Allmänt

Jag vägrar ställa mig i ledet.

Dagens fråga var ju lite mer öppen. Jag vägrar ställa mig i ledet….. Den kan tolkas hur som helst egentligen, men min första tanke är att man alltid ska hålla med. Tyvärr sticker jag ut allt för mycket, och slår åt alla håll. Vägrar vara PK i alla lägen, men är tydlig med vad jag tycker.

Visst skaffar man sig ”ovänner” på vägen, och många tycker nog att man bara är ”bråkig” Men allt är inte svart eller vitt.

Då vi står mitt i en slöjdebatt efter det som händer i Iran, blir det lätt att ta det som exempel. Slöjan är ändå ett känsligt ämne och man är livrädd för att öppna munnen ibland. Har både blivit kallad rasist, att det luktar brunt och att jag är en PKhora och vänterf###a då det diskuteras. Visst är det intressant? Men vägrar ställa mig i något led varken till höger eller vänster här.

Självklart ska de som vill få bära sin slöja. Det utan att någon ska hoppa på någon, bli kallad hemska saker, eller bli antastade. Samtidigt kan vi inte blunda för förtrycket vissa utsätts för. Uteslutna ur familjen, kanske mördade. Att familjer sexualiserar sina små barn genom att ringa förskolan och kolla om deras döttrar bär slöjan hela tiden. Vi talar om barn under 6 år. Så fan att det är frivilligt i alla lägen.

Många pratar om att slöjan är som vilken huvudbonad som helst, men är det verkligen det? Hur hade du reagerat om läkaren som ska operera dig kom med en keps bak och fram eller en mössa? Hade vi accepterat det? Tvivlar på det.

Eftersom slöjan är frivillig, varför inte bara acceptera att man inte har den i förskola, skola, eller på offentliga arbetsplatser? Precis som kepsar, mössor eller tatueringar i t,ex ansiktet inte är accepterade på alla arbetsplatser.

Vi har flickor som förs ut ur landet för att bli bortgifta, vårdcentraler som finansieras av våra skattepengar gör oskuldskontroller. Vi har hedersmord ( det senaste kända var väl mamman som blev dödad av sina söner och fd svärföräldrar)

Vi har klanerna som tagit över förorten, men många blundar för det eller skyller på dom rika. Detta istället för att agera kraftfullt mot dessa avarter.

Så länge allt det här händer så ökar rasismen i vårt land. För både du och jag vet att de allra flesta inte mördar sina barn eller syskon. Att de inte är gängkriminella och att de sköter sig och jobbar hårt. För i det ledet vägrar jag ställa mig i också.

15 reaktioner till “Jag vägrar ställa mig i ledet.”

  1. Exakt min inställning. Jag vägrar ta på mig skulden för skjutningarna i förorten för att jag och min man jobbar och har en helt ok ekonomi. Tyvärr har jag sett samma saker bland svenskar också, Offerkoftan är inte ett vackert klädesplagg.

   Gilla

 1. Ojojoj, finns många saker som jag vägrar och jag håller med angående slöjorna.

  Undrar hur många män som är emot slöjan och som uppmuntrar sin fru/dotter att släppa den?

  Gilla

  1. Eller att han faktiskt är emot den, men ”familjen” runt om i bostadsområdet har för mycket talan. Kan ju vara svårt att stå emot i ett främmande land, och är man dömd från början så gör det ju inte saken lättare.

   Gilla

 2. Jag är också sån att jag sticker ut. Passar inte riktigt in och står alltid upp för mina åsikter. Även om det innebär att jag får mycket hat att jag är en ”vänster ***” m.m..
  Det är hemskt så mycket rasism det är i dagens samhälle, jag blir så skrämd.. 😟
  Har så extremt svårt att förstå rasism & hur man kan skilja på människa och människa

  Gilla

  1. Jag håller med dig, och det känns som om det bara blir värre och värre. Människor som jag känner som några som är extremt fina med stort hjärta vräker ur sig saker så jag blir mörkrädd. Men jag tror att det beror på att många är rädda, att vi inte får sätta ner foten då vissa uppför sig illa osv. Att vi är rädda att bli kallade rasister och att drevet ska gå bland vänstern.

   Gilla

 3. Vilket bra ämne du tar upp i detta och jag håller med dig i allt.
  Tror det är så många som tvingas bära den , även små barn.
  Det är hemskt det ska vara frivilligt.
  Skickar en kvälls kram till dig.

  Gilla

 4. Slöja kan jag tycka är fint på visa när man ser hela ansiktet.
  För oss i Norden & stora delar av Europa. Så är ju håret vi vill visar upp. På morgon för mig är det att fixa smink & håret.
  Men slöja 🧕 så man ändats ser ögonen är lite väl mycket tycker jag. Undra om dem som bär slöja får lära sig här i Sverige hur det är med huvudbonader?

  Nä, vi skulle ha svårt att acceptera slöja på en operations syster.

  Nää slöja är något som barn tar efter & föräldrarna uppmanar att ha på sig. Som vi att ha mössa på vintern t.ex. det är ju lite elakt att barn intyg 6 års ålder ska bära slöja. Låt dem vara barn & när frågan kommer upp för barn. Då kan det diskuteras & dem får testa. Men vill dem inte. Så vill dem inte. Tycker jag. Men det är ju deras sed.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 5. Håller med dig om att slöja är ett väldigt känsligt ämne. Plus att man inte ska dra alla över en kam. Jag anser att det är beroende på om personen bär slöja för att den själv vill det eller känner sig tvingad pga familjen. Jag själv tycker att barn inte ska behöva bära slöja för attt föräldrarna kräver det.

  Gilla

  1. Håller med dig. Det där är ett känsligt ämne. Många kanske säger att dom bär den frivilligt, på samma sätt som många kvinnor som ofta går in i köksskåpen väldigt regelbundet.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s