Fest och event

Provning och middag

Våffellunch

Godmorgon förresten. Vilken intensiv lördag det blev. Startade dagen med att förbereda inför middagen på kvällen för att sen åka till dottern på våffellunch som vi bjöd på. Kunde inte direkt fira då jag fyllde år på grund av pure change, men nu slog vi på stort. Barn, barnbarn och svärsöner var med och vi frossade i våfflor med sylt, nutella och grädde. Precis som det ska vara eller hur?

Fick även med mig blomma, ett par vackra örhängen och en typ kratta för att få upp katthår på möblerna. Vet ni hur det fastnar trots att man dammsuger?

Testade kändisbubblor.

Fick ett tips för någon vecka sen av Kajsa som bloggar på bland kastruller och vinglas. Hon hade ordnat en provning med kändisbubblor. Vilken kul idé tänkte jag och naturligtvis hakade jag på. Våra vänner ( nu blev det min ena dotter, samt min kusin med man som var med) älskar ju bubbel, älskar även provningar, så det kunde inte bli bättre.

Hur som helst så fick alla ett program då de kom med kvällens meny, samt ett enklare protokoll över vilka viner vi skulle prova. För att göra det lite enklare så stod vinerna med, men ingen, inte ens vi hade en aning om vilka som gömde sig bakom flaskorna då vi virat runt folie, och flaskorna var snarlika i form. Lite tilltugg till detta så blev det perfekt. Mycket bra diskussioner och det testades och gissades hej vilt.

Lax med citronsås och duschessepotatis

Här började jag glömma fotografera maten tyvärr. Men efter provningen var det dags för kvällens middag. Vi hade gjort lax i citronsås. Till det duschessepotatis och sallad på gurka och mango. Det blev så galet gott måste jag säga och drycken i glasen var det som blev över från provningen. Här tömmer vi varenda slatt.

Under tiden satt jag in chokladfoundanten i ugnen. Tycker det är så smidig efterrätt, och så lätt att förbereda. Den serverades med hemmagjord glass med smak av cola och en salt caramel likör och färska hallon.

Vilka viner testade vi?

Tareq crément de loire Det här var min favorit, ett enkelt lättdrucket vin. Mycket fruktigt, lättdrucket och ett perfekt bubbel en varm sommardag. Enligt systembolaget passar det perfekt till fisk eller skaldjur, vilket jag kan hålla med om. Det är som flera andra här beställningsvara och kostar 150 kr.

Nashville stories Jill Johnssons bubbel. Två andra hade det som sin favorit. Jag stod och vägde mellan detta och vinet ovanför. En prosecco som vi alla vara överens om var ett relativt kraftfullt bubbel ( tja alla sådana här viner är enkla, men variationer finns ju) Flera av oss kände en godisdoft, men fortfarande behagligt. En stund senare upplevde någon att det smakade lite hö och därav gissade dom rätt på vems det var. Även detta är en beställningsvara och priset ligger på 119 kr.

Snabba Cash Jens Lapidus. Detta var ens favorit, men tror vi andra tyckte det kom sist. Vi fick en pommac känsla, lite cidersmak, men för övrigt lite tamt. Ingen direkt eftersmak. Inget vi i alla fall kommer köpa igen. Beställningsvara och det billigaste av vinerna. Endast 89 kronor.

Complicado Även Mis Li har gett sig in i den här branschen. Gillade även det här vinet, och kände en vaniljsmak, och upplevde doften som kraftfull. Systembolaget beskriver det som fruktigt med smak av bland annat gröna äpplen och honungsmelon. Helt klart ett trevligt vin, och flaskan är lite kul. Ingen hade det som favorit, men stod ändå och vägde i toppen. Kommer nog att köpa hem det någon mer gång. Även det är en beställningsvara och priset ligger på 109 kronor.

Sen kan man aldrig säga vad som är rätt eller fel. Smaken är som baken, och det bästa är att det finns något för alla.

Mina fina presenter

Måste även visa mina fina presenter jag fick. En cava och ett vackert ljus. Så uppskattat och visst passade ännu mer bubbel in på den här kvällen?

Blev en toppenkväll och jag somnade gott och sov extremt länge i morse.

Kramar Madde

6 reaktioner till “Provning och middag”

  1. Katthår är verkligen för jävligt med att få bort. Speciellt på soffor, mattor eller kläder. Man kan använda sig utav dammsugare och ändå får man inte bort det. Man får typ använda trasa med vatten eller något med tejp! 😮 Samma här med vår katt. Hon är vit så det syns på allt.

    Gilla

  2. Vilken toppenlördag du hade! Så mycket gott att äta och dricka, trevligt sällskap och fina presenter. Förstår att du var nöjd med dagen😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s