Allmänt

Godmorgon

Godmorgon alla. Visst märks det att hösten har kommit? Kallare, men även så mycket mörkare på morgonen. Min favoritårstid helt klart. Klockan är bara strax efter sex och jag sitter helt ensam och kikar in till er. Kvalitetstid helt klart. Snart blir det en dusch och iväg för att jobba ett dagpass på jobbet.

Kom ni ihåg att jag skrev om att jag trodde att kaffe triggade igång min hosta? Nu har jag inte druckit det på två dygn och ser redan en stor förbättring. Ingen halsbränna (peppar, peppar) och hostan är borta med ca 80%.

Jag har ju hostat i flera år och ganska rejält. Läkarna har skyllt på både det ena och det andra. Mest psykiskt. Jag har barn, jag är ensamstående, jag hade träffat någon, att vi bråkade, att vi hade dålig ekonomi. Listan kan göras lång. Allt för att de inte ville hitta orsaken och visst är det lätt att skylla på psyket så fort det kommer in en ensamstående mamma något jag var där. Efter ca 10 år kom jag till världens bästa vårdcentral och hon bara skrattade då hon hörde vad jag berättade. Det psykiska kan göra mycket för vår hälsa, men hosta är en inte en av sakerna,

Efter två besök visade det sig att jag hade reflux, dvs att magsyra kom upp i halsen. Att det var lite svårt att ställa diagnosen var att jag inte hade halsbränna. En kur på omeprazol så var det allra mesta borta. Tänk att just magmedicin hjälper mot psykisk ohälsa. Är lite impad ( ironi med en liten toach av bitterhet)

Har ätit det i perioder, men så stötte jag på hon som gjorde att jag bytte vårdcentral. Så otrevlig och bara vräkte ur sig att hon inte tänkte skriva ut det för då skulle jag minsann gå på gastropi och det skulle jag veta att det är inte en trevlig undersökning… Blev lite ställd, men då det var första gången jag träffade henne tänkte jag väl att hon hade en dålig dag. Tyvärr träffade jag henne på varenda en av hennes dåliga dagar.

Nu har allt kommit igen och med full kraft. Har en halsbränna så jag blir totalt utslagen, hostar så jag går sönder. Ja hur bra är det i dessa tider? Inte alls.

I helgen blev det så tydligt, och nu är jag inne på andra dygnet utan kaffe. Har gått över förväntan måste jag säga. Mitt kaffe på morgonen är ett måste, men har bytt ut det mot te. På jobbet har vi så goda teér så inga problem där heller. Ingen huvudvärk, och inget dåligt humör heller. Nu testar vi detta ett tag till och hoppas verkligen att lösningen var så enkel.

Kramar Madde

12 reaktioner till “Godmorgon”

 1. Oja, märks att hösten är här på riktigt med mörka mornar. Men idag vid halv 7 så var det ganska ljust & klart 😃. Det vankas en fin dag ☀️😃 härligt.

  Fy vilka idiotiska vårdcentraler du har stött på 😞❤️❤️.
  Men hoppas att kaffet är den enkla orsaken då 🙏🏻🙂. Tur att te åxå smakar gott.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Om det är det som gör att du slipper hostan så vore det simpelt ja. Får hoppas det är en lösning. Själv har jag hostat i två dagar men milt, undrar vad det är 😛

  Gilla

 3. Tänk att även hosta kan ha psykiska orsaker enligt läkare. Men drar man till med det så behövs ju ingen utredning som sträcker sig bortom läkarens kompetens. Skönt att du listade ut att det är kaffet du hostar av.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s