Allmänt

God fortsättning

Då var julen över för i år

Godmorgon. Ville mest kika in för att önska er en god fortsättning. Hoppas julen varit till belåtenhet oavsett hur ni firat.

Igår pratade vi om detta med att jobba jul. Man läser hur man ska lägga semester för att få så lång ledighet som möjligt med minimalt med semesterdagar. För mig blir det ofta ett slag i magen då jag alltid haft jobb där vi faktiskt behövs på vår arbetsplats oavsett vilken dag det är. Sen är det inte bara mitt yrke som alltid behövs utan vi har sjukhusen, polis, räddningstjänst, ambulans, men även butiker, taxi och bussförare.

Samtidigt kan det vara riktigt mysigt med jul på jobbet. Vi gör alltid det där extra, och försöker få till ett lugn då alla ska få känna lite julefrid oavsett vilken situation man befinner sig i.

Kramar Madde

18 reaktioner till “God fortsättning”

 1. Ja det finns ju rätt många yrken som behövs fast det är jul eller nyår. Vi har personal 24h och de försöker få till julkänsla på julen och lite festkänsla på nyår. Nu brukar jag inte vara uppe till klockan tolv på nyår numera då jag inte orkar.

  Gilla

 2. Jag har inte haft några jobb där julafton ingått, däremot mellandagarna. Det har varit helt ok, lite extra betalning har det ju varit och det är ju alltid tacksamt.

  Gilla

 3. God Fortsättning! Julen var både lugn, annorlunda och fartfylld. Den traditionella julfirandet med släkten blev inställd pga av sjukdom. Så det blev hemmagjord pizza på julafton, pyjamasbyxor på juldagen och en fartfylld annandag med sambons barn och barnbarn.
  Nu känns det skönt att den är över.
  Ni som jobbar inom vård, polis, räddningstjänsten ni behövs!
  I år var det inte många lediga dagar om man inte plockade ut flera semester dagar. Själv kändes det onödigt, så jag jobbar på. Men det är ganska lugnt på kontoret
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

  1. mellandagarna är inget problem utan tänkte mer på att vi får även ta semester om vi för huvud taget får det på dessa helgerna. Hade inte jag haft underbara kollegor skulle jag jobbat hela fredagen, hela julafton, ett dygn på juldagen vilket blir tråkigt då det inte ens finns någon timme över till familjen.

   Gilla

 4. Intressanta tankar. För mig är det speciellt i år när jag jobbar under mellandagarna. Jag har ju alltid haft ferietjänst tidigare. Del vill säga jobba 45 h i veckan, och sedan får ta ut det under dagarna. Nu har jag vanlig semestertjänst så det är lite annorlunda. Men får jobba hemifrån i alla fall. Men inget jag på något vis klagar över, har ett jobb och det är ju så att det är många som saknar den saken. Ledighet är ju i slutändan ingen självklarhet för de flesta <3.

  Gilla

  1. Jag tänker mer på att många tar oss som en självklarhet. Vi kan aldrig få lite långledigt så som de allra flesta har på röda dagar.Jälskar mitt jobb också, men ibland stör jag mig på alla som tar oss i välfärden som att vi alltid ska finnas till hands för att andra ska få sin ledighet.

   Gilla

 5. Hej & God fortsättning!

  Ja, det där med att jobba stor helger är ett samtals ämne som ofta kommer upp om man jobbar med människor i vård & transporter. Jag tycker att det är okej att t.ex min mamma som har inga barn hemma jobbar t.ex morgon juldagen, annandagen kanske 7-13. För då har man ju hela dagen framför sig ändå sen. Min mamma hade tur denna jul sluta 13 fredagen. Börja 16 annandagen. Varit många år som hon jobbat hela julen. Det följer ju hennes schema.
  Samma för dig antar jag.
  När man väl kommer till jobbet & jobbar t.ex. jul. Så går det ju bra. Fixar ju ofta till det lite extra.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

  1. Jag har ju valt att jobba så här, men ibland känns det tråkigt då folk i ens omgivning inte förstår utan det kommer konstiga kommentarer osv. Likaså på sociala media.

   Gilla

 6. Du har rätt det finns yrken där det måste finnas personal året om oavsett vilken dag det är och tycker det är viktigt då att man ändå försöker få en lugn och fin tid ändå 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s