaKeT på comfort hotell. Storslagen utsikt över hamnen, trevlig atmosfär, mycket folk. Till det, den har blivit utsedd till världens bästa partytakbarer av rooftopguiden. Det är inte illa, och jag kan förstå det. Väl värt ett besök om ni är i krokarna.

Naturligtvis finns det mycket mer att se, men skulle ju begränsa mig till just tio stycken.

5 reaktioner till “Tips på saker för vuxna i min stad”

  1. haha, ja gravgården var verkligen lite oväntat tips. Men det kan ju vara otroligt fridfullt att vandra runt där också. Har ni kanske någon ”kändis” begrav där?

    Gilla

  2. Så många bra tips du ger!😃 Jag har varit i Göteborg ett fåtal gånger, och då har det varit antingen för att besöka Liseberg eller för jobbmöten. Men det finns ju massor av annat att göra, så om jag åker igen ska jag komma ihåg din lista😄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s