Allmänt

Too good to go

Att undvika matsvinn

Godmorgon. Ordningen är återställd och dagens inlägg skrivs på morgonen. Bra va?

Idag tänkte jag tipsa er om en app. Too good to go. Restauranger, caféer, bensinstationer mm går med precis innan stängning så kan man hämta en värdekasse till ett bra mycket billigare pris. Dom får sålt, även om vinsten inte blir allt för stor, och vi kan få något gott till ett bra mycket billigare pris.

Har haft appen ett tag, men aldrig handlat därifrån. Visst har jag kikat, och visst har jag pratat om det, men det har aldrig blivit av. Många pratar om det och har inte hört att någon som varit missnöjd.

Hur fungerar det då?

Man laddar ner appen, och ställer in vilka prefenser man har. Sen läggs ett antal värdekassar ut som man får boka och betala. Då tiden är inne går man ner och hämtar sin kasse. Det är under begränsad tid och jag hade en halvtimme på mig. Inga problem då jag hade fem minuters gångväg dit.

Då jag kom in plockade han ihop en påse med två mackor på baguette och två bullar. Vi får inte välja utan dom väljer av det som är kvar. Alltid en chanstagning. 39 kronor betalade jag för det. Det är väl vad en bulle på café kostar. Jag får billig fika, dom får in ett par kronor på varorna och matsvinnet minskar. Bra va?

Christmas with you

Det fick bli en julfilm igår igen. Valet föll på christmas with you.

Handling. En sångerska/ låtskrivare som sett sina bättre dagar. Hon får kravet på att skriva en julsång, men inspirationen finns inte där. Skivbolag mm vill byta ut henne för en yngre förmåga och hon blir helt förstörd. Till detta pojkvännen som gärna syns på sociala medier och allt ska se bra ut.

En kväll tittar hon på sociala medier där en ung tjej lagt ut en hyllning till henne och hon blir berörd. Då hon blir ratad av alla bestämmer sig hon att bara åka iväg och vet inte vart. Hon och väninnan bestämmer sig för att söka upp den unga flickan för att hon ska få sin önskan om en selfie tillsammans.

De hittar skolan och går in. Får tag i rektorn som kallar in henne och hennes pappa som är musiklärare där. Känns väl lite jobbigt, och då de ska åka börjar snön falla. De får ett erbjudande om att sova över där och äta middag…..

Ja ni kan ju gissa, följer ett givet mönster. Den rika flickan träffar en alldaglig man, som dessutom förlorat sin fru ( exakt samma som förra)

Vad tyckte jag då? Lite småsöt på vissa ställen, men tycker nog ni kan hoppa över den här ifall ni har andra som står på er lista. Långt ifrån den bästa av julfilmerna jag sett.

Kramar Madde

13 reaktioner till “Too good to go”

 1. Har själv appen men inte köpt något ännu. Däremot så är jag sugen på att testa. Filmen har jag inte hört talas om.

  Gilla

 2. Jag har nyligen laddat ner den appen, har inte köpt något därifrån än men det blir nog av. Jag använder även en app som heter Karma som är lite samma som to good to go. Har köpt från den appen och istället för att macken slänger gårdagens mackor så får man dem för halva priset.
  Jag har inte börjat kolla på julfilmer än men börjat lyssna på julmusik 🙂

  Gilla

 3. Låter som en bra att dels för konsumenter & affärer. Alla går med vinst på det & det blir som sagt inget marsvin.
  Låter som en bra film 👍. Mysigt att se film 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s