Allmänt

Stärkande samtal

Stärkande samtal

Ja idag var jag på det stärkande samtalet läkaren rekommenderade. Helt ärligt, jag förstår inte vitsen med det samtalet

Kom dit och det första jag fick göra var att väga och mäta mig, Exakt samma siffror jag sagt vid läkarbesöket. Blodtrycket togs, Var för högt och även det fanns i deras journaler, Sa även att det spökar pga min inre stress. Men dom hittade lösningen på det också.. Mer tabletter.. Hm jag som mer tror på att jobba med orsaken istället för att lindra symptomen.

Vi pratade kost och fortfarande inget nytt. Tror de allra flesta vet hur man ska äta, och även jag. Det är ju inte det som är problemet utan orken. Vi pratade frukost och sa att jag åt yoghurt och musli, och det var ju inte bra. För mycket socker i musli… Sa att i min musli finns enbart lite cocosolja samt LITE honung ( två tsk ca till ca 20 portioner.) Däremot är det bra att käka kemikalier i lightprodukterna… Det går också emot allt jag tror på. Ren mat är min melodi.

Frågade hur jag skulle tänka då jag jobbar ett 12-20:30 pass då det kommer till maten. Kan ju inte börja äta det första jag gör då jag kommer till jobbet. Men inga svar där inte…

Vi pratade om träning och en läkare trodde inte på träningen jag skulle hoppa på och nu är det genast fel att jag inte tränar. Ville ju ha hjälp av ett proffs för att inte skada mig. Promenader var henens lösning trots att jag inte kan gå för långt då hela ryggen krampar. Är ju för svag just nu. PTn rekommenderade simning eller vattengympa till att börja med för att stärka upp ryggmusklerna för att slippa bakslag. Hur jag än gör måste dom hitta ett fel för att slippa hjälpa mig.

Hon frågar om jag behöver en samtalskontakt. Svarade att jag har haft det, och inte bara en utan säkert ett tiotal och ingen klarar det. Flera bl.a den sista sa rätt ut att jag har för stora problem för att KBT ska hjälpa. Några blir kränkta för att inte en kopp kaffe hjälper. Men herregud Jag har till och med haft kaffekort på EH och inte ens det funkade. Ändra tanken, och då jag frågar hur får jag inga svar. Det ska jag veta. Men hade jag haft lösningen hade jag inte sökt hjälp. Andas i fyrkanter, meditationer osv. Gör allt, men då det inte hjälper vad gör jag då?

Lyckopiller är deras lösning och jag vägrar äta dom utan sjukskrivning då just trötthet är en extremt vanlig biverkning på dom och kan inte bli tröttare än vad jag är nu. Sitter ju och somnar på jobbet vid flera tillfällen sen semestern. Skulle få några andra, men där var biverkningen skenande blodtryck,…Precis det dom klagar på mig att jag har. Men visst. vi knaprar lite mer tabletter… Nu talar vi om vanliga biverkningar dvs fler än tio procent. Till det har aldrig några sådana tabletter gett den verkan som dom är ute efter….. tvärtom.

till sist så tyckte hon att jag skulle gå ner i arbetstid. Men ska man inte vara sjukskriven om man är sjuk? Går jag ner i lön så måste jag dra ner på något annat.. Egentligen allt som dom tycker jag ska göra. Till det, Jobba mindre timmar innebär inte alltid mer tid för mig. Kan till och med få sämre schema så jag får mindre fritid,

Ja, jag har gett upp och har inget förtroende kvar för vården.. Vissa får allt, andra ingenting.

Kramar Madde

8 reaktioner till “Stärkande samtal”

  1. Jag är bara en jobbig patient och dom letar ”lätta” lösningar. Dvs att jag är fet och att blodtrycket spökar. Knapra piller så har vi löst det. Då jag läste till USKA pratade vi en hel del om att fastna i en sorgeprocess och att man ska söka vård då.. Tänk att det har försvunnit totalt sen 90 talet.

   Gilla

 1. Åh det här med vården… jag känner igen mig. Har kämpat för att få vård i hela livet så man tappar ju tyvärr hoppet tillsist 😕 Tråkigt att det är såhär det behövs en stor förändring❤️

  Gilla

 2. Svenska vården är ju som ett stort skämt. Som du skriver får vissa hur mycket som helst och andra får ingenting. Som du skriver så är det ju bättre att jobba på din inre stress och inte bara få tabletter för ditt höga blodtryck som är ett symtom.

  Gilla

 3. Det är så tråkigt att det ska vara så!!! 😞 Det är väl just vården som ska va den mest framställda!
  Varför göra saker som redan står i journalen som nyss skrevs?! 🤔 Konstigt att dem inte ställde någon följdfråga på musslin. Då det är fler som gör egen 🤔.
  Du kan ju äta innan du kommer till jobbet när du börjar 12.
  Det där med träning. Så skulle jag lyssna på PT. Då vården inte kan något om träning.
  Medicin ser jag som en sista väg att gå om inget naturligt hjälper. Vi människors kroppar är inte skapta att stoppa i oss tabletter jämt & ständigt. Biverkningar är ju kroppens sätt att säga till om den vill ha det eller inte.

  Att gå ner i jobb tid bidrar ju med lägre inkomster & som bidrar till begränsad till att handla det man vill & behöver m.m.
  Jag vet inte om du går idag hos privat eller inte vårdcentral?

  Ta hand om dig och va rädd om dig fina starka du❣️🤗🤗🌹

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s