Hälsa

En stund för eftertanke

Bra start på dagen.

Återigen försökte jag hitta på ursäkter för att slippa ta mig hit och sen mår man så gott efteråt. Drog ut på tiden, men hann och kunde även andas lite innan passet började. Har ni testat yinyoga tidigare?

Yin är en nyare variant och utförs liggande eller sittande i stillhet. Jobbar mycket med bindväv, fushia. Helt klart min favoritform.

Nu ska man kombinera yin med annan träningsform då detta inte är tillräckligt.

Jag är absolut ingen expert, och ni behöver inte ta allt jag tycker för en sanning utan skriver mycket utefter vad jag tycker och känner.⁰

En stund i stillhet

Då man mår som jag gör går man ofta runt och spänner sig. Märker det tydligt då ryggen värker, har huvudvärk och är galet trött. Är betydligt stelare än jag någonsin varit.

Just yin och särskilt då man praktiserar det i en hotsal värmer upp kroppen, och då man stannar i positionerna så länge ger det både stretch och lite massage. Perfekt då man är stressad.

Många uttrycker att de har svårt för stillheten, att dom inte vill slösa tid på vila. Det är kanske just ni som behöver det som allra mest?

Till det kan det vara en stor utmaning att vara stilla så länge, och det kryper i kroppen. Tror de flesta som testar yin för första gången känner igen sig i det. Den största utmaningen.

Lite egentid

Bokade in ett annat lugnt pass idag, något jag aldrig varit med på tidigare. Soundhealing.

Är verkligen jättenyfiken på det och går in dit utan några förväntningar.

Men nu en halvtimme till i en skön vilofåtölj innan det är dags.

Kramar Madde

4 reaktioner till “En stund för eftertanke”

 1. Bra att du tog dig iväg! 🙂👍 Mm man mår väldigt bra efteråt 🥰 Inte testat yin yoga 🧘🏼‍♀️.
  Bra förklaring du gav 👍.
  Du beskriver min syster Som kommer efter mig 😂. Hon kan inte vara stil. Måste ha saker för sig hela tiden. Så detta hade varit en utmaning för henne 😂. Å jag skulle njuta. Jag är lugn utåt. Men har lite inre stress.

  Skönt att få lite egentid innan nästa pass.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Precis som du skriver tror jag att dem som upplever det jobbigt att bara vara är dem som behöver det mest. Jag är precis den personen som har svårt för den där stunden efter ett pass när alla ska ligga på golvet och slappna av. Då vill jag bara gå, får lite panik i kroppen. Inte för att jag är stressad av klockan utan bara för att jag har svårt att ligga där på golvet bland andra och slappna av. Så japp – jag är en sån som verkligen skulle behöva det! 🙂

  Gilla

  1. Härligt att du faktiskt säger så. En guidning är ju alltid bra att få, men man kan ju köra hemma också. Jag däremot behöver en lärare på plats. Gör det inte annars.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s