Allmänt

Sista träningen för den här veckan

Godmorgon

Vaknade ganska pigg idag, och kan inte känna någon träningsvärk ännu. Det kanske kommer? Vem vet?

Igår eftermiddag träffade jag min pt igen och vi gick igenom ett basic program på maskinerna som jag kan köra mellan gångerna jag träffar honom. Fick mycket förklaringar till saker jag inte visste innan och tips för spänningarna i ryggen under promenaderna. Så nu kommer gummibandet få följa med till jobbet 🙂

Då jag skulle gå så fick jag med mig en garmin aktivetetsklocka hem. Vi får låna den under tiden vi är med och fastnade för den direkt. Jag har alltid haft fitbit, men kommer nog kosta på mig en sådan här istället. Dom pratade lite om att få köpa loss efteråt, men vi får se. Tittade efter den på nätet, och priset var helt ok. Min belöning då jag är klar?

Kommer inte redovisa vikten här

Jag är så extremt trött på det här med vikt hit och dit. Nu vill jag inte förringa min övervikt på något sätt, och jag kommer aldrig försvara en kraftig övervikt på något sätt. Ibland går det med vikten över åt andra hållet då man nästan ska hylla och eftersträva en kraftig övervikt. Jag är fullt medveten om alla risker det medför, och mitt blodtryck påverkas helt klart av min vikt. Däremot säger just siffran på vågen väldigt lite.

Vården är lite väl fixerad av just BMI och det är inte bara en eller två gånger som just vikten kommit in. Några gånger helt berättigat. T.ex den gången mitt blodtryck skenade och jag trodde jag hade fått en hjärtinfarkt. Däremot tror jag inte vikten påverkar så mycket vid psykisk ohälsa, Sen kan det vara en symptom, men aldrig orsaken. För visst tröstar vi oss med godis och andra saker som triggar igång vårt belöningssystem då vi inte mår bra?

En läkare pratade med mig om det också, efter allt som hänt. Visst borde jag ta tag i vikten, men då alla värden var bra så kanske det inte var vikten jag skulle ta först utan jobba med att må bra i själen efter allt som hänt. Det andra kommer följa med. Sådana läkare gillar jag.

Kostschema

Fick med mig ett kostschema igår också. Så nu har jag något att utgå ifrån. Det bästa är att han frågade mig vad jag tycker om för mat, och hur mitt liv såg ut som. Nu har jag fått lite tips och kommer helt klart ta till mig det. Maten han rekommenderade var helt klart i min smak. Kommer definitivt inte att gå hungrig kan jag säga. Tvärtom. Vad mat man får äta då man väljer bra saker.

Psykisk hälsa

En stor anledning till att jag anmälde mig till detta var mitt psykiska mående. Ja ni som följt mig vet ju vad som hänt, och kommer inte dra upp allt igen. Till det, en vård som varit så katastrofal så det finns inga ord för det. Finns hur mycket forskning som helst som visar på att fysisk aktivitet kan vara bättre än medicinering. Nu förstår även jag att mediciner kan behövas ibland, men värden är så fixerad vid att medicinera istället för att jobba på annat håll. Visst kan du få en remiss till arbetsterapeut eller fysioterapeut, men tror på att man behöver lite mer. Tänker även på våra värderingar. Hade jag gått ett sådant här program på rehab hade alla tyckt att det var bra, men nu gör jag det på ett gym och genast så börjar det komma kommentarer. Konstigt.

Nu ska jag fortsätta här hemma och snart är det dags för att jobba. Första gången på en vecka.

Kramar Madde

8 reaktioner till “Sista träningen för den här veckan”

 1. När jag fokuserade på viktminskning (typ under 20 år) så mådde jag så mycket sämre mentalt än jag gör nu. Så det kan vara tvärtom också, att jakten på att gå att ner i vikt stärker känslan av att inte duga. Och när resultatet inte blir vad som väntas så är det misslyckande.. detta eviga fokus på vikten eller utseendet är fel. Glad du hittat din väg och fokuserar på det du mår bra av!

  Gilla

 2. Jag fortsätter att tjata hälsa. Fokuserar man på att må bra och vara hälsosam, som kommer minuset på vågen vart efter och i en takt som är bra för knoppen och kroppen. Det låter som du hittat en riktigt bra hjälp nu.

  Gilla

 3. Tycker du gör helt rätt då vikten inte är det viktigaste. Jag skulle också ha skippat att skriva den i bloggen då man någonstans dra en gräns vad som är privat. Så bra att du fick låna en aktivitetsklocka. De är super att ha.

  Gilla

 4. Ja den där läkaren låter väldigt klok och jag tror att man ska inte fokusera så mycket på siffrorna utan att man mår bra. Läkare tror ju att mediciner är räddningen och det kanske det är till en början men fysisk aktivitet är viktigt för både pskiskt och fysiskt. Vi mår bra att röra på oss. Jag tror inte kroppen är gjord för att bara sitta still. 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s