Hälsa, Madde 2.0

Varför gör jag detta?

Frukostmöte

Som jag skrev i morse så var jag iväg på ett första möte och vi fick träffa de flesta av de andra deltagarna samt fick lite mer information om upplägget. Den här veckan har ju varit lite av en uppstart så nu kommer vi ha åtta tuffa veckor framför oss för att sen samla ihop oss sista veckan.

Insåg ganska snabbt att jag är den som har mest att jobba med, men samtidigt kan jag göra den största förändringen så det behöver inte vara en nackdel. Kändes så bra efteråt.

Hon som höll i det skrattade lite då jag kom. Kunde knappt öppna dörren för bröstmusklerna värkte så mycket. Precis som det ska vara.

Frukosten

Ja vi blev ju bjudna på frukost och så gott. Märkte att många pratade om deras kostråd, något jag inte fått än. Däremot kändes det som om de flesta åt för lite.

Vi pratade om att vara ärliga mot våra tränare, och om något mindre bra hände så ska vi berätta det. Allt för att nå de målen vi satt upp. Samtidigt, detta är ingen viktminskningkurs utan mer en få balans i kroppen kurs.

Många pratar om att bli smal, att väga så lite det går osv. Sen missar man balansen i kroppen, För visst är det viktigare att vara frisk och sund än smal? Är så glad över att det inte handlar om vem som gått ner mest utan vem som förändrat balansen mellan fett och muskler mest.

Kostade på mig en massage

Då vi ändå pratar om balans så kostade jag på mig en massage. Tackar friskvårdsbidraget för det 🙂

Det bästa var att det inte gjorde så ont som sist. Har ju haft perioder där det gjort galet ont bara någon kommit nära mig. Idag kändes det bara bra, trots ett par riktigt ömma punkter.

Åkte hem en stund senare så ingen träning för mig. Däremot tog jag mig en promenad efteråt, och passade på att ta mig en kopp te samtidigt. Känns riktigt bra att skippa kaffet då jag får halsbränna av det. Till det, inget sött till kaffet. Det lustiga i det är att jag inte ens är sugen på det, Däremot kommer jag aldrig sluta med det, men man kan väl välja tillfällen? Och de gångerna jag väljer det så ska jag välja och njuta av det.

För vad är hälsa? Vad är sunda vanor? Fråga tio olika så får du tio olika svar. Tror fortfarande på att leva sunt till 80% för att kunna njuta av det extra 20. Jag tror inte på förbud, att aldrig kunna njuta av god mat, en god efterrätt eller det som just du tycker är gott. Däremot kanske man ska välja tillfällen, och njuta av de gångerna.

Samma känner jag med träning. Det får inte bli en fixering med att träna utan det ska fortfarande vara kul. Sen ska man visst ta ut sig ett par gånger i veckan, men man ska inte ha dåligt samvete om det inte blir av. Sen kanske man ska tänka att vara aktiv i vardagen. Till det, glöm aldrig vilan. Den är så viktig. Vad är vila för dig? Den djupaste vilan är nog ett yinpass, helst i hotsalen. Vissa vilar med en bok, med att påta i trädgården. Inget är rätt, inget är fel.

Kramar Madde

13 reaktioner till “Varför gör jag detta?”

 1. Håller med dig, balansen i kroppen är det viktigaste. Nu håller jag också på att försöka gå ner ett par i kilo i vikt men det är mest för att min kropp känns ur balans med de extra kilona som hängt sig kvar efter graviditeten och mycket stillasittande. Dessutom vill jag bygga upp styrkan igen.
  Helt rätt att man får välja sina tillfällen, tror inte på att utesluta något men man får välja när man ska ta det där söta och då njuta utav det.

  Gilla

  1. Ibland kanske det låter som om jag försvarar en övervikt, vilket jag inte gör. Som min PT sa… Att hade han gått på BMI hade han varit överviktig vilket han absolut INTE är.

   Gilla

 2. Håller verkligen med om att det är inte det viktigaste att vara smal. Det får mig att se rött då jag har varit smal och hade ätstörning. Då var jag allt annat än frisk och sund. Jag tycker det är väldigt bra att du inte ser det som viktminskningskurs för att det är inte det viktigaste.

  Gilla

  1. Både och kan man nog säga. Man gör detta för sig själv och man har personliga mål. Man kan till och med välja detta utöver ”tävlingsmomentet” Det är väl mest som ett litet extra pepp för dom som behöver det. Vi har ju alla olika förutsättningar och olika tankar runt detta. Samtidigt är vi en grupp.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s