Allmänt

Varför bloggar jag?

Varför bloggar jag?

Satt och funderade på hur länge jag har har bloggat och har nog tappat räkningen. Tror vi närmar oss tjugo år, men är väldigt osäker. Portalerna har varierat, och tror min första var på blogspot. Gick över till blogg.se för att sen vara på nouw ett par år. Har nosat på nouw då den hette nattstad. Till det har jag testat wp vid flera tillfällen utan att fastna. Tyckte den var så krånglig. Då nouw började strula så mycket gav jag upp där och fick så mycket hjälp av två bloggvänner för att komma igång med just WP igen. Nu gillar jag den, även om jag har mycket att lära fortfarande.

Bloggen har nog alltid varit som en dagbok för mig, och visst har innehållet varierat. Jag har ju själv utvecklats och naturligtvis hänger bloggen med.

För mig har det nog varit ett sätt att skriva av sig på och visst har det blivit som en dagbok. Lite synd att jag inte har allt kvar, men så har det blivit. Då jag alltid har skrivit så är det väl en naturlig förlängning av det.

Vilka bloggar gillar jag mest att läsa?

Gillar nog mest då det är äldre bloggare, kanske mest för att det är där man har mest gemensamt. Lever kanske lite mer i samma värld. Kan även ha lite svårt för en blogg som är för nischad. Det kan vara kul en period men sen måste det ju utvecklas.

Gillar att få tips på saker att göra, så gärna massa resebloggar, trevliga restauranger, shower, Läser gärna om människor som förändrar sitt liv, tar hand om sin hälsa utan vikthets, De som tränar mer för hälsans skull än beach 23.

Vad vill jag ändra på i min egna blogg?

Svaret är enkelt ta bättre bilder. Min kamera i mobilen är ganska så dålig, och det blir så otympligt att ta med systemkameran vart jag än ska. Ofta är det ju ögonblicksbilder man vill fånga. Det som händer precis här och nu.

Sen vill jag att livet återgår till det normala igen. Så fort pandemin var över så kom kriget och med den så fick så många sämre ekonomi. Vill duka upp till fest, ta mer er på små äventyr, eller lite längre reser igen. Visst står jag i en förändring, men hur kul är det att läsa att idag var jag på gymmet,,, igen.

Vad dras ni till er i bloggarna ni besöker? Vad får er att återkomma?

Kramar Madde

8 reaktioner till “Varför bloggar jag?”

 1. Vad kul att du gjorde ett sånt här inlägg också! Jag gillar ungefär samma som du, och visst blir det lite för ofta just nu inlägg om din förändringsfas, men det är ju helt naturligt. Det är en stor del av ditt liv. Och jag kan ju hoppa över att läsa ett inlägg om jag vill. Det gäller nog hos oss alla, att vi nördar in oss i något som inte alltid intresserar läsarna och det är ju så det ska vara tänker jag. Jag ser fram emot bilder från systemkameran!

  Gilla

 2. Att blogga är kul. Det blir som en liten social vänskara som man samlar på sig. Har bloggat i kanske 15-20 år nu. Började med en egen blogg under flera år.Nu är det https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se som är en gemensam blogg med Lena jag kör på. Jag tycker att blogga ger mycket glädje och boostar i livet.
  Härligt med förändring till deras positiva förändringar i livet och grymt jobbat att komma iväg på gymmet.

  Gilla

 3. Då har vi bloggat lika länge nästan då. Jag började på Skunk någon gång runt 99-00, hoppade sedan på Lunarstorm. Men raderade massor där kan tycka det var dumt gjort nu men ja var väl något jag ville där och då.

  Dras till bloggar som är naturliga, lite som i verkligheten. Där man får följa folks liv som din där man liksom får se hela ”berg-och-dalbanan som kallas för livet” och inte vara glassiga liv.

  Gilla

 4. Oj vad länge du har bloggat. Jag tycker om att läsa din blogg. Tycker om bloggar där man får följa med i vardagen och sen gillar jag ju även boktips. Men en varierande blogg tycker jag om och återkommer till 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s