Allmänt

Dagens kort

Drömmaren

Nu var det längesen jag drog ett kort men idag kände jag att jag ville. Sällan jag drar kort från stora arkanan, men idag hände det. Drog drömmaren. Det första kortet i leken.

Kortet står för att jag ska våga ta steget dit jag vill, att våga chansa lite. Samtidigt, jag kan och ska gå in i det med gott självförtroende. Drömmaren kan ju vara lite naiv, lite barnslig men står även för en nyfikenhet. När jag tittar på bilden ser jag hunden först. En trogen följeslagare?

Narren

Jag brukar alltid kika lite på den traditionella lekens motsvarighet, och då pratar vi om Narren. Ibland skiljer sig namnen och tolkningarna åt då änglatarot enbart fokuserar på det positiva. Narren känns ju lite mer som ett skämt, en man inte tar på för stort allvar. Det är tyvärr fel då just Narren är väldigt upplyst, men väljer att gå sin egna väg.

Tolkningen är att jag ska följa mina drömmar, vara kreativ, och ha tilltro till det som händer. Samtidigt, leva här och nu.

Metatron

Då jag drar kort ur stora arkanan på min lek så symboliserar varje kort en ärkeängel också. Här är det Metatron. Har ingen relation till just honom, men ska berätta lite om vad han står för.

Metatron står på Guds högra sida, och Gud pratar genom honom. Metatron var från början en vis man som blev upplyft till himlen och är den mest jordiska av alla ärkeänglarna. Han står för visdom, fokus, disciplin Lite som en arbetsledare/vägvisare.

Hur tolkar jag detta?

Jag står ju mitt i en förändring och kortet visar att jag ska fortsätta på samma sätt. Vara nyfiken och lära mig mer av de som kan bättre. ( min PT) Samtidigt tolkar jag det som om det kan komma en stor förändring och någon form av att en dröm eller tanke kan vidareutvecklas.

Kramar Madde

6 reaktioner till “Dagens kort”

  1. Jag kan inte mycket om kort men tycker budskapet var väldigt fint! Att ta en chans och våga sina drömmar, det tar jag också till mig🤍 Vad spännande med en stor förändring! Kramar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s