Allmänt

En barnbok

Godmorgon alla. Blev lite sent inlägg, men sov lite längre än vad jag brukar. Mer om det sen. Nu ska jag fortsätta med Madeleines bloggutmaning och idag ska vi prata om en barnbok.

Som författare. Astrids Lindgren, Alla hennes böcker är fantastiska men nu tänkte jag prata om min favoritbok av alla hennes. Bröderna Lejonhjärta. Har nog haft den som favorit sen den kom ut 1973. Lite fantasy för barn, men som ändå tar upp ett svårt ämne. Döden.

Jonatan och Karl Lejon bor med sin ensamstående mamma. Hon jobbar hårt för att kunna försörja sina barn. Karl, även kallad Skorpan av sin äldre bror som tar så mycket ansvar för sin sjuka lillebror.

En dag börjar det brinna i deras lägenhet. Jonatan beslutar att hoppa tillsammans med sin bror. Han överlever inte, men räddar livet på sin bror. Många saknar den vackre Jonatan och hans lärare skrev att han borde heta Lejonhjärta efter hans mod. Precis innan han dör säger han till sin bror att dom synd i Nangijala. Skorpan tror att det bara är en saga, precis som så många andra som han berättat.

Ett tag senare somnar även Skorpan in, och bröderna återförenas i just Nangijala. Tyvärr är inte alla sagor goda, och de får vara med om sagor som är hemskare än vad många kan föreställa sig. Trots alla hemskheter är den så fint skriven och fungerar även för lite mindre barn.

I morgon är ämnet jag hittade en… och jag… Den är lite kryptisk?

Kramar Madde

6 reaktioner till “En barnbok”

  1. Sen jag var liten & hörde Bröderna Lejonhjärta så tror jag på att man flyger iväg till en annan värd som typ Nagila när man dör. Där är man frisk & mår bra. Är med om äventyr där. Ibland flyger man till sina älskade & tittar till dem som en ande.

    Jag älskar åxå Ronja Rövardotter av Astrid Lindgren som barnbok.
    Hennes liv i en Borg & i skogen. Där hon träffar på sina fiende. Men åxå finner en vän, Birk. Han blir mer än en vän. Hennes äventyr med 😊.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s