Allmänt

Nu kom snön och julfilm

Nu är det vitt.

Vaknade till lite snö i morse. Inget kaos men lite vitt på buskarna och såg att föreningen fått upp våra granar. Perfekt timing måste jag säga. Allt händer på en gång här. Tycker ändå att det lyser upp så fort snön och alla ljus är på plats.

Misstänkte att det skulle ta lite extra tid att ta sig till jobbet så gick ut en timme innan jag började. Sopa ren hela bilen, men fick allt skrapa också och det satt. Tog närmare en kvart att få ren bilen. Tog en stund innan jag kom ut på motorvägen, men då jag väl var där flöt det på bra. Kom ändå precis i tid fast jag var ute i så god tid från början.

Apelsinglögg

Då vi var på julmarknaden igår fick vi testa en apelsinglögg som var galet god. Vi gick tillbaka flera gånger innan vi faktiskt köpte en flaska. Dom är ju inte billiga, men oj vad goda dom är. Mycket apelsinsmak så det blev väldigt friskt, även om de traditionella kryddorna fanns där.

Då vi provsmakade fick vi lite lösvispad grädde som var kryddad med kardemumma. Så galet gott alltså. Värmen och den kalla grädden. vilken kombination säger jag bara. Vi gjorde samma sak hemma och precis lika gott den här gången.

Julfilm

Årets första julfilm blev det idag. Falling in christmas hette den och vi såg den på netflix.

Handling En ung lite bortskämd arvtagerska råkar ut för en olycka då hon var ute med sin fästman. Hon blir hittade av Jake som kämpar för att familjens skidresort ska gå runt. Då hon tappat minnet får hon bo där medans hon försöker få tillbaka sitt minne. Flera dagar senare börjar familjen leta efter henne och tills slut hittar hon hem. Dessemellan får hon lära sig det vi andra dödliga gör varje dag.

Precis som alla annan feelgood/komedi är den förutsägbar, men vi gillade den trots allt. Helt klart värd att se om man gillar den genren.

Kramar Madde.

16 reaktioner till “Nu kom snön och julfilm”

 1. Här är det snö så det räcker och blir över. Tror vi och sthlm har blivit värst drabbad. När jag åkte buss till radion så den åkte typ 50km/h hela vägen men annars hade vi nog inte tagit oss dit. Den där filmen har jag inte hört talas om. Jag brukar bara typ kolla på en julfilm och det är Tomten är far till alla barnen.

  Gilla

 2. Vad mysigt med julmarknad det skulle jag också gärna velat besöka någon bra sådan. Och glögg med smak av apelsin låter jätte gott.
  Julfilmer är också mys såhär års och något som ger en lite feeling.
  Ha en underbar kväll nu kram

  Gilla

  1. Det kan jag tänka mig att det är svårt. Man märker så tydligt i din situation hur dåligt skottat osv det är. Många skottar, men så blir det vallar som är svåra att ta sig över.

   Gilla

 3. Ja. Nu är det vitt ute ❄️. Bra att du var ute i god tid när du skulle till jobbet 👍 inte alla som är det. Fast det är vinter väder.
  Trevligt att vara på julmarknad 🎅🎄⭐️. Varför är man sån?! Man vill ha saken. Men tvekar ändå. Va bra att ni bestämde er för att köpa glöggen.
  Mysigt att se julfilm 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 4. Så vacker med snön! Jag får sån julkänsla direkt.
  Apelsinglögg lät intressant men jag klarar inte av grädde på varmt så det hade jag hoppat över.
  Visst var filmen lite väl förutsägbar men det var rätt mysig också.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s