Allmänt

Veckans SMARTa mål

Veckans mål

Godmorgon alla. Tänkte fortsätta med veckans mål, och behöver verkligen det för att komma vidare. Små steg för att hela tiden känna ett lyckande. Går man ut för hårt är det dömt att misslyckas och det är ju inte så man når dit man vill.

Mina mål kanske är väldigt små för vissa, men det viktigaste är att man faktiskt klarar av dom. Sen beror det på vart man står själv. För något år sen hade detta varit på en alldeles för låg nivå, men inte nu. Många jämför sig med andra, men det du klarar kan vara jättesvårt för mig och tvärtom. Så viktigt att bara jämföra med sig själv och ingen annan. Ha alltid med dig för vems skull du gör detta.

Specifikt jag ska ta mig till hagabadet två gånger den här veckan. Inga krav på aktiviteter utan bara åka dit. Det viktigaste just nu är att jag gör det, inte vad jag gör där. De andra kommer jag ta längre fram. självklart ska jag träna också, men just nu orkar jag inte tänka på just det.

Mätbart Det är väldigt enkelt att mäta. Så tydligt mål att checka in två gånger på hagabadet under nästa veckan. Det finns inga gråzoner där i alla fall.

Angeläget För min hälsas skull är det verkligen angeläget. Behöver komma igång igen, och nu är det både fysiskt och psykiskt. Det ena behöver inte utesluta det andra eller hur?

Realistiskt Två gånger är helt realistiskt då jag tittar på mitt schema under kommande vecka. Har flera dagar att välja mellan. Bästa är att ta det tidigt på veckan för att ha någon dag att diffa på ifall det inte fungerar som jag tänkt mig.

Tidbestämt Har en vecka på mig så helt klart tidsbestämt. Då vi talar om just smarta mål så ska det inte vara för långt. Är något extra tufft just då kan det handla om en dag, eller en timme till och med. Nästa år kommer jag skriva ett par mål som kommer ha ett år på sig, men under tiden dela upp det i mindre mål.

accepterat Ja det absolut viktigaste. Vill jag verkligen detta? Allt annat kan vara uppfyllt, men vill man inte så fungerar inget ändå. Ja, detta är ju vardagslyx så självklart vill jag det.

Detta får bli veckans smarta mål

Kramar Madde

2 reaktioner till “Veckans SMARTa mål”

    1. Små steg åt rätt håll. Då du går tillbaka ett år sen och ser vad du åstadkommit så ser du hur mycket du lyckats med. Ett stort mål kan ofta vara för stort så man tror att man aldrig klarar det, och tar det allt för lång tid att nå dig så orkar man inte det.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s