Allmänt

Semesterminnen

Godmorgon

Ja idag ska vi lista massa semesterminnen. Det kommer nog bli ett ganska långt inlägg känner jag på mig. Kommer bli tokigheter, häftiga upplevelser och kanske lite tips

1 Turkiet med väldigt lite pengar

Har ju levt ensam med barn och då har man inte råd med massa dyra saker. Däremot har jag ändå försökt göra roliga saker. En resa jag speciellt kom ihåg var då jag och ena dottern var i Turkiet, och det hände något så jag hade extremt lite pengar med mig. Var helt inställd på att hoppa över resan, men åkte. Men så bra den var. Vi gjorde så mycket andra saker och tror att vi både tyckte det var en av de allra bästa resorna vi gjort.

2 Övernattning hos vän.

En kompis till mig, också ensamstående mamma brukade hyra en sjöbod i bohuslän en vecka varje år. Det var deras semester. Vi åkte alltid upp och hälsade på, skrattade, åt middag, sov över, fiskade krabbor. Ja ni vet allt det där man bara ska göra utan att det kostar en förmögenhet.

3 Trasig bil i Kolmården

Ja det var en upplevelse. Hade lånat pappas gamla SAAB. Packat in barn, väninna och hennes dotter för ett dygn på Kolmården. Resan upp gick ju bra, men dagen efter så vi skulle på safari gick inte bilen att stänga av. Fick smått panik. En snygg man i snygg bil stannar och hjälper oss. Visar sig vara VDn på hotellet. Han fixar så vi får stanna längre på hotellet med bad, och ryktena gick om de två förvirrade mammorna med trasig gammal bil. Min pappa och bror fick komma och hjälpa till, men vilka minnen vi hade efter den resan.

4 Island.

Det har alltid varit en dröm för mig att åka dit. För några år sen gick den drömmen i uppfyllelse. Vilket land, vilken natur. Såg så mycket, upplevde så mycket. Men nu har jag gjort det, och är så tacksam över att jag fick den chansen och det till ett rimligt pris.

5 Rom

Ja hela den resan var något förvirrande, men oj så bra det var. Det blev mannens 50 årspresent från mig och barnen. Då vi kom till hotellet fick vi välja på två rum. Ett lite mindre på första våningen. Ett lite större utan hiss på fjärde. Min man träffade på en gammal kompis, på guidningen och vi missade St Peterskyrkan hur nu det gick till.

6 Tjejresorna

Alla tjejresorna jag gjort. Först till Barcelona, Palma, Paris och Thessaloniki. Vännerna jag fått, men det allra bästa där. Båtturen på resan till Grekland. Den kommer jag leva på länge. Likaså Birkamyogan i Paris. Det var en nära döden upplevelse, men jag höll ut till de sista trots att jag fick vila lite. Lämnade i alla fall inte.

7 Bröllopsresa i Mexico.

Det om något är väl ett minne att bära med sig. Lång resa, fantastisk hotell, fantastisk mat. Mycket att se, och vilken lyx, Trodde planet störtat och vi hamnat i himmelriket. Så tacksam över att jag fått vara med om detta.

8 Fast i Mantorp.

Ung och dum eller vad ska man säga? Jag och min dåvarande svägerska drog till dragracing i Mantorp. Fick åka med några vi egentligen inte kände, ni vet de där kompisars kompisar. Det visade sig vara ett par riktiga puckon så vi hade ingenstans att sova. Hittade någon bil som vi sov i, men sen skulle vi hem. Tacka vet jag svensk polis som körde oss till stationen efter en liten vit lögn. Säg den som inte gjort något mindre genomtänk.

9 All inclusive med barnbarn

Två gånger om har vi åkt med barnbarn och helt klart är det något speciellt. Först till Grekland. Så mycket bad, glass, och bus. Nästa gång till Turkiet och samma sak där. Tjejerna har bara älskat det, och är så tacksam över att vara delaktig i det.

10 första resan till Rhodos.

Nyskild och skulle åka med en vän som hoppade av. Fick med en annan vän och två förvirrade tjejer åkte istället. Hamnade på en norsk bar där vi lyckades gå in på herrarnas toalett, ta sönder handtaget och sen hörde vi de andra gästerna.. De två är svenskar sen tittade alla medlidande på oss och log haha. Det bästa. Vi hade så kul och ville tillbaka så min kompis kontaktade guiderna och säger. ” Vi var ute igår och hade så kul. Vart var vi?” Varav guiderna svarade ” Åh vad det så illa? ”Nejdå försäkrade vi, Vi gick vilse, och sen åkte vi med en grek därifrån. Om vi säger så här, Baren låg nästan bara runt hörnet från vårt hotell. Åkte ofta tillbaka och sist vi var där så hamnade vi på samma bar igen, typ 20 år senare.

Här var några av mina semesterminnen, Vilka är era?

Kramar Madde

8 reaktioner till “Semesterminnen”

  1. Så roligt att få läsa vad du gjort under dina semestrar, många trevligheter och lite mindre kul saker som händer. Precis som det ska vara. Island hade jag också kunnat tänka mig att åka till 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s