Allmänt

Psykiskt mående

Utvärderar hur jag mår i själen.

Ja det är alltid svårare att prata om, och de allra orkar inte lyssna på man säger att just den biten är borta. Kanske svårare att hantera än ett brutet ben? Ändå är det så mycket farligare än något annat. Visst är det konstigt att just det ska vara så tabubelagt? Vill ni läsa om utgångspunkten? Här hittar ni den.

Tröttheten

Somnar så mycket lättare, sover så mycket bättre. Har fått ordning på min störda dygnsrytm. Är riktigt trött då jag väl blir det, men orkar röra mig ute på eftermiddagar, kvällar utan att allt blir galet. Sover så mycket bättre. Kanske lite för bra, men behöver nog det just nu då. Nu märker man hur störd sömnen har varit. Sen är det en svacka just nu, men det kallas pollen och har inget med det andra att göra.

Tycker inget är roligt.

Har inte tid med så mycket just nu, men en av sakerna vi skulle jobba på var just det sociala och att göra saker. Det har gått så mycket bättre än vad jag någonsin trodde. Har börjat bjuda hem folk, går på middagar ( lite dubbelt eftersom jag ska tänka på vad jag stoppar i mig) Börjar planera semestern. Listan kan göras så lång.

Sorgeprocessen.

Har helt klart kommit vidare där. Tänker, men klarar av att hantera min vardag igen. Behövdes inga ”lyckopiller” utan min strategi var bäst. Är bara lite orolig över att ta det med farbror doktorn då dom är så jävla kränkta alla. Samtidigt mitt självförtroende stiger och det är viktigare för mig.

Svårt att planera

Ja den tål att funderas på. Har ju varit i en bubbla och snart så ska jag ut i verkligheten igen, Det är ju där och då man vet hur det gått som. Däremot har jag lättare att ta förändringar något jag fått känna på den sista tiden. Men antagligen kommer den punkten få följa med även nästa period i bitarna jag ska jobba med lite extra.

Svårt att koncentrera mig

Det har blivit så mycket bättre. Samtidigt hänger de två sista punkterna ihop. Gäller att vara fokuserad på det jag håller på med just där och då. Det är ett dilemma för mig känner jag. Måste se över vad jag faktiskt tycker om att göra och lägga tid och fokus på just de sakerna.

Vad har jag gjort?

Precis som jag skrev förra månaden så är fokus på frisk luft, solljus och att röra på sig. Det är så viktigt och det är där jag måste fortsätta med. Idag ska det lagas mat, för helgen. Pannbiffar och kotletter står på menyn. Lite kyckling också. Ska jobba med planeringen lite mer.

Nästa månad blir det några nya mål, och fortsätta jobba med det jag inte riktigt nått upp till ännu.

kramar Madde

2 reaktioner till “Psykiskt mående”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s