Allmänt

Total avslappning

Godmorgon

Hoppas ni sovit gott? Jag börjar vakna tidigt igen, men orkar ändå att vara uppe i tid. Igår efter jobbet åkte jag iväg till hagabadet igen. Hade ingen lust alls, utan ville bara ligga hemma i soffan. Var riktigt trött. Behöver vila så är det bara. Valde däremot att hoppa över yinyogan nu på morgonen. Vill jättemycket, men måste ändå se till att jag orkar hela vägen.

Yin och styrketräning

Gårdagens pass började på gymmet. Tyvärr alldeles för mycket folk och maskinerna var upptagna lite för mycket. De jag körde var väldigt enkla så jag kunde öka på vikterna. Ska försöka komma dit tidigare på morgonen istället så man kan komma åt alla. Kändes ändå bra tycker jag.

Efteråt, yinyoga som avslutades med yoga nidra. Känner ni till vad det är för något? Nu är jag absolut ingen expert, långt därifrån men kan ju förklara lite enkelt i alla fall.

Yoga nidra

Yoga nidra står enkelt förklarat som fysisk sömn. Låter det konstigt? Kanske lite, men ska försöka förklara lite mer. Kroppen ska vara i total vila, men du ska inte somna utan vara väldigt närvarande hela tiden.

Det börjar med att man lägger sig i shawasana ( på rygg med händerna utefter sidorna och benen lätt särade) Lägg gärna en ögonmask över ögonen för att det ska bli mörkt.

Därefter ska man ta ett beslut som ska följa dig i din närtid. Jag kommer att.… använde vi oss av. Det ska vara enkelt och en möjlighet att kunna uppfyllas.

I ett rätt så snabbt tempo kommer vi gå igenom och känna kroppens alla delar. Detta för att inte hinna med att tänka på något annat.

Nästa punkt man går igenom är andningen. Bli uppmärksammad på det naturliga andetaget. Känna in.

Motsatser kommer sen, kallt/ varmt. värme/kyla, hårt/mjukt. Er lärare kommer att guida in er i allt detta.

Innan det är dags att vakna så ska vi upprepa det vi hade bestämt oss för i början. Jag kommer att…

Dags att vakna, vi lyssnar på ljudet inne i rummet, ljudet utanför rummet mm. Öppna ögonen, börja röra på sig sakta.

Jag har svårt att se hur man kan göra det själv, men har man inte tillgång till en klass finns flera på t.ex youtube, Det tar ca 20 till 30 minuter och man hamnar verkligen i en djup fysisk vila.

Helt klart värt att testa. Som med allt annat. Behövs upprepas ett par gånger för att man ska kunna förstå och känna in.

Kram Madde

12 reaktioner till “Total avslappning”

 1. Jag sover sådär nu. Hoppas att du var extra nöjd när du hade varit på Hagabadet eftersom du va så trött ❤️.
  Ibland kan det vara trevligt med folk. Men inte när man tränar & vill ha det snabbt avklarat.
  Tack för att du beskrev vad yoga nidra 😊. Det låter intressant. Jag har alltid sagt att jag är en lugn person. Men inom mig är det ofta inte lugnt. Tyvärr. Så kanske borde göra något avslappnade ibland.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Smart att du inte pressar dig för hårt, precis som du säger ska du orka hela vägen! Vilken spännande form av yoga, den har jag inte hört talas om innan men jag är inte så insatt i yoga för den delen heller. Men det låter ju väldigt bra för kroppen och sinnet.

  Gilla

 3. Ibland vill man mer än vad man orkar, förstår att det känns tråkigt att inte orka ibland men tror du gjorde rätt att hoppa det passet på morgonen – så att du orkar hela vägen. Känner mig fortfarande vintertrött, hoppas det snart tar slut och våren kommer med pigghet

  Gilla

 4. Härligt att komma upp tidigt! Yoga bidra låter intressant, bra förklaring ska kika upp mer. Känner att jag verkligen vill testa på yoga, har så svårt att vara i stunden och slappna av. Sen tänker jag det kan hjälpa med andningen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s