Madde 2.0

Utvärdering hälsa

Delutvärdering

Godmorgon. Vad är mål om man inte följer upp dom? Skrev i början på året om två stora områden jag behövde jobba med. Skrev även att uppföljningen kommer i mars, men visst är det ok att skriva lite hur det går? Vill ni läsa om vad jag skrev då så hittar ni den i det här inlägget.

Vikten

Väger fortfarande tresiffrigt, men nosar på gränsen till tvåsiffrigt. Känns ändå helt ok då maten kommit igång sista 1,5 veckan bara. På min första mellanvägning efter 1,5 vecka så hade jag ändå tappat 2 kilo vilket är helt ok tycker jag. Nu ska jag bara bygga muskler också så är jag nöjd. Samtidigt vet jag att vikten saktar av då.

Blodtrycket

Lite svårt att utvärdera det nu. Min tanke är att ta det morgon och kväll en vecka i månaden. Sist låg undertrycket alldeles för högt och snittet var på 121/87. Har precis börjat ta det för den här veckan nu så nästa månad kan vi utvärdera det bättre. Hittills ser det betydligt bättre ut i alla fall.

Halsbrännan.

Döm av min förvåning. Har bara haft det tre till fyra gånger under månaden som varit. Förstår inte själv vad som hänt faktiskt. Jag tackar och tar emot, och märks direkt på hostan också. Tänk var lite träning kan förändra. Nu är det bara att fortsätta jobba på och hoppas på att förändringen är stadig..

Värk i kroppen

Ja den är inte helt bra, men det hade jag inte räknat med heller. Däremot har jag fått övningar att göra och fått till mig vad ”felet” sitter då min rygg krampar vid promenader, Nu gäller det bara att träna upp de musklerna så ska vi se att allt blir bättre. Däremot reagerade jag på en sak de sista dagarna. Vid flera tillfällen har jag haft svårt att få in mitt vänstra ben i bilen, och nu har jag fixat det utan hjälp. Helt klart går det åt rätt håll,

Svullen vänsterfot.

Helt borta är inte det heller, men upplever inte att den ”känns” lika svullen längre. Nu när jag skriver så ser jag att det är vänster sida som är svagast, och som jag har mest problem med. Kan det ha ett samband tro? Vi får väl se om det här blir bättre ju mer jag rör på mig.

Nässelutslagen

Även de har bara dykt upp två gånger under den här tiden. Hur kan det bara försvinna så? Där ser man vad mindsetet gör. Tycker ändå att det har blivit mycket positiva förändringar i mitt liv bara på den här korta tiden. Jag har verkligen mått riktigt dåligt över dom, då min syster gått med extremt mycket eksem i säkert tio år.

Vad har jag gjort då?

Det ända jag egentligen har gjort är att satsa på mig själv. Jag har tagit hjälp av en PT för att komma igång med träningen igen, och jag fokuserar på det här. Nu blir det lite av en kickstart, men tanken är en livslång förändring.

I morgon pratar vi den psykiska hälsan och i slutet på februari fortsätter jag att skriva hur detta har gått.

Kramar Madde

12 reaktioner till “Utvärdering hälsa”

 1. Tänker att fast livet suger och är surt som S ibland gäller det att se de små det lilla i det stora liksom. Jag hejar på dig och tror att du snart mår bättre och kan flyga fritt igen

  Gilla

 2. Det är ju nästan irriterande (men bra!) hur mycket som kan förändras på en månad! Så när motivationen dippar kan du ju bara ta fram dina sådana här listor och slå dig själv på näsan och påminna dig om hur mycket bättre du mår med dina förändringar! Heja dig!

  Gilla

 3. Ja, jag vill veta hur det går för dig 🤗. Verkar ändå gå bra tycker jag att det låter som. Att man har mycket problem på en sida av kroppen som är dessutom man är svag i. Det tror jag absolut hänger ihop! Så är det för mig med. Jag är svag i höger. Sår & så uppstår oftast på höger sida.
  Rörelse & bra kost gör mycket tror jag på. Rörelse – du stärker kroppen. Kost – kroppen får rätt näring i sig som den kan fördela till kroppen 👍. Det tror jag.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s