Allmänt

Mammografi

Ja då var det dags för mammografin och passade på att boka in den då jag ändå skulle jobba. Fem minuter och sen var det klart. Så smidigt. Till det, en billig livförsäkring. Ofta tycker jag det gör lite ont, men inga problem alls idag. Inom två veckor så ska man få ett svar via kivra.

Tänk så många liv och så mycket lidande man kan spara genom en så enkel undersökning. För ju tidigare cancern upptäcks, ju större chans att bli frisk.

Efteråt lite fika. Gott kaffe och en lunchmacka så nu står jag mig ett par timmar. Jobb ikväll och hela helgen.

En liten tur på kongahälla hinner jag allt med, och får se om jag unnar mig något onödigt idag. Just idag tycker jag att jag är värd det.

9 reaktioner till “Mammografi”

 1. Ja, det kan vara ganska oskönt att gå på mammografi, men vilken fantastisk förmån vi har i Sverige som erbjuds detta. Hoppas bara att männen också erbjuds liknande undersökning för prostatan snart, har hört att det är på g.

  Gilla

  1. Min man fick erbjudande om någon studie om detta och var och tog blodprover i veckan. Vet inte hur dom går vidare med detta, sen. Det är ju enkelt idag Bara ett stick i fingret.

   Gilla

 2. Ja visst är det bra att mammografi finns. Jag själv har inte blivit kallad än men det är väl när man är 40 år eller? Ser inte fram emot det men det är viktigt att gå på lika när man tar cellprov.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s