Allmänt

Vilken morgon

Konstiga drömmar

Godmorgon på er. Vilken konstig dröm jag hade i natt. Mycket känslor som snurrade runt och mötte nog personer i drömmen som jag krockar med. Först mitt ex, han är egentligen inte ens värd att orda om här, men då han dök upp får jag väl nämna det. Lyckades ”vinna” där på grund av fakta och bevisföring.

Nästa som dök upp i samma dröm var en feminist. Ni som följt mig vet att jag inte riktigt står på samma plan som just feminister. Just den här är expert på att såga andra och jag visste minsann inte vad feminism är för något. Där har vi väldigt olika åsikter om. Att vara elak och såga andra är INTE den feminismen jag står bakom. Däremot att vi är lika mycket värda trots våra olikheter. Jag får det inte bättre av att jag trycker ner någon annan.

Samtidigt så ser jag ett mönster ( inte hos alla) att det är just feminister som gärna är snabba att låta drevet gå då det gäller vackra framgångsrika kvinnor. Förstår inte den ekvationen. Gör ni?

Satte på kaffet

Som alltid så behöver jag mitt morgonkaffe, och idag var inget undantag. Kalkade av nespressobryggaren igår och idag såg jag fram emot en finkaffe i en nyrengjord kaffemaskin. Plockade fram muggen, tog lite mjölk och fixade en. Ett kuvert jag inte kan påminna mig om att jag sett tidigare fångade min uppmärksamhet.

Adresserat till min mamma

Tittade lite extra och det var adresserat till min mamma. Hon somnade in för sex år sen. ( Vart tog tiden vägen) och det var öppnat. Nyfikenheten tog över och kikade i det. Såg ut att vara lite av vårt släktträd och visst är släktforskning intressant? Ska sätta mig med det då jag har lite mer tid. Mamma var väldigt intresserad av det, och vet att hon letade lite då hon levde.

Det jag mest var förvånad över var att just det drog till sig min uppmärksamhet. Vet att det var en del papper kvar, men detta kan jag inte minnas. Samtidigt. Varför låg det där jag hittade det? För visst har jag röjt där de senaste sex åren. Har inte rört hennes papper sen bouppteckningen. Något hon ville visa mig kanske?

Fysisk beröring.

Har inte skrivit något om detta, men under senaste veckan har det hänt lite här hos mig. Skulle lägga mig, och då jag sätter mig i sängen är det precis som om något flyttar på sig. Tänkte direkt att jag höll på att sätta mig på katten. Det var ingen katt, utan hon låg i vardagsrummet. Någon kväll senare så knackade det kraftigt på sovrumsdörren. Ropar på min man och frågade vad han ville. Samtidigt undrade jag varför han knackade. Hade ju vaknat ifall jag sov. Han knackade INTE och hörde ingenting. Helt uppenbart kan det inte ha varit från någon granne då.

Det sista som hände som faktiskt var lite otrevligt. Berättade ju om yoga nidran i tisdags? Vi var i hotsalen och där är det varmt. Ligger i vilan och vi ska inte röra på oss. Däremot fick jag så ont och lyfte på benen på grund av det. Får aldrig ont i den ställningen, men tänkte att det berodde på all stretch jag utfört. Rätt som det är känner jag att någon tar på mitt ben. Första tanken är att läraren går runt och rörde där för att jag skulle lägga ner benet igen. Det var det inte då jag inte hörde någon rörelse i rummet. Misstänkte en annan så säger tyst att nu får hen sluta. Någon tar igen på mig och sen blir det iskallt i rummet.

Helt uppenbart är det någon som pockar på min uppmärksamhet och jag undrar så vem det kan vara., och vad hen vill tala om för mig.

De sakerna jag berättade om nu har varit så tydliga, och inte vara en känsla. Väldigt läskigt tycker jag.

Kramar Madde

15 reaktioner till “Vilken morgon”

 1. Ja det drömmar kan vara konstiga ibland. Det där med släktforskning har jag aldrig varit intresserad av men minns att mamma har varit intresserad av det. Det där med kuvertet låter som ett tecken från andra sidan men vet inte om du tror på sådant?

  Gilla

 2. Jag har aldrig förstått mig på feminister, inte de här extrema som syns i medierna iallafall. Så mycket konstiga resonemang så jag blir alldeles matt. Däremot är jag helt för jämställdhet mellan könen och att alla är lika mycket värda. Fy vad obehagligt med spökerierna. Det kryper i hela mig när jag läser om sådana upplevelser.

  Gilla

  1. Precis min inställning. Vi är olika, men vi är precis lika mycket värda. Vi ska komplettera varandra. Jag får ju det inte bättre för att någon annan får det sämre tänker jag.

   Gilla

 3. Tror din mamma försöker säga dig någonting. Rent spontant, dina drömmar den ena en människa jag förstått att du mer eller mindre skyr. Feminist som inte är din grej (skyr). Släktforskning, och någon som rör vid dig. Kan din mamma vilja att du ska hitta något från ditt förflutna? Något som legat dolt som hon vill få uppklarat nu när din pappa också lämnat jorden?

  Gilla

  1. Någonting är det helt klart. Jag har ju lite funderingar. iinlägget kanske det låter som om jag inte är för kvinnors rätt, men så är det absolut inte. Däremot tror jag på ett jämställt samhälle där vi alla är lika. Min grundtanke är att jag får det inte bättre för att någon annan får det sämre 🙂

   Gilla

   1. Feminism handlar ju om det du skriver om. Att vissa feminister tagit ordet och gjort till sitt eget är ju fel. För mig är Feminism just det du skriver. Grundtanken, utan de verkliga feministerna i början av 1900-talet och arbetarrörelsen skulle vi inte ha det Sverige vi har nu med rösträtt tex. Jag står bakom grundtanken i båda, dock ej de som idag bytt fokus på grejerna. Men anser inte att de riktiga arbetare eller feminister heller. Tänker återigen tecknen, något i det förgångna du måste leta i 😊

    Gilla

 4. Tycker drömmar är så intressant! Förstår att det känns läskigt med det du känner av. Jag tror helt klart på sådant. Varit med om att jag varit helt säker på att en av katterna hoppat upp i sängen, så tydligt har det varit. Men när jag kollat är det ingen. Tänker att det kanske är min prinsessa Kiara som besöker mig🤍 men helt klart läskigt!

  Gilla

 5. Ibland drömmer man drömmar som känns verkliga men helt korkade.
  Märkligt & spännande med kuvertet till din mamma som du inte har sett förr.
  Mm undra vem som vill ha din uppmärksamhet 🤔 den upptäckts färden vill jag va med & följa 🙂

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s