Allmänt

Min allra första bästa vän

Ja det var frågan hos Madeleine idag. Ska jag vara ärlig minns jag inte. Mina första minnen är från då jag var ca 5-6 år och vi bodde i Kungälv. En jag lekte mycket med var en kille, Lars heter han. Bodde i samma trappuppgång som mig. Minns jag inte helt fel bodde han med en ensamstående mamma, något som var väldigt ovanligt i den åldern. Starkaste minnet jag har därifrån var då han sprang igenom en glasruta då vi lekte….

Lekte även med ett par tjejer under oss. Egentligen var det två familjer och bägge papporna jobbade på räddningstjänsten. Speciellt en gång minns jag. Vi rymde, men det var inte meningen. Vi skulle titta på något, och kom längre och längre ifrån hemmet. Då vi väl kom hem igen var det fullt med poliser hos oss och vi vågade inte gå in. Våra föräldrar hade blivit oroliga och ringt efter dom. Det lustiga i det var att för några år sen ( tio kanske) jobbade jag ett kort tag med en av deras mammor och hon kände igen mig. Vi pratar 40 år senare typ.

Hade även en annan kompis Pia. Vet att hennes bror bodde granne med mig en period, men träffade aldrig henne efter att vi flyttade till Sollefteå.

Kommer ni ihåg era bästisar från barndomen? Berätta gärna.

Kramar Madde

12 reaktioner till “Min allra första bästa vän”

 1. Min allra första vän är jag ff vän med eller vän på FB då för hon bor kvar i Småland. Men när jag var tonåring eller ungvuxen pratade vi ofta när vi sågs ute. Hon hette Jenny och var ett år äldre än mig. Vi rymde till vår skog och lekte att vi flyttade hemifrån minns jag

  Gilla

 2. Åh ja jag minns faktiskt min första bästa vän! Våra mammor var bästavänner så vi träffades när vi var 2 år och höll vänskapen under uppväxten. Idag bor vi i olika städer & har olika liv så tyvärr tappade vi kontakten. Känner igen det där med ryming, hänt mig också att man tar längre turer man tänkt och mamma blev orolig 🤗

  Gilla

 3. Ja, det var ovanligt med att ha bara en förälder förr.
  Oj. Hoppas att Lars inte blev allt för skadad när han sprang in i glas rutan på dörren.

  Tror att många barn testar på att rymma. Testa hur långt man kommer innan man inte vågar gå längre. Men ni våga gå ganska långt 😉😊. Å att ni aldrig kanske gjorde om det. Då det blev en stor grej av det 🙂.

  Lite kul att du hade en av mammorna på ett boende 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s