Allmänt

Sommarmusik

Vad för musik förknippar jag med sommaren?

Flera är nog rätt så självklara och tror de flesta säger samma, men finns det några fler som ni får fram semesterkänslan med? Ska försöka få fram min lista, men det här är så svårt.

1 Sommartider

Den här håller allt fortfarande. Tror alla kan skriva under på det. Gyllene tider och sommartider.

2 Sommarnatt

Alla kanske inte känner samma sak, men snowstorms sommarnatt är helt klart en sommarlåt för mig. Tankarna går till alla cruisingar man varit på som ung, och gärna går och tittar på fortfarande.

3 Sommaren är kort.

Ingen sommar utan Tomas Ledin. För finns det någon som inte kan sjunga med då vi pratar om den här?

4 När vi gräver guld i USA

94, fotbolls WM. Jobbade natt på ett äldreboende, och tittade så mycket på fotboll. Ja, helt klart en sommarlåt med mycket minnen.

5 Macarena.

Kommer ni ihåg den? För mig är det sommar, nyskild. Rhodos och speciellt vid en gata där så blev det en grej att då jag kom stod inkastarna och sjöng # Åhh Madelena. Där har ni mitt nickname här. Vi var mycket på en bar, och det var väl där det började och de andra hängde på.

Nu var jag faktiskt tvungen att googla lite för att få fram ett gång till. Årets sommarplåga under flera år. Kommer ni ihåg någon av dom?

6 Hej hej Monika

Året var 2004 och visst gick många och sjöng på den refrängen. Hej ,hej Monica, hej på dig Monica. Var den bra? Nja egentligen inte, men ska en sommarplåga vara det?

7 One more reggae for the road.

Nu går vi tillbaka till tidigt åttiotal. Reggae är väl sommarmusiken nummer ett? För visst går tankarna till palmer, vatten och goda drinkar då?

8 Snart skiner Poseidon.

Sommar är lika med fotboll När säsongen börjar och laget är på väg in… Ja det är helt klart sommar för mig. Mitt blåvita hjärta klappar allt lite extra då det är dags för ingångslåten.

9 Känn ingen sorg för mig Göteborg.

Egentligen är jag inget stort fan av Håkan Hellström, men då han fyller Ullevi är det helt klart sommar.

10 Idas sommarvisa,

Den här måste bara få vara med. Sommaren startar med just denna. Den sjöngs alltid på skolavslutningar, och då sommarlovet börjar, då är det sommar på riktigt.

Vad har ni för sommarlåtar? Dela gärna med er.

Kramar Madde

6 reaktioner till “Sommarmusik”

  1. 2 av dina topp 8 låtar på sommar låtar känner jag inte igen. Men dem andra håller jag med dig om att det förknippas med sommar ☀️🌺. Gå & Fiska är med sommarlåts klassiker 🎶😀.
    Kul att läsa vilka låtar du tycker hör sommaren till 😊

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

    Gilla

  2. Sommartider är en riktig klassiker från barndomen, så den måste jag hålla med om. Annars tänker jag mig reggaelåtar, och då inte nödvändigtvis Bob Marley. Kanske något av UB40 eller Inner Circle. Hoffmaestro är också ganska somrigt, särskilt deras Highway Man.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s