Allmänt

Tio vårtecken för mig

Godmorgon och tio vårtecken

Ja nu fortsätter vi att med utmaningen och idag ska vi lista vårtecken. Det kanske inte är så lätt som det verkar, men vi kör

1 Snödropparna

Årets första snödroppar är väl ett av de tidigaste vårtecknen? Vartenda år blir man lika lycklig, för nu vaknar naturen till liv igen.

2 Ljuset

Ja då det vänder och man tydligt märker att det blir ljusare både på morgonen och kvällen är väl ett säkert tecken på att våren närmar sig.

3 kaffet utomhus

Blir så lycklig av att se folk ta med sig sitt kaffe och sitta ute med det. Även om det är lite småkyligt så gör man det. Handlar väl om viljan att vara utomhus efter en lång vinter.

4 Vårkläderna i affärerna

Även om det kommer ganska så tidigt så visar det ändå på att våren är på gång. Roliga färger, och man får känslan av att det närmar sig med stormsteg.

5 Utemöblerna åker fram

Många har det året om, men då man ser att det börjas göras iordning så är det ett säkert tecken på att våren är på gång.

6 Semesterlistorna på jobbet

Dom brukar komma upp i februari, och redan har semesterplaneringen börjat ta fart. Man märker att många lyser upp, och ser att det närmar sig med stormsteg.

7 uteserveringarna öppnar upp

Flera hade sina öppna året om under pandemin, men nu är det på gång på riktigt. Folk är glada, träffas, dricker kaffe eller något annat gott och allt blir så mycket enklare.

8 Tulpaner

För mig blir detta vår, och då det svämmar över av just den här blomman så är det ett tydligt vårtecken för mig. För visst är dom vackra? Bästa som finns.

9 Vinterkläderna åker av.

Man vill ju gärna ta av sig allt så fort solen tittar fram, även om man fryser lite. Vi är verkligen så soltörstande här uppe i norr.

10 Snön smälter bort.

Kanske inte så mycket för mig, men uppåt i landet är väl det som är det säkraste tecknet. Snön försvinner. Lite tråkigt att vi i princip aldrig har snö här, men så är det och det får vi leva med.

Detta var mina vårtecken. Nu är det er tur att lista era.

Kramar Madde

10 reaktioner till “Tio vårtecken för mig”

  1. Snödroppar är nog det första många tänker på när det är vårtecken, så även jag. De är nog också de första blommorna man ser så tidigt. Det här kommer bli en utmaning, men jag ska verkligen komma på 10 stycken jag med 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s