Madde 2.0

Dagens promenad

Första promenaden

Ja i morse tog jag mig i kragen och gick ut och gick. Visst har jag gått tidigare också, men inte promenad ut och gå. Ni förstår skillnaden? På med kläder och sen var det bara att sätta igång. Hade två små ”figurer” där uppe som pratade med varandra. Den ena. ”Nä nu tar jag vagnen och åker till EH och dricker te istället. Sen kan jag ju kika i skyltfönster och få mina steg där.” Den andra ” Nä du, nu ser jag till och tar mig runt den här rundan. Låt det ta längre tid, men just do it” Den sista vann.

Det gick trögt, och musklerna i ryggen gjorde ont. Det måste jag ta upp med PTn idag. Hur ska jag göra där? Jag gav mig inte utan saktade ner tempot och gav mig den på att gå. Halvvägs ungefär då satte magen igång. ( hoppas ni inte har allt för ont av skitsnack) Det gjorde ont, och tillslut var jag tvungen att ge upp. Bara ta mig till vagnen och åka hem för ett toabesök. Behövde jag säga att det var helt rätt val?

Lunch och dags att ta mig till gymmet

Vilade mig lite då jag hem, men sen var det dags att fixa lunchen. Rester sen igår fick det bli och vad gott det var. Faktiskt godare än igår måste jag säga. Passade även på att ge er lite uppdatering hur det går.

Något jag reagerade på är att jag bara hållit på i fyra dagar och känner att mitt mindset redan ändrat på sig. Försöker tänka på vad jag stoppar i mig, tittar inte åt godis eller kakor. Det är totalt ointressant. Jag tänker på att jag behöver röra på mig på ett annat sätt och det känns inte så motigt. Det är helt ok att ta mig ut.

Då jag lyckades sa jag att 75% sitter i huvudet och 25% vad du gör. Finns ingen forskning eller något som säger att det är så utan enbart min tro. När man vill förändra så måste man vara bekväm med det, och det var precis det vi pratade om på mötet. Är man inte med på det spelar det ingen roll vad ens tränare säger.

Nä, nu får jag packa ihop mig och åka. Blodtrycket ska tas i dag och då kanske jag behöver sitta ett par minuter innan.

Kramar Madde

18 reaktioner till “Dagens promenad”

 1. Jag är helt övertygad om att nästan allt sitter i skallen och att man oftast krånglar till det lite för mycket när man vill ändra livsstil. Många vill ju köra 110% och lite till, ändra allt på en gång och komma i mål direkt. Det brukar inte sluta så bra… för mej hjälpte det att bara tänka hälsa, inget annat – att göra hälsosamma val. Då vet man att det är bättre att ta en kort promenad än ingen alls och att ett äpple är bättre än chips 🙂

  Gilla

 2. Heja dig som redan insett att du tänker annorlunda! Nu är det bara att fortsätta ta små steg framåt och hålla i detta! Och prata med din pt om dina promenader så att du inte får ont.

  Gilla

  1. Heja dig! Det är så skönt att ta en morgon promenad 😊. Jag har med ibland två små figurer som säger gå inte ute. Andra säger. Ja, gå ut! Du vet hur bra du mår när du kommer ut & kommer hem & äter frukost. Den smakar så mycket godare än efter promenaden 😋.
   Mm magen kan sätta fart när man rör på sig 😄.

   Mm……mat kan smaka mer & godare dagen efter MSN har gjort maten. Då den har fått stå till sig med kryddorna.
   Härligt att du känner redan att något händer i dig efter första veckan 😃👍.
   Vill man förändra. Så ska man verkligen vilja göra det! Annars blir det inte seriöst.

   Heja dig! 👏🏻💪🤗 Ta om dig och va rädd om dig❣️🤗

   Gilla

 3. Härligt att du kom ut på en promenad. Ja motion sätter igång magen, det är något man kan inse. Bra att du känner att ditt mind set redan har ändrats. Tror du kommer greja detta då du verkligen har gått in med 100%. Heja dig!

  Gilla

 4. Du kommer fixa detta! Har man viljan så går det. Och jag märker att du har viljan… Som att du har beslutat dig för att fixa detta…Rätta mig om hag har fel😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s