Allmänt

Vill bara må bra

Vill bara må bra.

Godmorgon. Har ni sovit gott? Jag var ju galet trött och somnade väldigt snabbt efter att jag lagt huvudet på kudden. Sov ända till 6 i morse och det är länge för att vara mig. Jag är ju alltid uppe tidigt.

Jag har ju gnällt över mitt mående under allt för lång tid, och jag har verkligen försökt få hjälp. Jag har varit hos X antal läkare, och har nog stämpeln på mig att jag är en gnällig subba. Deras råd har varit gå till en fysioterapeut eller psykolog.

Jag har varit hos en fysioterapeut som var helt fantastisk. Henne skulle jag välja utan tvekan ifall jag var i behov av det vid något annat tillfälle. Tyvärr kunde hon inte tipsa om mer saker än vad jag redan gjorde. Så skönt med en medkännande vårdpersonal och som inte blir kränkt av att jag redan visste.

Har gått hos X antal KBT terapeuter och jag kan för mitt liv inte förstå hypen med det. Jag vill inte klanka ner på någon som blir hjälpt, men jag förstår verkligen inte. Allt det som säger använder jag mig av redan och fått till mig via yogan. inget är nytt. Då jag påpekar det så blir varenda en så kränkta och lägger skulden på att jag inte vill eller att jag inte gör det rätt. Då jag frågar HUR jag ska göra det så får jag inget svar utan det ska jag veta själv. Är jag dum i huvudet, men ber man inte om hjälp för att man inte kan själv?

Finns det verkligen någon här ute som är beredd på att lägga X antal hundralappar för att någon ska säga till dom att ta en kopp kaffe och andas??? Jag kan göra det gratis för er. Hänger gärna med på kaffet också om ni vill ha sällskap. Är grym på andningstekniker även det via yogan.

Jag har testat mediciner, nu sist blev jag totalt galen av den jag fick. Gick bara runt och hade panik. En annan sort somnade jag av och vaknade av en panikångestattack. ”vanliga” lyckopiller blir jag bara trött av. Det är ju inte det som är problemet utan snarare tvärtom.

Nu ska jag till någon sköterska för peppande samtal. Ja undrar om min energi kommer tillbaka då? Men ingen ska inte säga till mig att jag inte försöker.

Sista läkarbesöket var mest förvirrande tyckte jag. Han bara svamlade. Ställde diagnosen fetma ( japp jag är fet, jag vet det och det har inte blivit bättre av alla snabba kolhydrater och kaffe jag stoppat i mig för att förhuvudtaget klara av att köra till jobbet och orka vara vaken hela passet. Försökte förklara att jag orkar ca 2 timmar per dygn att vara koncentrerad så en halvtidssjukskrivning känns inte aktuellt. Det är ju tiden det tar att köra till jobbet fram och tillbaka. Byta om, läsa treserva typ.

Super jag för mycket?

Till och med ett test om jag söp tog han fast jag sa att jag är extremt måttlig. Blir ju ifrågasatt hela tiden för mina alkoholvanor. ”vänner” vill inte gå ut med mig för dom blir kränkta av att jag som oftast väljer bort alkoholen. Vet inte hur många gånger jag fått frågan om varför jag inte dricker. Är det inte mer berättigat att fråga varför folk måste dricka alkohol istället? Jag är inte nykterist och det provoceras ännu mer då jag tackar nej. Får ju höra att ”jag vet att du dricker, varför inte nu? Skönt ändå att få svart på vitt att jag är en ”torris”

Jag tror fortfarande på fysisk aktivitet, På tuff styrketräning, löpträning eller någon annan fysisk form som man gillar. Är man totalt tom i huvudet behövs motsatsen. Tyvärr får jag inte till det då jag bara sovit eller inte orkat ta mig ur soffan för att åka iväg trots gymkort på världens bästa ställe. Det är där jag behöver hjälp, men det ifrågasätts av vården då det inte är tillräckligt PK. Dom säger inte emot, men vägrar en sjukskrivning pga det. Hade jag snyftat och gått på lyckopiller hade det varit OK. Kanske till och med om den som hjälpt mig varit sjukgymnast. Återigen så handlar ingenting om VAD man gör utan VEM som gör det. Rätt intressant det där eller hur?

Men nu gäller det att ta sig framåt, och inte tack vare vården. Små, små steg åt rätt håll. Använder mig av SMARTA mål

Specifikt Åka till hagabadet en gång

Mätbart Så konkret så det är bara att checka av

Angeläget Viktigt att komma igång igen,

Realistiskt Ja på onsdag har jag ledig dag så det är reallistisktas

Tidsbestämt Handlar om en vecka

accepterat Ja, jag vill göra detta.

Man ska ju ha kortare intervaller då det kommer till förändring och tänkte köra 10 veckor nu, och sen får jag se.

1/70

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s