Madde 2.0

Utvärdering psykiskt mående #1

Första utvärderingen

Igår kunde ni få läsa om mitt fysiska mående, och nu tänkte jag skriva om vad som hänt med mitt psykiska mående. Det är ju kanske ännu viktigare egentligen, men visst hör bägge ihop. Mår man bra i själen så mår kroppen också bra. Vill ni läsa om vart jag stod för en månad sen? Kika in här då.

Tröttheten

Så mycket bättre, Som oftast orkar jag vara uppe lite längre, och är inte alls lika trött på eftermiddagarna. Tänkte på sist jag jobbade kväll. Tiden bara sprang iväg, men tror jag missade det just för att jag var så pigg. Längesen jag kände så, och bara njuter av varenda dag jag inte går omkring som en zombie.

Tycker inget är roligt

Den är också lite svår då jag enbart är så fokuserad på träningen. Det är verkligen så kul, men har inte planerat in något annat. Det återstår att se längre fram. Däremot är träningen galet kul, och jag ser fram emot varenda minut jag får tillbringa där och gärna ihop med någon som pushar på mig.

Sorgeprocessen.

Även detta är svårt att utvärdera ännu. Jag har varit så fokuserad på träningen och har inte tänkt på något annat. Däremot har jag inte suttit och gråtit i bilen på ett tag. Det måste ju ändå vara ett framsteg? Det tar nog ett tag till innan jag kan säga hur det har gått med den saken.

Svårt att planera

Återigen en svår fråga att svara på. Just nu funkar den biten rätt så bra, men jag har ju en hel del semester och har tagit bort massor för att kunna få tiden till träningen. Då allt blir normalt igen så kanske jag kan se hur det har gått med den biten.

Svårt att koncentrera mig

Där märker jag att det har blivit bättre. Varenda gång jag varit på gymmet har jag varit grymt fokuserad. I alla fall för att vara jag. Sen kan jag glömma lite, men det här går ju inte över på ett par dagar. Sitter nog lite djupare. Men i det stora hela, en klar förbättring.

Vad har jag gjort?

Jag har börjat röra mig på ett helt annat sätt. Hela mitt fokus har varit att få bli fysisk trött, Jag har fokuserat väldigt mycket på just träningen, och mina mål där vilket har tagit bort fokus från negativa tankar. Samtidigt så är det ju detta jag tror på. Att få bli trött fysiskt, och då man inte klarar det steget så ber man om hjälp.

Har även varit ute och gått en hel del, fått dagsljus, frisk luft osv. Trots dåligt väder så har jag prioriterat just detta. För det psykiska måendet så är just detta det allra bästa.

Nästa månad så får vi se om jag kommit ännu längre fram.

Kramar Madde

12 reaktioner till “Utvärdering psykiskt mående #1”

  1. Det fysiska måendet och det psykiska hänger verkligen ihop. Skönt att du är piggare! Hade önskat att jag var det också 😅 . Om jag hade fått bestämma så hade jag kunnat lägga mig vid 6 på kvällen 😅 så skönt att du kan koncentrera dig bättre med 🙂

    Gilla

  2. Jag tycker mkt visar på små steg framåt och att du inte gråtit i bilen men sen får man inte glömma att man oxå får fråga för o få ut allt. 🥰

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s