Allmänt

Massage

Harmony massage

Hade lite friskvårdspengar kvar och dom vill jag ju inte gå miste om. Beställde en harmony massage som jag tog idag.

Harmony är en mycket mjukare form och det används oljor som man får välja. Valde en relaxing då jag är så galet trött hela tiden, samtidigt som stressnivån står på rött hela tiden. Det kanske inte märks, då jag inte springer runt hela tiden, men inombords märks det.

Som ni vet har jag sprungit hos flera olika läkare med varierande resultat. Den näst sista satte mycket då han ställde diagnosen, men ville inte lyssna alls då det kom till att lösa problemet. Han sa bl.a att med den stressen jag har levt under kan det framkalla myalgi. Dvs värk i mjukdelarna på ungefär samma sätt som en fibromyalgi. Samma symptom, men olika orsaker om jag förstod det rätt. Har ju inte berättat för många om just den värken, men min man har ju vetat om det. Enklare beröring kan göra galet ont och då talar vi inte spända muskler.

Kände av det väldigt tydligt idag trots det mjuka handlaget, och vet inte riktigt hur jag ska komma till rätta med det. De flesta läkare tror på att fortsätta som förut och knapra lyckopiller. Ni andra vet min inställning. Sen vill jag inte fördöma medicinering då det kan hjälpa otroligt bra, och vet också att en långvarig sjukskrivning definitivt inte är bra. Det pratas om tre månader och sen ökar risken markant för att inte komma tillbaka till arbetslivet. Jag är väl medveten om det. Däremot kanske man behöver ca en månads sjukskrivning ibland för att bryta ett felaktigt mönster, för att ev testa medicinering, och att få jobba på ett annat sätt. Jag tror stenhårt på träning och motion före medicinering. Då jag läste psykiatri pratades det om att stimulera ur sig en depression, men vila ur sig en psykos. Mycket forskningen visar ju att just fysisk aktivitet är det bästa vid just en depression eller utmattning. Samtidigt kanske man behöver få tid att utöva det.

Besöka nordpolen

Japp har ni sett? Nordpolen har flyttat till Göteborg och tittar ni noga ser ni även tomtens släde. Lite roligt är det trots allt. I morgon ska jag, dotter och barnbarn till stan för att just titta på julstaden Göteborg. Mysigare än vardag då det inte är lika mycket folk som en helg. Får passa på då vi alla kan. Vill ni hänga med? Kommer allt dela med mig både här och på insta. Följer ni mig inte där gå gärna in och kika hos Madelena12

Jag ska bli lite duktigare på att uppdatera även där, Förstår inte varför jag inte gör det då det både går snabbt och enkelt.

Kramar Madde

12 reaktioner till “Massage”

 1. Försökte kommentera ditt inlägg om glöggen men det gick inte så jag provar här…
  Glöggen låter mycket god! Jag är inte så mycket för glögg annars, men detta lätt gott. Har du något namn på glöggen så att man kan se om den går att köpa här?

  Gilla

 2. Förstår din känsla och jag kan också tycka att man bör försöka ibland att hitta alternativ istället för medivin, men som du också säger kan det bara det som behövs för att hitta sättet att komma vidare och det då kan krävas en sjukskrivning och medicin för ett tag

  Gilla

 3. Men gud så härligt med massage – de behöver jag också känner jag. Är så stel pga förkylningen jag drabbades av 😦 kram vännen ♥️

  Gilla

 4. Förstår din frustration. Ja motion och träning kan göra så man mår bättre då jag själv har börjat må mycket bättre då jag tar mina dagliga promenader. Det har läkarna också sett då jag i april blev av med min borderline diagnos. Har börjat följa dig på instagram nu.

  Gilla

  1. Jag med.. Fattar inte vad som hänt för kunskapen finns. Den fanns då jag läste till uska i slutet på 90 talet och forskningen borde gå framåt. Men märker rent generellt att det som handlar om vårt psyke har så dålig status. Skrämmande tänker jag. Samtidigt så närmar sig den traditionella vården det som var hokus pokus för några år sen. Tänker meditation, yoga osv. Ändå är vissa lite trångsynta. Gäller att man går på rätt ställe fast där jag är, så är det så mycket bättre än vad en rehab kan ge mig. Då jag träffade en fysioterapeut sa hon samma sak, Läkaren höll inte med 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s