Allmänt

Gräddtårtans dag

Då fortsätter vi med Madeleines bloggutmaning och idag är det visst gräddtårtans dag Blev det någon gräddtårta idag då? En del tårta är väl svårt att få i sig, men fikade med en bakelse. .

Började tänka lite på vad är en gräddtårta egentligen? Min första tanke är en typisk svensk sommartårta. Ni vet den där med sockerkaksbottnar, sylt, vaniljsås, mycket grädde och bär. De som är så galet goda egentligen, även om en del har svårt för all grädde. Kan nog förstå det, då lagom är allra bäst i alla lägen.

Sen har vi de där andra tårtorna, med grädde typ prinsess och budapest. Är det gräddtårtor? För det mesta är ju ändå grädde i dom. Amerikanska tårtor är ju oftast väldigt vackra, men för mycket smörkrämsbaserat. Moussetårtor har varit populärt ett tag. I den äldre generationen brukar mockatårtor vara populärt. Har aldrig förstått det då jag nästan kräks av allt det söta.

Så vilken är er favorittårta och varför?

7 reaktioner till “Gräddtårtans dag”

  1. Jag är ingen tårtmänniska men gillar mammas chokladrulltårta med grädde. Hallon och banan. Den är nog bäst. Fast Budapest är ju också såååå god!
    Kram Kajsa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s