Allmänt

Hedra den iranska kvinnan

Ja nu kommer det ett provocerande inlägg, men något jag tänkt på väldigt länge. Då jag och min man var i stan idag såg vi massa blommor vid statyn, Sa direkt att det måste vara för den mördade ( ja kan man misshandla någon på det sättet är det mord) kvinnan i Iran. Många hade lämnat blommor, för att hedra en ung kvinna och stödja iranska kvinnors kamp om att slippa bära ett plagg som faktiskt är till för att förminska kvinnor. De ska bära den för att inte bli antastade eller väcka åtrå av motsatta könet.

Just slöjan har blivit ett hett ämne även i Sverige. De som är för anser att kvinnan ska få välja själva, medans de som är emot hävdar kvinnoförtryck. Det kan diskuteras i evigheter och tror ingen kommer ändra sin ståndpunkt här. Tänker inte lägga in någon värdering i det heller.

Däremot ska ingen bli dödad för ett plagg som anses som frivilligt. Ingen ska bli utesluten från sin familj och inget barn ska bli övervakad på förskolan så att detta plagg används.

Det tråkiga var då jag läste en debattartikel som en ung muslimsk kvinna skrev och genast drogs rasist och nazistkortet för att folk ifrågasätter. Undrar lite vad muslimer är för ras då? Mig veterligen tillhör vi alla ”rasen” människa. Visst förekommer det rasism i Sverige, och det är inte bara en eller två gånger jag satt ner foten då folk gått över gränsen. Att döma någon utefter religion, hudfärg sexuell läggning osv är ALDRIG ok, men samtidigt står inte jag bakom att mörda flickor eller sexualisera ett litet barn.

Har försökt läsa på, och blev medlem i GAPF, Står så mycket bra, och så viktigt att stötta. Föreningen startade av en muslimsk kvinna, en som fått utstå för så mycket hat, och tyvärr mycket ifrån vänsteranhängare. De som talar om likas värde, att dom är ett feministisk parti,.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här ämnet, men det sista jag vill säga är att ju mer sådant här försvaras ju mer ökar rasismen och ju mer makt får högerextremister. Är det verkligen det vi vill?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s