Allmänt

Det här stör mig i trafiken

Godmorgon alla. Ska vi fortsätta med Madeleines bloggutmaning? Vad retar mig i trafiken var frågan idag och den ska vi svara på nu. Finns mycket egentligen, och så ofta som jag önskar att jag var trafikpolis.

Uppenbar nonchalans är något som stör mig extremt mycket. Gasar på och kör för fort inne i stan. Det finns så mycket folk ute, cyklar osv. Man har ingen chans att få stopp om man kör för fort där.

Bodde på landet en period precis bredvid en väg. Tyvärr så var det en raksträcka precis utanför och just där gasade många på. Visst att vi valde att bo där, men samtidigt så kan ju bilisterna ta hänsyn också. Det var en 70 väg, men körde jag 70 blev man omkörd, och det gick fort. Var nog en bra bit över 100.

Galna omkörningar. Sicksacka mellan bilarna, gärna på insidan, you name it. Visst kan man ha bråttom, men så bråttom? Ibland måste vi bilister planera lite mer. Åk i tid, och är det farligt att komma tio minuter sent? Ring och säg det då. Har man bråttom till sjukhuset, ring ambulans.

I morgon ska vi prata om covid 19 igen…

Kramar Madde

7 reaktioner till “Det här stör mig i trafiken”

  1. haha, inte meningen. Ja flera cyklister är självmordskanditater. Lyssnade på radion då dom pratade om just trafikolyckor. en cyklist hade blivit påkörd, tror med dödlig utgång. Han sa något klokt. I trafiken har ingen rättigheter, enbart skyldigheter. Tänkte alla så, hade vi säkert minskat olyckorna.

   Gilla

 1. Håller helt med dig. Jag som åker mycket buss kan reta mig på att ibland kör busschaufförerna så fort att man får bokstavligen hålla i sig. Jag kan också ibland reta mig på bilister som gör helt onödiga och farliga omkörningar när bussen står vid en hållplats.

  Gilla

 2. Håller med på den. Finns så mycket jag med stör mig på i biltrfiken, folk beter sig respektlöst, kör om när dem inte borde köra om och då rikerar andras liv. Så korkat.

  Ha en fin söndag 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s