Allmänt

Slutet på måndagen

Raka vägen till gymmet

Sista delen av min måndag kommer här. Stöp i säng då jag kom hem från gymmet så ingen uppdatering då. Så fort vi städat klart så åkte jag som sagt var till gymmet igen. Satt mig ner ett stund, drack lite vatten och sen var det dags att köra igen. Bör ju stretcha lite varje dag, och började med just det. Därefter en stund på crosstrainern. Brukar ju nästan sova vid den tiden så det blir en utmaning.

Därefter en stund på gymmet. Väldigt enkla övningar, men som det bränner. Mycket axlar och ben är det som vi kör. Vad har det gett för resultat då? Jag har inte alls lika ont i ryggen längre. Kan t.ex skala potatis eller diska utan att tårarna kommer. Min värk berodde på svaga muskler i benet. Tänk vad man får lära sig.

Vagnen tillbaka hem

Gillar egentligen inte att vara på järntorget på kvällarna. Det har hänt en del där. Som tur var kom vagnen väldigt snabbt, och en kvart senare var jag hemma igen. Det går ju rätt så fort, även om det känns som om det är så långt.

Det är lite lustigt det här med vilka områden man brukar undvika. Järntorget är inte helt tryggt, sen har du gatan bredvid och vi är direkt på Linné. Nästa område som också är precis bredvid är haga vilket är en småstadsidyll. Man förväntar sig bara att Albert och Herbert kommer med häst och vagn.

Torslanda som är ett väldigt fint område gränsar till biskopsgården som är ett utsatt område. Där vi bor är lite gränsfall. Jag känner mig alltid helt trygg där jag bor, men har varit en del på hållplatsen. Egentligen inte konstigt då det är en knutpunkt. Lätt att mötas upp. Några minuters promenad och vi är i Örgryte som också tillhör de finaste områdena i stan. Vi bor i de östra delarna där vi har flera socialt belastade områden såsom Bergsjön, Hjällbo, Angered. Samtidigt har vi närheten till de lugnare områdena bagaregården, och kålltorp.

Ibland kan det vara svårt att förstå hur nära de dåliga och de bra områdena ligger. Kan skilja en gata bara emellan.

Kramar Madde

16 reaktioner till “Slutet på måndagen”

 1. Det kan hända lika mycket skit på tågen i storstäderna nu för tiden. I Stockholm finns en app kopplad till SL som heter trygghetsappen som jag vet många använder. Jag går ff mycket och tänker inget begränsa mig. Det onda får liksom inte segra

  Gilla

 2. Hade ingen aning om att det kunde bli så pga svagare benmuskler!
  Hemskt att man inte ska känna sig trygg när man går ute själv. Ute hos oss gör jag det tack och lov men inte inne i stan!

  Gilla

 3. Det är märkligt det där, att en gata kan var ”bra” och den bredvid ”mindre bra”. Så är det här också, och säkert överallt.
  Tog tåget från Lund till Helsingborg i fredags kväll, inte jättesent, men det kändes faktiskt ändå lite olustigt med mycket ungdomsgäng och så där. Inte så van vid det då jag inte brukar åka tåg ensam längre, och definitivt inte om kvällarna.

  Gilla

 4. Jag tycker inte alls om att vara ute själv längre, inte ens dagtid. Vårt område har alltid varit hyfsat lugnt trots att det ligger i Botkyrka. Men nu smäller det titt som titt, folk blir skjutna och bomber exploderar. Ska bli skönt att bo mer i husbilen.

  Gilla

 5. Härligt att du fick till ett pass på gymmet ! Man känner sig ju alltid lika nöjd när man varit där. Jag tycker det är galet att samhället har blivit som det blivit . Att man ska känna sig otrygg på vissa platser. Jag har blivit jätte nojig när jag är ute sent om kvällarna
  Vilket bara sker när jag ska hem från jobbet . Så inte så ofta som tur är .

  Gilla

 6. Områdena kan verkligen vara en hårfin fördelning. Vi kan se skillnad hos oss som är en bostadsrätt och andra sidan grinden som är hyresrätter…Stor skillnad. Vi har speciellt ett område i Malmö jag inte gärna ens skulle vilja gå igenom, sen har vi en del mindre bra. Tänk att man inte får känna sig trygg i sin egna stad.
  Härligt med träning som ger
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 7. Vad härligt att du fick till ett pass på gymmet man känner sej så nöjd när man gjort det där passet hoppas du får en fin vecka

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s