Allmänt

Mars, första vårmånaden

Vår i luften

Efter ett möte i morse tog jag mig en promenad, och hade kameran med mig. Var så längesen jag var ute och fotograferade och har sagt det så många gånger. Jag måste fortsätta öva. Har tappat så mycket då det kommer till fotograferingen. Känns som om jag står på ruta ett igen, och har tappat allt jag lärt mig. Så synd då det är så roligt

Hur som helst kameran hängde med och fotograferade det nya kvarteret som håller på att byggas. Helt klart kommer det förändra stadsbilden och det kändaste måste ändå vara karlatornet.

Karlatornet

Ja det har varit på gång i ganska många år nu, och äntligen är det snart klart. Med sina 245 mer och 73 våningar kommer det bli nordens högsta byggnad. Några lägenheter med äganderätt, men de flesta är bostadsrätter. De högst upp är som stora villor. 3 våningar och boytor på närmare 400 kvadrat, och egen terras på taket. Vilken dröm, men som vanlig arbetare kan jag inte bara hosta upp sådär sextio mille.

Det kommer finnas SPA, gym ,reception, takterrass, barer, restauranger. Som dom själva säger. Som ett hotell fast hemma. Ganska intressant det där.

Karlastaden

Tanken är att det ska byggas en helt ny stadsdel. Karlastaden. Planeras för ca två tusen nya bostäder. Till det, shopping, skola, vårdcentral, restauranger. Allt ska rymmas på liten yta, och lekplatser osv kommer finnas på taken. Helt klart nytänkande. Visst låter det spännande, men någonstans känns det lite scary också

Ja vi får se då det är klart, Mycket händer i vår lilla stad.

Kramar Madde

20 reaktioner till “Mars, första vårmånaden”

 1. Härligt att ta en foto promenad i solen 😊.
  Okej. Oj då.
  Mm det ska byggas så tätt så det får plats med massa saker på liten yta. Jag tycker det är korkat. Jag vill ha lite space där jag bor. Men kul & spännande med nytt bostadsområde. Var ska det ligga??

  Hehe vår ”lilla stad” Gbg Sveriges 2:a stora stad 😅😜.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Mm tänk att vi är inne i mars redan. Ett steg närmare varmare dagar, mer sol timmar, vägarna snö& is fria , naturen som får nytt liv med blommor, fåglar & insekter 🌿🌷😃.

  Gilla

 3. Så kul att vara ute och fota. Det var länge sedan som jag fotade med. Batteriet till min systemkamera har varit borta men så hittade jag det av en slump häromdagen när jag egentligen letade efter något annat. Finns det folk som har råd med den typen av bostäder. Dum fråga såklart för annars hade det inte byggts den typen av bostäder. Men så häftigt att bo på den höjden. Om jag hade vågat vill säga, jag är höjdrädd.

  Gilla

 4. Vad roligt att få se lite bilder från din kamera! Hoppas du fortsätter så, så fint ljus det blev i bilderna. Kul att få se Karlatornet också. En dröm vet jag inte om jag tycker det är med en lägenhet på 400kvm 🙂

  Gilla

 5. Så roligt att du hade med dig kameran. Det låter väldigt intressant men som du skriver kan man inte bara hosta upp så mycket pengar om man är anställd med normal lön. Själv har man börjat denna månad med en ordentlig förkylning. Hoppas det går fortare att bli frisk än vad jag själv tror.

  Gilla

 6. Underbart med våren i luften. Jag har precis bytt mobil med en bättre kamera så nu känns det lite roligare att fota igen. Även om jag mest fotar barn och böcker just nu.

  Gilla

 7. Det kan lätt bli så att man tappar fotografi känslan när man inte fotat på ett tag.
  Just nu har jag bara mobilen men borde gå ut med min systemkamera. Men det blev jätte fina bilder och härligt med vår ☀️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s